ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τον "καυτό" Κάρι και το 2.40 του Γουεμπανιαμά

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2023 DARRYL WEBB/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Συνολικά πέντε παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του NBA. Ο χορός ξεκινάει με την αναμέτρηση των Πίστονς κόντρα στους Σανς, στο Ντιτρόιτ (22:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες προέρχονται από τρεις σερί ήττες.

Το Φοίνιξ δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές του προσδοκίες. Αυτό βέβαια, οφείλεται κυρίως στις απουσίες του. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των "ήλιων". Επίσης, πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλό του, αντιμετωπίζει και ο Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη χθεσινή ήττα των Σανς στη Φιλαντέλφεια.

Με τους Μπιλ και Μπούκερ εκτός, το Φοίνιξ με τα βίας έβαλε 100 πόντους κόντρα στους Σίξερς. Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε ό,τι μπορούσε με 31 πόντους (9/20 σουτ), αλλά έμοιαζε σαν την καλαμιά στον κάμπο. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο Έρικ Γκόρντον με 13 πόντους, αλλά με 6/15 σουτ. Ακολούθησε ο απογοητευτικός Γιουσούφ Νούρκιτς (13 πόντοι, 4/14 σουτ), που σήμερα θα τα βάλει με μία αν μη τι άλλο γεμάτη front-line (Ντούρεν, Στιούαρτ, Μπάγκλεϊ).

Αν μείνει ξανά εκτός ο Μπούκερ, δεν είναι εύκολο να πεις ποιος θα βοηθήσει τον KD για να μπορέσουν οι Σανς να φτάσουν στη νίκη σε back to back παιχνίδι. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι προτιμότερο να στραφούμε στο Ντιτρόιτ και συγκεκριμένα στον Κέιντ Κάνινγχαμ, που πάει φέτος για breakout season.

Ο 22χρονος γκαρντ των Πίστονς έχει 22,7 πόντους κατά μέσο όρο φέτος και στα δύο παιχνίδια του Νοεμβρίου με Πόρτλαντ και Νέα Ορλεάνη, σημείωσε 30 και 22 αντίστοιχα, παίζοντας κατά μέσο όρο 35,5 λεπτά. Το εντυπωσιακό φέτος με τον Κάνινγχαμ είναι ότι σουτάρει με 41,5% από το τρίποντο, παίρνοντας σχεδόν 7 προσπάθειες ανά ματς. Στο 1.87 το Over 21,5 του Κάνινγχαμ, στο 2,35 για όσους θέλουν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω με το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα.

Στον αστερισμό του Γουεμπανιαμά οι Σπερς

Στο Τέξας, οι Σπερς περιμένουν τους Ράπτορς (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), μετά τις δύο κολλητές νίκες τους μέσα στο Φοίνιξ, σε διάστημα δύο ημερών. Την Τρίτη, το Σαν Αντόνιο κέρδισε 115-114, παρότι ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα την Πέμπτη, καθώς η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς προηγήθηκε ακόμη και με 27 πόντους διαφορά. Οι Σανς ισοφάρισαν στην 4η περίοδο, όμως ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά έβαλε 10 από τους 38 πόντους του στα τελευταία λεπτά και υπέγραψε το 132-121 για τα "σπιρούνια".

Στον αντίποδα, το Τορόντο έχει ξεκινήσει μέτρια τη σεζόν, με ρεκόρ 2-4. Μετά τη μεγάλη νίκη επί των Μπακς, ήρθε την Πέμπτη η προσγείωση με το 114-99 στη Φιλαντέλφεια. Μοναδικό θετικό για τους Ράπτορς οι εμφανίσεις του Σκότι Μπαρνς, που έγινε ο πρώτος παίκτης του franchise μετά τον Κρις Μπος το 2007, που σε ηλικία 22 ετών και κάτω σημείωσε σε πέντε σερί ματς 20+ πόντους.

Οι Ράπτορς παραδόξως προσφέρονται απόψε φαβορί μέσα στο Frost Bank Center, σε αποδόσεις κάτω του 1.60. Αυτό μπορεί ως ένα σημείο να εξηγηθεί με την απουσία του Ντέβιν Βασέλ (19,4 πόντοι), του καλύτερου starter των Σπερς μετά τον Γουεμπανιαμά.

Το Σαν Αντόνιο πάντως έρχεται από δύο μεγάλες νίκες, έχει θετικό ρεκόρ (3-2) και φυσικά ως πρότζεκτ έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκριτικά με το Τορόντο. Στοιχηματικά, κυκλοφορεί σε αξιόλογες αποδόσεις, στο 2.40, το double-double του Wemby. Ο νέος σταρ των Σπερς έχει ήδη δύο στις πρώτες πέντε συμμετοχές του και μπορεί απόψε να τα κάνει τρία, απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλούς ημίψηλους, αλλά χωρίς έναν σέντερ της προκοπής. Απέναντι στον Γιάκομπ Πελτλ, ο Γουεμπανιαμά θεωρητικά μπορεί να κατεβάσει τουλάχιστον 10 ριμπάουντ.

Σε μομέντουμ MVP ο Κάρι

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της βραδιάς, βάσει αποδόσεων, διεξάγεται στο Κλίβελαντ, εκεί όπου οι Καβαλίερς περιμένουν τους Γουόριορς (22:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Το Γκόλντεν Στέιτ ξεκίνησε τη σεζόν με εντός έδρας ήττα από το Φοίνιξ, όμως στη συνέχεια έκανε πέντε διαδοχικές νίκες.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει φέτος ρεκόρ 4-0 εκτός έδρας, κερδίζοντας την Παρασκευή με 141-139 στην Οκλαχόμα. Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Στιβ Κερ έκανε πέρυσι μόλις 11 διπλά στη regular season.

Για το παιχνίδι στο Οχάιο, οι Γουόριορς δίνονται ελαφρώς αουτσάιντερ, στον 1,5 πόντο, παρά το γεγονός ότι μετρούν εκεί έξι διαδοχικές νίκες. Τελευταία φορά που οι Καβς κέρδισαν εντός έδρας το Γκόλντεν Στέιτ ήταν τα Χριστούγεννα του 2016, όταν ακόμη στους "ιππότες" έπαιζε ο ΛεΜπρόν.

Το Κλίβελαντ έχει εντός έδρας ρεκόρ 0-3 και συνολικό 2-4 μέχρι στιγμής. Την Παρασκευή, παρά τις επιστροφές των Τζάρετ Αλεν και Ντάριους Γκάρλαντ, έχασε με 121-116 στην Ιντιάνα και ξεκίνησε με ήττα το In-Season Tournament. Το πιθανότερο είναι πως σταδιακά η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ θα αρχίσει να διορθώνει το ρεκόρ της, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σηκώσει αποδόσεις φαβορί κόντρα στην παρέα του Στεφ Κάρι.

Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, είναι αναμφίβολα ο MVP της λίγκας στις πρώτες δύο εβδομάδες της regular season. Ειδικά on the road ο Κάρι οργιάζει έχοντας 34,3 πόντους κατά μέσο όρο με 61% εντός παιδιάς και το εξωπραγματικό 53% από το τρίποντο. Παρότι οι Καβς είναι μία ομάδα που αρέσκεται σε αργό τέμπο, ο Κάρι στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να επιβεβαιώσει το Over 29,5 στο 1.85. Στα τελευταία επτά παιχνίδια του κόντρα στο Κλίβελαντ πέτυχε τέσσερις σαραντάρες, έγραψε μέσο όρο πόντων 37 και έπεσε κάτω από τους 30 μόνο μία φορά, σημειώνοντας 28.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Φοίνιξ: Κάνινγχαμ Over 21,5 (απόδοση 1.87), 22:00
  • Σαν Αντόνιο – Τορόντο: Γουεμπανιαμά double-double (απόδοση 2.40), 22:30
  • Κλίβελαντ – Γκόλντεν Στέιτ: Κάρι Over 29,5 (απόδοση 1.85), 01:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ