ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Γιόκιτς οδηγεί το Ντένβερ στον τίτλο και στο 2.47

Προγνωστικά NBA: Ο Γιόκιτς οδηγεί το Ντένβερ στον τίτλο και στο 2.47
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 5 στους NBA Finals ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μαϊάμι.

Το Ντένβερ βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του (13/06 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Μετά το break του Μαϊάμι στο Game 2, οι Νάγκετς πήγαν στη Φλόριντα και όχι μόνο πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, αλλά κέρδισαν δύο φορές τους Χιτ μέσα στο Kaseya Center.

Ο Μάικλ Μαλόουν βέβαια, προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους. Τόνισε πως ακόμη δεν ήρθε η ώρα των πανηγυρισμών και ζήτησε από όλους να μείνουν μακριά από όσα λέγονται στα ΜΜΕ και στα social media, προκειμένου να συγκεντρωθούν απόλυτα στο Game 5.

Αμέσως μετά τον τέταρτο τελικό, μιλώντας στα αποδυτήρια προς τους παίκτες του, ο Μαλόουν υπογράμμισε πως πρέπει να "συνεχίσουμε να βλέπουμε κάθε 12λεπτο ξεχωριστά" και αστειεύτηκε με τον Νίκολα Γιόκιτς, λέγοντας ότι είναι λίγο απογοητευμένος που δεν έκανε αυτή τη φορά triple double. Βέβαια, ο Joker κινείται στα όρια του triple-double σε όλη την postseason με 30,1 πόντους, 13,3 ριμπάουντ και 9,8 ασίστ κατά μέσο όρο!

Στον αντίποδα, είναι εμφανές πως οι Χιτ δεν έχουν πλέον άλλα αποθέματα στο ντεπόζιτο τους, προκειμένου να κυνηγήσουν μία επική ανατροπή, όπως είχε κάνει το Κλίβελαντ επί του Γκόλντεν Στέιτ το 2016. Φάνηκε αυτό και την Παρασκευή, στον τέταρτο τελικό. Όσες φορές το Μαϊάμι προσπάθησε να πλησιάσει, το Ντένβερ βρήκε τις απαντήσεις και τελικά έφτασε εύκολα στη νίκη με 108-95.

Η επιτυχία του Μαϊάμι στη φετινή postseason βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ευστοχία του από το τρίποντο και στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι undrafted ρολίστες παίκτες του ρόστερ.

Ωστόσο, στους τελικούς η συγκεκριμένη συνταγή δεν δούλεψε. Για παράδειγμα, το δίδυμο Γκέιμπ Βίνσεντ και Μαξ Στρους είχε συνολικά 3/17 σουτ στο Game 3 και 1/10 στο Game 4. Επίσης, ο Κάλεμπ Μάρτιν, που ήταν ο xFactor για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα στη σειρά με τη Βοστώνη έχει συνολικά στη σειρά 11/31 σουτ! Ο πιο σταθερός role player των Χιτ στους τελικούς είναι ο Ντάνκαν Ρόμπινσον, όμως όταν παίζει αυτόματα το αμυντικό φίλτρο του Μαϊάμι εξασθενεί.

Οι Χιτ το πάλεψαν όσο μπορούσαν στο τέταρτο ματς. Κέρδισαν τα ριμπάουντ (37-34), είχαν μόλις τρεις ασίστ λιγότερες (23-26), ευστόχησαν όμως σε έξι τρίποντα λιγότερα και υπέπεσαν σε 15 λάθη, εκ των οποίων τα οκτώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο! Έτσι, για τρίτο παιχνίδι στους NBA Finals έμειναν κάτω από τους 100 πόντους.

Μπορεί άραγε να αλλάξει τη μοίρα τους η πιθανή επιστροφή του Τάιλερ Χίρο; Ο 23χρονος γκαρντ, που είχε 20,1 πόντους στην κανονική περίοδο, αναβαθμίστηκε σε questionable και δεν αποκλείεται απόψε να αγωνιστεί. Έχει πάντως να παίξει από το εναρκτήριο ματς των Χιτ στα φετινά playoffs, κόντρα στους Μπακς, επομένως ακόμη κι αν ο Σποέλστρα τον χρησιμοποιήσει, λογικά θα το κάνει με περιορισμό λεπτών.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε κάθε περίπτωση, το Ντένβερ μοιάζει αυτή τη στιγμή με... Λερναία Ύδρα στα μάτια του Μαϊάμι. Στο Game 4 για παράδειγμα, ο Νίκολα Γιόκιτς φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ είχε 5/17 σουτ και όμως οι Νάγκετς δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα. Τη διαφορά αυτή τη φορά, έκανε ο Μπρους Μπράουν (21 πόντοι) με 8/11 σουτ και φυσικά ο Ααρον Γκόρντον, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους (11/15), ίσως στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με τη φανέλα των "σβόλων".

Γενικά, το Ντένβερ είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, έχει ξεκάθαρα περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και ασφαλώς υπερέχει σε size των Χιτ. Επίσης, διαθέτει μία έδρα φόβητρο, με ρεκόρ 43-8 φέτος. Όλα λοιπόν συνηγορούν υπέρ του. Άλλωστε και οι τρεις νίκες του στους τελικούς έχουν έρθει με διψήφια διαφορά και τώρα θα μιλούσαμε για sweep, αν οι Χιτ δεν σούταραν με 48,6% (!) από το τρίποντο στο Game 2.

Το ενδεχόμενο να κλείσει τα ξημερώματα η σειρά με gentleman's sweep, δηλαδή με 4-1, προσφέρεται μόλις στο 1.30 με % γκανιότα. Αν όμως συνδυάσουμε τον άσο με το triple-double του Γιόκιτς, τότε πλησιάζουμε στο 2.50. Ο Σέρβος σούπερ σταρ είναι ασφαλώς ο παίκτης ορχήστρα των Νάγκετς και έχει φέτος γράψει 10 triple-doubles στα playoffs, εκ των οποίων τα δύο στους τελικούς με το Μαϊάμι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντένβερ – Μαϊάμι: 1 & Γιόκιτς triple-double (απόδοση 2.47), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ