ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Μπακς και Γιάννης προσγειώνουν το Ντένβερ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 LM OTERO/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Φιλαντέλφεια ολοκλήρωσε ένα road trip πέντε αγώνων στη Δύση με το απόλυτο των νικών. Επικράτησε κατά σειρά των Τζαζ, των Λέικερς, των Κλίπερς, των Μπλέιζερς και των Κινγκς. Ειδικά η νίκη στο Σακραμέντο ήταν εντυπωσιακή, δεδομένου ότι ανέτρεψε διαφορά 21 πόντων, παρότι δεν αγωνίστηκαν ο Τζόελ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ο πρώτος δίνεται αμφίβολος για το αποψινό ματς με το Μπρούκλιν (25/01 02:30 Cosmote Sport 4HD Live από το SPORT24), ενώ ο "μούσιας" αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Στον αντίποδα, οι Νετς άρχισαν να προσαρμόζονται στη ζωή χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ και σημείωσαν δύο διαδοχικές νίκες εκτός έδρας σε Σολτ Λέικ και Σαν Φρανσίσκο.

Και στα δύο ματς, ο Καϊρί Ιρβινγκ έκανε τη διαφορά, σημειώνοντας 48 πόντους απέναντι στους Τζαζ και 38 κόντρα στους Γουόριορς. Για να έχει τύχη η ομάδα του Ζακ Βον και απέναντι στη φορμαρισμένη Philly των 10 νικών στα τελευταία 12 ματς, θα πρέπει ο Ιρβινγκ να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης.

Στο 1.50 να σημειώσει τουλάχιστον 28 πόντους, όριο που έπιασε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Στο 2.20 αν παράλληλα ο Χάρντεν συνεχίσει την αγαπημένη του συνήθεια με τα double-doubles. Ο άσος των Σίξερς μετράει 11/14 στις τελευταίες συμμετοχές του και συνολικά 19 από το ξεκίνημα της σεζόν.

Μιλγουόκι - Ντένβερ

Το πολύ μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται αναμφίβολα στο Fiserv Forum, εκεί όπου το Μιλγουόκι θα φιλοξενήσει το Ντένβερ (25/01 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Νάγκετς με ρεκόρ 34-14 φιγουράρουν στην κορυφή της Δύσης, αλλά έχουν ρεκόρ 12-10 εκτός έδρας. Από την άλλη, οι Μπακς έχουν το εντυπωσιακό 18-5 εντός έδρας, αλλά πάνω που φαινόταν ότι θα έχουν πλήρη σύνθεση, μετά την επιστροφή των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον, έσκασε ο τραυματισμός του Μπόμπι Πόρτις.

Τουλάχιστον, απόψε θα αγωνιστεί για 7η φορά φέτος μαζί το big 3 (Γιάννης, Μίντλετον, Χολιντέι) των "ελαφιών". Αυτό συνέβη και προχθές στο Ντιτρόιτ, όπου οι Μπακς έκαναν season-high με 150 πόντους κόντρα στους Πίστονς. Με το ματς να εξελίσσεται σε περίπατο, ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ άφησε τον Γιάννη στο παρκέ μόλις 29 λεπτά, ενώ ο Μίντλετον δεν υπήρχε λόγος να παίξει πάνω από 15:19. Και οι δύο αναμένεται να πάρουν περισσότερο χρόνο απόψε κόντρα στους Νάγκετς.

Το Ντένβερ δραπέτευσε χθες από τη Νέα Ορλεάνη με 99-98 και έφτασε τις 20 νίκες στα 24 προηγούμενα ματς. Επίσης, ο δις MVP, Νίκολα Γιόκιτς επέστρεψε στη δράση έπειτα από απουσία δύο αγώνων και έγραψε το έκτο του triple-double στις τελευταίες επτά συμμετοχές του!

Το παιχνίδι πάντως ήταν απαιτητικό και οι Νάγκετς απόψε δίνουν back to back στο δρόμο χωρίς ημέρα ξεκούρασης. Είναι ενδεικτικό, ότι την Τρίτη ο Μάρεϊ επιβαρύνθηκε με 40 λεπτά συμμετοχής και ο "Τζόκερ" με 36. Αντίθετα, οι Μπακς κέρδισαν σβηστά στο Ντιτρόιτ και είχαν μία μέρα ενδιάμεσα να πάρουν ανάσες. Λογικό λοιπόν να δίνεται φαβορί ο άσος στο 1.30.

Φτάνουμε τον διπλασιασμό αν σημειώσει και μίνιμουμ 29 πόντους ο Γιάννης. Με τους Πίστονς το έκανε για πλάκα, βάζοντας 20 στην πρώτη περίοδο, σε μόλις 8:27! Από το 2018 και μετά, σε πέντε αναμετρήσεις κόντρα στους "σβόλους" στο Fiserv Forum, ο Greek Freak έχει σημειώσει 36, 29, 31, 27 και 29 πόντους αντίστοιχα.

Οκλαχόμα - Ατλάντα

Στο ξεκίνημα της σεζόν ίσως ακουγόταν ως ανέκδοτο ότι η Οκλαχόμα μπορεί φέτος να χτυπήσει θέση στα πλέι-οφ. Στην πράξη πάντως, οι Θάντερ έχουν το ίδιο ρεκόρ (23-24) με τους πρωταθλητές Γουόριορς και η δυναμική τους είναι ανοδική. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα πρώτα 29 ματς της regular season γνώρισαν 18 ήττες και έκτοτε έχουν 12-6!

Τη Δεύτερα κέρδισαν μέσα στο Ντένβερ την κορυφαία ομάδα της Δύσης και πριν την ήττα στο Σακραμέντο, "καθάρισαν" διαδοχικά τέσσερις ομάδες της Ανατολής (Φιλαντέλφεια, Σικάγο, Μπρούκλιν, Ιντιάνα), όντας αουτσάιντερ στα τρία από αυτά τα τέσσερα ματς.

Στην αντίπερα όχθη, η Ατλάντα πάνω που βρήκε ένα καλό σερί πέντε νικών, προσγειώθηκε ξανά στη σκληρή πραγματικότητα χάνοντας από τους Μπουλς και τους αδύναμους Χόρνετς. Συν τοις άλλοις, είναι στο αέρα για απόψε η συμμετοχή του Ντε' Άντρε Χάντερ (15,8 πόντοι).

Ξεκάθαρα η αξία στην έδρα και στον αουτσάιντερ άσο σε απόδοση διπλασιασμού, καθώς οι Θάντερ βρίσκονται αυτή την περίοδο στην κορυφαία τους φόρμα (25/01 03:00 Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η Οκλαχόμα είχε κερδίσει και μέσα στην Ατλάντα, στις 5 Δεκεμβρίου, με 121-114, έχοντας ασφαλώς για πρώτο σκόρερ των Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 35 πόντους.

Γκόλντεν Στέιτ - Μέμφις

Πολύ ενδιαφέρον είναι φυσικά και το παιχνίδι στην Bay Area ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Γκριζλις (25/01 05:00 Live από το SPORT24). Το Μέμφις είναι σταθερά στη δεύτερη θέση της Δύσης, ωστόσο εκτός έδρας έχει ρεκόρ 11-13. Τα Χριστούγεννα είχε επισκεφτεί ξανά το Σαν Φρανσίσκο και είχε ηττηθεί εύκολα 123-109, παρότι οι πρωταθλητές αγωνίστηκαν χωρίς τον Στεφ Κάρι. Τώρα, οι "αρκούδες" θα πρέπει να τα βάλουν και με τον υποψήφιο MVP, χωρίς τον βασικό τους σέντερ, αφού τραυματίστηκε ο Στίβεν Ανταμς και θα απουσιάσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο Γουόριορς έρχονται από την κακή εντός έδρας ήττα κόντρα στο Μπρούκλιν, ωστόσο μέσα στο Chase Center είναι κατά κανόνα αποτελεσματικοί κι έχουν ρεκόρ 17-6. Είναι χαρακτηριστικό, ότι εντός έδρας διατηρούν το πέμπτο καλύτερο net rating (+7,7) στο ΝΒΑ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, με 108 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι βρίσκονται στη βάση τους σχεδόν μία εβδομάδα, μετά από ένα road-trip δέκα ημερών, συνεπώς πήραν τις απαραίτητες ανάσες. Αντίθετα, το Μέμφις θα παίξει στο δρόμο τέταρτο διαδοχικό ματς, μετά τις κολλητές ήττες από Λέικερς, Σανς και Κινγκς. Δικαιωματικά λοιπόν το προβάδισμα στο Γκόλντεν Στέιτ με τον άσο να αποδίδει 1.80 με -2,5 πόντους.

Με το σχετικό ρίσκο μπορούμε να ζητήσουμε σε combo και το 27+ πόντοι του Τζα Μοράντ για να πάρουμε απόδοση τριπλασιασμού. Ο ηγέτης των Γκρίζλις σκοράρει 28,1 κατά μέσο όρο μέσα στον Ιανουάριο και στην ήττα της ομάδας του, τα Χριστούγεννα στο Σαν Φρανσίσκο, είχε βάλει 36. Σημειώνεται, ότι οι "πολεμιστές" έχουν το κορυφαίο pace στη λίγκα και οι "αρκούδες" το τρίτο, επομένως το αγωνιστικό στιλ των δύο ομάδων κουμπώνει πολύ καλά για να δούμε ένα θεαματικό παιχνίδι.

Σακραμέντο - Τορόντο

Το Σακραμέντο φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση της Δύσης και σε κάθε αγώνα αποδεικνύει τη θέλησή του να επιστρέψει επιτέλους στα πλέι-οφ, έπειτα από 16 ολόκληρες σεζόν. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν έχει κερδίσει τα επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της, ενώ οι τρεις πιο πρόσφατες ήττες, ήρθαν στη μία κατοχή από τους Σίξερς, τους Λέικερς και τους Χοκς.

Οι Κινγκς ήταν επιβλητικοί τη Δευτέρα κόντρα στο Μέμφις, το οποίο συνέτριψαν 133-100 με επί μέρους σκορ 33-10 στην τέταρτη περίοδο. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη των "βασιλιάδων" στα τελευταία έξι ματς στο Golden One Center.

Το Τορόντο από την άλλη, παρότι κέρδισε ξανά τους Νικς, παραμένει εκτός δεκάδας στην Ανατολή και συγκριτικά με τους Κινγκς είναι πασιφανές πως έχει πολύ χειρότερη επίθεση (25/01 05:00 Live από το SPORT24). Επίσης, οι Ράπτορς παίζουν με ημίψηλα σχήματα, χωρίς καθαρόαιμο σέντερ και αυτό είναι πρόβλημα κόντρα στον Ντομάντας Σαμπόνις, που φέτος κάνει καταπληκτική σεζόν.

Το Δεκέμβριο, το Σακραμέντο είχε κερδίσει μέσα στον Καναδά με 124-123, με τον Λιθουανό άσο να κάνει ένα επιβλητικό double-double με 21 πόντους και 20 ριμπάουντ. Στο 1.95 το Over 32,5 του Σαμπόνις σε πόντους και ριμπάουντ. Στο 2.80 αν παράλληλα κερδίσουν και οι Κινγκς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μπρούκλιν: Χάρντεν double-double & Ιρβινγκ 28+ πόντοι (απόδοση 2.20), 02:30
  • Μιλγουόκι – Ντένβερ: 1 & Γιάννης 29+ πόντοι (απόδοση 2.00), 03:00
  • Οκλαχόμα – Ατλάντα: 1 (απόδοση 2.02), 03:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μέμφις: 1 -2,5 & Μοράντ 27+ πόντοι (απόδοση 3.00), 05:00
  • Σακραμέντο – Τορόντο: Σαμπόνις Over 32,5 πόντοι και ριμπάουντ (απόδοση 1.95), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ