ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το Over του "βασιλιά" και το ανέβασμα της Μινεσότα

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον Τζέισον Τέιτουμ μετά τη νίκη των Σέλτικς επί των Λέιεκρς στην παράταση (13 Δεκεμβρίου - 2022)
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον Τζέισον Τέιτουμ μετά τη νίκη των Σέλτικς επί των Λέιεκρς στην παράταση (13 Δεκεμβρίου - 2022) © 2023 JAE C. HONG/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η απουσία του Κέβιν Ντουράντ όπως αναμένονταν έχει επηρεάσει το Μπρούκλιν, που στα τελευταία οκτώ ματς έχει ρεκόρ 2-6. Την Πέμπτη, οι Νετς έχασαν ακόμη και από τους Πίστονς με 130-122, παρά το γεγονός ότι ο Καϊρί Ιρβινγκ σημείωσε 40 πόντους.

Απόψε, η ομάδα του Ζακ Βον υποδέχεται τους Νικς (29/01 00:30 Live από το SPORT24), στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης και είναι ελαφρώς φαβορί στο 1.80. Οι Νικς πάντως προέρχονται από τη μεγαλύτερη νίκη τους φέτος, καθώς κέρδισαν τους Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη, 120-117 στην παράταση. Αυτό το επίτευγμα ήρθε δύο μέρες μετά το 105-103 επί του Κλίβελαντ.

Αν η Νέα Υορκη επικρατήσει και απόψε, μέσα στο Barclays Center, τότε θα έχει κερδίσει σε διάστημα πέντε ημερών τις τρεις από τις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ανατολής! Κρίνοντας πάντως από τα δύο προηγούμενα ματς των Νικς, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, όλα δείχνουν ότι και απόψε θα πάμε σε ένα παιχνίδι κορόνα-γράμματα.

Προτιμότερο λοιπόν να κρατήσουμε σε τιμές άνω του 1.90 το Over 30,5 του Ιρβινγκ, ο οποίος σκοράρει 37,2 πόντους κατά μέσο όρο στα πέντε πιο πρόσφατα ματς και έχει 31 κόντρα στους Νικς ως παίκτης των Νετς.

Ορλάντο - Σικάγο

Το Σικάγο εξακολουθεί να απογοητεύει και βρίσκεται μόλις στην 11η θέση της Ανατολής, μετά τις ήττες από την Ιντιάνα και την αδύναμη Σάρλοτ. Απόψε δίνεται φαβορί κόντρα στο Ορλάντο (29/01 02:00 Live από το SPORT24), καθώς οι Μάτζικ δίνουν back to back, μετά ο χθεσινό ντέρμπι με το Μαϊάμι, ωστόσο το διπλό είναι προς αποφυγή, καθώς η ομάδα του Τζαμάλ Μόσλι διανύει μάλλον το καλύτερό της αγωνιστικό φεγγάρι μέσα στη σεζόν.

Οι Μάτζικ έχουν ρεκόρ 4-4 στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, ωστόσο οι τρεις από τις τέσσερις ήττες τους, κόντρα σε Χιτ, Νάγκετς και Τζαζ ήρθαν με διαφορά μέχρι πέντε πόντους. Επίσης, σε αυτό το διάστημα κέρδισαν άνετα τη Βοστώνη στο Amway Center, ενώ στο πρώτο ματς της σεζόν με το Σικάγο, είχαν επικρατήσει τον περασμένο Νοέμβριο μέσα στο United Center με 108-107, παρά τους 41 πόντους του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.

Εδώ, η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το Over 15,5 πόντοι του Γουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ στο 1.83. Ο σέντερ των Μάτζικ σε έξι αναμετρήσεις κόντρα στο Σικάγο και τον Νίκολα Βούτσεβιτς, σκοράρει κατά μέσο όρο 21,7 πόντους! Για την ακρίβεια, σε κανένα παιχνίδι με αντίπαλο τον πρώην άσο του Ορλάντο δεν έπεσε κάτω από τους 19, ενώ έκανε και τρία double-doubles. Εξάλλου, ο 23χρονος σέντερ των Μάτζικ έχει γράψει 16, 18 και 21 πόντους κόντρα σε Μαϊάμι, Ιντιάνα και Βοστώνη αντίστοιχα, στα τρία πιο πρόσφατα ματς.

Μινεσότα - Σακραμέντο

Η Μινεσότα, παρότι συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τον τραυματία Καρλ-Αντονι Τάουνς έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Χθες κέρδισε το Μέμφις 111-100, παίρνοντας 25 πόντους από τον Αντονι Εντουαρντς, 23 από τον Κάιλ Αντερσον και 19 από τον Ντ' Αντζελο Ράσελ.

Αυτή ήταν η δέκατη νίκη των "λύκων" σε 14 ματς μετά την αλλαγή του χρόνου και έτσι η ομάδα του Κρις Φιντς βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση της Δύσης, αφού ανέβηκε πάνω από το 50%.

Απόψε, οι Τίμπεγουλβς δίνουν back to back κόντρα στο Σακραμέντο (29/01 03:00 Live από το SPORT24), ωστόσο δεν είχαν ταξίδι ενδιάμεσα, αφού παίζουν ξανά εντός έδρας. Οι Κινγκς, μετά από ένα εξαιρετικό σερί έξι νικών υπέστησαν δύο ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια τους. Μάλιστα, προέρχονται από τη χειρότερή τους επιθετικά βραδιά, αφού έχασαν εντός έδρας από το Τορόντο με 113-95. Το μομέντουμ είναι στην πλευρά της Μινεσότα και το ρίσκο αξίζει στον αουτσάιντερ άσο, σε απόδοση 2.15, δεδομένου μάλιστα ότι οι Τίμπεργουλβς μετρούν εντός έδρας έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς κόντρα στους "βασιλιάδες".

Σαν Αντόνιο - Φοίνιξ

Το Φοίνιξ έχασε την Πέμπτη εντός έδρας 99-95 από το Ντάλας και σταμάτησε έτσι ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων. Απόψε πάντως, οι Σανς έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες, καθώς παίζουν με τη δεύτερη χειρότερη ομάδα της Δύσης, το Σαν Αντόνιο (29/01 03:00 Live από το SPORT24).

Οι Σπερς προέρχονται από τη συντριβή στο Λος Άντζελες από τους Κλίπερς με 138-100! Μέσα στον Ιανουάριο έχουν κάνει μόνο δύο νίκες σε 13 αγώνες και για απόψε έχουν αμφίβολο τον βασικό τους σέντερ Τζέρεμι Σόχαν και τους χρήσιμους αναπληρωματικούς, Τζος Ρίτσαρντσον και Ρομέο Λάνγκφορντ. Συν τοις άλλοις, παραμένει σταθερά εκτός ο καλός σκόρερ Ντέβιν Βασέλ.

Το διπλό των Σανς, που παρεμπιπτόντως μετρούν επτά σερί νίκες κόντρα στους Σπερς, προσφέρεται στο 1.50. Μπορεί ωστόσο να εκτοξευτεί ακόμη και στο 2.80, με το Over 16,5 του Κάμερον Τζόνσον.

Ο 26χρονος σμολ φόργουορντ, μετά την επιστροφή του από τραυματισμό, έχει βοηθήσει σημαντικά τους "ήλιους" στο επιθετικό κομμάτι. Σε τέσσερα παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο σκοράρει 18,3 πόντους, έχοντας 22 με το Ντάλας, 24 με τη Σάρλοτ και 19 με το Μπρούκλιν! Μέτρια εμφάνιση έκανε μόνο κόντρα στο Μέμφις, όπου έμεινε στους οκτώ.

Βοστώνη - Λ.Α. Λέικερς

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς διεξάγεται ασφαλώς στο TD Garden, εκεί όπου οι Σέλτικς του υποψήφιου MVP Τζέισον Τέιτουμ, περιμένουν τους Λέικερς του “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέιμς (29/01 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο θα είναι φυσικά starters στο επικείμενο All-Star Game, με τον Λεμπρόν μάλιστα να είναι και αρχηγός της μίας ομάδας.

Στο πρώτο μεταξύ τους ματς φέτος, στις 13 Δεκεμβρίου, η Βοστώνη είχε πάρει μία δραματική νίκη μέσα στο Λος Αντζελες, με 122-118 στην παράταση. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 44 πόντους ο Τέιτουμ, 37 ο Αντονι Ντέιβις και 33 ο Τζέιμς.

Ο Λεμπρόν κάνει έναν καταπληκτικό Ιανουάριο με 33,6 πόντους κατά μέσο όρο και τρεις συνολικά 40αρες! Ο 38χρονος ηγέτης των Λέικερς κράτησε όρθια την ομάδα του το διάστημα που έλειπε ο Ντέιβις. Μέχρι και απίθανο μπορεί να χαρακτηριστεί το 10-9 που έκανε το Λ.Α. χωρίς τον AD στο παρκέ.

Για το αποψινό παιχνίδι, ο Λεμπρόν δίνεται αμφίβολος, ωστόσο θα είναι έκπληξη αν απουσιάσει από ένα τόσο μεγάλο ραντεβού και από μία αναμέτρηση, που θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο. Αυτά τα ματς δίνουν κίνητρο στον Τζέιμς, ο οποίος έβαλε μόλις 20 πόντους κόντρα στο αδύναμο Σαν Αντόνιο, όμως στο ντέρμπι με τους Κλίπερς σταμάτησε στους 46.

Στο 1.87 το Over 28,5 του Λεμπρόν. Στο 2.80 αν παράλληλα οι Λέικερς υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 11,5 πόντων. Το line έχει βγει αρκετά ψηλά, δεδομένου ότι επέστρεψε επιτέλους και ο Ντέιβις (είχε 21 πόντους στη νίκη επί των Σπερς την Τετάρτη). Επίσης, η Βοστώνη είναι μεν πολύ ανώτερη ομάδα, όμως το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην καλύτερή της φόρμα. Έχασε τρία σερί ματς από Ορλάντο, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη, ενώ οι πιο πρόσφατες νίκες της, ήρθαν στην παράταση επί των Γουόριορς και στο καλάθι επί των Ράπτορς.

Γιούτα - Ντάλας

Τέλος, η Γιούτα έχει απόψε την ευκαιρία να κερδίσει το Ντάλας, καθώς οι Μάβερικς θα παίξουν χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς (29/01 04:00 Live από το SPORT24). Ο Σλοβένος σούπερ σταρ τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο ματς της Πέμπτης με το Φοίνιξ και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση στο Σολτ Λέικ.

Αυτό σημαίνει ότι επιθετικά, το κάρο θα τραβήξει ο Σπένσερ Ντινγουίντι. Ο έμπειρος γκαρντ, μετά την απρόσμενη ήττα από τους Γουίζαρντς, προχώρησε σε ηγετικές δηλώσεις αφύπνισης και κόντρα στους Σανς ήταν εκπληκτικός με 36 πόντους και 5/6 τρίποντα.

Στα τελευταία πέντε ματς έχει 16/38 τρίποντα, εκτελεί δηλαδή με 42%. Στο 1.80 να ευστοχήσει απόψε σε πάνω από δύο τρίποντα. Τον περασμένο Νοέμβριο, στην πρώτη φετινή αναμέτρηση με τη Γιούτα, όπου οι Μάβερικς κέρδισαν εντός έδρας 103-100, είχε 4/11.

Αν γίνει και το φυσιολογικό, επικρατήσει δηλαδή η Γιούτα, προκύπτει ένα combo του 2.30. Το Ντάλας, προφανώς εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Ντόντσιτς και χωρίς αυτόν, έχει ρεκόρ 0-5 φέτος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Νέα Υόρκη: Ιρβινγκ Over 30,5 (απόδοση 1.93), 00:30
  • Ορλάντο – Σικάγο: Κάρτερ Τζούνιορ Over 15,5 (απόδοση 1.83), 02:00
  • Μινεσότα – Σακραμέντο: 1 (απόδοση 2.15), 03:00
  • Σαν Αντόνιο – Φοίνιξ: 2 & Τζόνσον Over 16,5 (απόδοση, 2.80), 03:00
  • Βοστώνη – Λ.Α. Λέικερς: Λεμπρόν Over 28,5 & 2 +11,5 (απόδοση 2.80), 03:30
  • Γιούτα – Ντάλας: 1 & Ντινγουίντι Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.30), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ