ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Μίτσελ κόντρα στους Τζαζ

Cleveland Cavaliers guard Donovan Mitchell reacts during overtime of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Monday, Jan. 2, 2023, in Cleveland. (AP Photo/Ron Schwane)
Cleveland Cavaliers guard Donovan Mitchell reacts during overtime of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Monday, Jan. 2, 2023, in Cleveland. (AP Photo/Ron Schwane) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μαϊάμι προσπαθεί να παραμείνει σε τροχιά εξάδας, όμως από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αυτή τη στιγμή είναι μόλις μία νίκη πάνω από το 50% (21-20). Για το αποψινό παιχνίδι με την Οκλαχόμα (11/01 02:30 Live από το SPORT24), είναι εκτός οι Μπαμ Αντεμπάγιο, Τάιλερ Χίρο, Κάιλ Λάουρι και Κάλεμπ Μάρτιν. Ουσιαστικά είναι νοκ άουτ τα 4/5 της βασικής πεντάδας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τραβήξει το σκορ κυρίως ο Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος σκοράρει φέτος 21,6 πόντους κατά μέσο όρο, όμως στην οριακή ήττα (102-101) από το φορμαρισμένο Μπρούκλιν είχε 26, ενώ κόντρα στους Λέικερς πριν πέντε μέρες είχε βάλει 27.

Στο 1.60 να σκοράρει απόψε 26+ πόντους ο ηγέτης των Χιτ. Στο 2.25 αν ζητήσουμε παράλληλα να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 10,5 πόντων οι Θάντερ. Με τόσες πολλές απουσίες που έχει το Μαϊάμι, η Οκλαχόμα αναμένεται ανταγωνιστική απόψε στη Φλόριντα. Άλλωστε, μετράει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να προέρχεται από τρεις διαδοχικές τριαντάρες (33 με Μάβερις, 30 με Γουίζαρντς και 33 με Μάτζικ).

Τορόντο - Σάρλοτ

Το Τορόντο ψάχνει επιτέλους ένα δυνατό σερί νικών για να φτάσει σε θετικό ρεκόρ, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 17-23 και είναι μόλις στην 11η θέση της Ανατολής. Οι Ράπτορς κέρδισαν εύκολα την Παρασκευή εντός έδρας το Πόρτλαντ και τώρα έχουν δύο back to back παιχνίδια με την αδύναμη Σάρλοτ (11/01 02:30 Live από το SPORT24), άρα και την ευκαιρία να χτίσουν ένα θετικό μομέντουμ.

Οι Χόρνετς, μετά το απρόσμενο διπλό στο Μιλγουόκι, επέστρεψαν στα γνωστά τους στάνταρ, χάνοντας με 116-111 στην Ιντιάνα. Αυτή ήταν η δέκατη ήττα τους στα τελευταία 13 παιχνίδια τους στο δρόμο. Επίσης, μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες στον Καναδά (πέρυσι είχαν χάσει εκεί 125-113) και συνεχίζουν να έχουν στα πιτς τον τρίτο τους σκόρερ, Κέλι Ούμπρε (20,2 πόντοι) και τον πολύπειρο Γκόρντον Χέιγουορντ (13,7 πόντοι). Σωστό φαβορί ο άσος, στο 1.70 με -5,5 πόντους.

Γιούτα - Κλίβελαντ

Το μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται αναμφίβολα στο Σολτ Λέικ (11/01 04:00 Live από το SPORT24), καθώς οι Τζαζ υποδέχονται τους Καβαλίερς, στην πρώτη επιστροφή του Ντόνοβαν Μίτσελ στη Vivint Arena, ως αντίπαλος.

Ο Μίτσελ έγινε trade το περασμένο καλοκαίρι στο Κλίβελαντ και απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος με παλιούς γνώριμους και φίλους. Οι αντιδράσεις της εξέδρας και ο τρόπος με τον οποίο θα υποδεχθεί το κοινό των Τζαζ, τον πρώην σούπερ σταρ της Γιούτα, έχουν ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η αίσθηση των περισσότερων είναι πως ο Μίτσελ απόψε θα κάνει μεγάλο ματς. Στο πρώτο του συναπάντημα με τη Γιούτα, στις 19 Δεκεμβρίου, μέσα στο Οχάιο, είχε σκοράρει 23 πόντους, ωστόσο δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στην τέταρτη περίοδο, αφού οι Καβαλίερς καθάρισαν εύκολα τη νίκη (122-99).

Στα back to back παιχνίδια με το Φοίνιξ, ο σταρ των "ιπποτών" σκόραρε 20 και 22 πόντους αντίστοιχα. Δεν έχει όμως περάσει πάνω από μία εβδομάδα, όταν έσπασε όλα τα κοντέρ, βάζοντας 71 πόντους κόντρα στο Σικάγο.

Στο 1.93 το Over 28,5 του Μίτσελ, που φέτος σκοράρει 28,8 κατά μέσο όρο. Μαζί με το διπλό των Καβς, ξεπερνάμε το 2.90. Το Κλίβελαντ βρίσκεται σε ικανοποιητική φόρμα, με 4/5 νίκες εσχάτως και μοναδική ήττα από την κορυφαία ομάδα της Δύσης, το Ντένβερ, σε ένα ματς μάλιστα που έλειψε ο Μίτσελ.

Αντίθετα, η Γιούτα έχει κάμποσες σημαντικές απουσίες (Σέξτον, Χόρτον-Τάκερ, Ολίνικ) και έχει πάρει την κάτω βόλτα με επτά ήττες στα τελευταία οκτώ ματς. Σε αυτό το διάστημα, η μοναδική της νίκη ήρθε απέναντι στη χειρότερη ομάδα της δυτικής περιφέρειας, το Χιούστον.

Γκόλντεν Στέιτ - Φοίνιξ

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει ρεκόρ 6-5 από την ημέρα που τραυματίστηκε ο Στεφ Κάρι, στο παιχνίδι με την Ιντιάνα. Οι Γουόριορς έχουν πλέον αναβαθμίσει σε questionable τον σούπερ σταρ τους και δεν αποκλείεται στο αποψινό ματς, κόντρα στο Φοίνιξ, ο Κάρι να επιστρέψει στη δράση για πρώτη φορά μετά τις 14 Δεκεμβρίου (11/01 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα και έχει καλές πιθανότητες να επανακάμψει στη δράση έπειτα από απουσία 11 αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το βασικό χάντικαπ εκτοξεύτηκε στους 12,5 πόντους

Σε κάθε περίπτωση, οι Γουόριορς διατηρούν τον πρώτο λόγο απέναντι στους αποδεκατισμένους Σανς. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς ξεκίνησε τη σεζόν με 15-6 και πλέον βρίσκεται στο 20-21, αφού μετράει έξι σερί ήττες και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια της.

Είναι εμφανές το επιθετικό πρόβλημα των Σανς, καθώς εδώ και τέσσερα ματς δεν μπορούν να πιάσουν ούτε τους 100 πόντους. Απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι απουσιάζουν οι Ντέβιν Μπούκερ, Κρις Πολ, Κάμερον Τζόνσον και Κάμερον Πέιν. Συν τοις άλλοις, δίνονται αμφίβολοι για απόψε οι Ντεάντρε Έιτον και Γκρεγκ Τόρεϊ.

Με το Φοίνιξ να σκοράρει κατά μέσο όρο μόλις 95,1 πόντους στα έξι τελευταία παιχνίδια του, το Under είναι η πρώτη σκέψη. Κοντά στον διπλασιασμό ο άσος με Under 231,5.

Λ.Α. Κλίπερς - Ντάλας

Στο Λος Άντζελες, οι Κλίπερς υποδέχονται τους Μάβερικς με στόχο να μην υποχωρήσουν κάτω από το 50% (11/01 05:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Προέρχονται από έξι διαδοχικές ήττες, που είναι το χειρότερο σερί τους με τον Ταϊρόν Λου στον πάγκο.

Στον αντίποδα, το Ντάλας έχασε με 120-109 στην Οκλαχόμα, πληρώνοντας την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς. Στα τέσσερα ματς, που έχει λείψει φέτος ο Σλοβένος σούπερ σταρ, οι Μάβερικς έχουν γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Για το αποψινό παιχνίδι, ο Luka-Magic δίνεται αμφίβολος, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Είναι προφανές, πως αν ο Ντόντσιτς δεν αγωνιστεί, τότε το προβάδισμα πάει αυτόματα στην έδρα, καθώς οι Μάβερικς είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τον ηγέτη τους.

Στοιχηματικά, είναι προτιμότερο να ζητήσουμε το Over 25,5 του Καουάι Λέοναρντ στο 1.88, με δεδομένο μάλιστα ότι λείπει ξανά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Πολ Τζορτζ (23,7 πόντοι). Ο Λέοναρντ πήρε ανάσες στην αναμέτρηση με τη Μινεσότα και επέστρεψε κόντρα στην Ατλάντα, σημειώνοντας 29 πόντους με 9/23 σουτ και 9/10 βολές. Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πάρει και απόψε πάνω από 20 προσπάθειες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Οκλαχόμα: 2 +10,5 & Μπάτλερ 26+ πόντοι (απόδοση 2.25), 02:30
  • Τορόντο – Σάρλοτ: 1 -5,5 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Γιούτα – Κλίβελαντ: 2 & Μίτσελ Over 28,5 πόντοι (απόδοση 2.95), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Φοίνιξ: 1 & Under 231,5 (απόδοση 1.98), 05:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Ντάλας: Λέοναρντ Over 25,5 πόντοι (απόδοση 1.88), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ