ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το Over του Μάξεϊ, την επίθεση της Βοστώνης και το 2.42 της Μινεσότα

Προγνωστικά NBA: Με το Over του Μάξεϊ, την επίθεση της Βοστώνης και το 2.42 της Μινεσότα
2023 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το πρόγραμμα του NBA απόψε ανοίγει με παιχνίδι νωρίς το απόγευμα, καθώς οι Σίξερς περιμένουν τους Σανς στη Φιλαντέλφεια (19:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες, μετά την οριακή ήττα στην πρεμιέρα από τους Μπακς στο Μιλγουόκι.

Με τον Τζέιμς Χάρντεν να κατευθύνεται στη δυτική ακτή για λογαριασμό των Κλίπερς, ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης είναι ο Ταιρίς Μάξεϊ, που στα τρία παιχνίδια του Οκτωβρίου έγραψε 30,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή. Την Παρασκευή, ο Μάξεϊ έβαλε 18 πόντους, αλλά οι Σίξερς δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσει με 114-99 το Τορόντο.

Στον αντίποδα, οι Σανς περιμένουν ακόμη το ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Μπιλ, που είναι τραυματίας. Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν εξαιρετικός την Παρασκευή με 31 πόντους, 9 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ωστόσο το Φοίνιξ έχασε ξανά από το Σαν Αντόνιο μέσα σε τρεις ημέρες και απόψε το στάτους του σούπερ σταρ των "ήλιων" είναι αμφίβολο.

Η αλήθεια είναι πως οι Σίξερς δεν έχουν δώσει κάποιο σοβαρό παιχνίδι μετά την κόντρα με το Μιλγουόκι, ωστόσο δείχνουν πιο ομάδα αυτή τη στιγμή από τους Σανς, που παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και το επιθετικό τους ταλέντο. Λογικό φαβορί ο άσος στο 1.55, πιο ενδιαφέρον το Over 23,5 του Μάξεϊ στο 1.85. Τον περασμένο Μάρτιο, στην Αριζόνα, είχε βάλει 37 κόντρα στους Σανς με 7/11 τρίποντα.

Χωρίς τον βασικό τους σέντερ οι Μάτζικ

Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ υποδέχονται τους Λέικερς για το δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι τους μέσα στη σεζόν σε διάστημα τεσσάρων ημερών (05/11 01:00 Live από το SPORT24). Στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς επιβίωσαν (106-103) χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Ντ' Αντζελο Ράσελ, που σημείωσε 12 από τους 28 πόντους του στην τέταρτη περίοδο.

Παρόλα αυτά, η γενικότερη αίσθηση ήταν πως οι Μάτζικ μπορούσαν να κάνουν το... κόλπο. Τελικά, γνώρισαν την έβδομη διαδοχική τους ήττα απέναντι στους λιμνάνθρωπους. Απόψε, θεωρητικά θα είναι πιο πεισμωμένοι, αλλά το θετικό τους μομέντουμ ίσως ανακόψουν οι τραυματισμοί, καθώς είναι εκτός ο βασικός σέντερ Γουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ και αμφίβολος ο βασικός πόιντ-γκαρντ Μαρκέλ Φουλτς. Επίσης, τέθηκε εκτός ο Γκάρι Χάρις, που αντικατέστησε τον Φουλτς την Πέμπτη, στη νίκη με 115-113 στη Γιούτα.

Πριν τέσσερις μέρες, ο Αντονι Ντέιβις είχε 26 πόντους και 19 ριμπάουντ κόντρα στο Ορλάντο. Τώρα που οι Μάτζικ θα στερηθούν και τον βασικό τους ψηλό, η λογική λέει ότι ο AD θα επιβεβαιώσει ακόμη πιο εύκολα το Over 38,5 σε πόντους και ριμπάουντ.

Τρομάζει η επίθεση της Βοστώνης

Στο Μπρούκλιν, η Βοστώνη δεν αποκλείεται να προσφέρει ακόμη μία εκκωφαντική επιθετική παράσταση, μετά τους 155 πόντους που έβαλε στην Ιντιάνα (05/11 02:00 Live από το SPORT24). Οι Σέλτικς ξεκίνησαν τη σεζόν με 4-0 για πρώτη φορά μετά το 2009/10.

Οι Νετς ολοκλήρωσαν θετικά ένα road trip τεσσάρων αγώνων, κερδίζοντας τους τρεις τελευταίους με Σάρλοτ, Μαϊάμι και Σικάγο. Μάλιστα, η χθεσινή νίκη επί των Μπουλς με 109-107 ήταν στο πλαίσιο του In-Season Tournament και ήρθε χωρίς τον Νικ Κλάξτον στο παρκέ, που έμεινε εκτός για τέταρτο σερί ματς και θα απουσιάσει και απόψε.

Η Βοστώνη μετράει 10 νίκες στα τελευταία 11 ματς κόντρα στο Μπρούκλιν, μαζί με το sweep στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ το 2022. Με δεδομένο ότι οι Νετς θα δώσουν back to back, έχοντας μάλιστα και ταξίδι, είναι λογικό να προσφέρεται καθαρό φαβορί το διπλό. Στο 1.88 το Over 119,5 των Σέλτικς, που έχουν επιθετικό rating 124,8 πόντους και παίζουν με μία ομάδα που πάει συνήθως τα παιχνίδια της στις 100 κατοχές.

Με ψυχολογία από τη νίκη επί των Νάγκετς

Στη Δύση, οι Τίμπεργουλβς υποδέχονται τους Τζαζ σε ένα ματς που ξυπνάει αναμνήσεις από τα 90s, όταν ήταν μόδα οι... πελώριες πεντάδες με ψηλούς "δεινόσαυρους" (05/11 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Από τη μία λοιπόν έχουμε Τάουνς, Γκομπέρ και Ριντ και από την άλλη Κέσλερ, Κόλινς, Μάρκανεν, με τον τελευταίο βέβαια να παίζει περισσότερο ως γκαρντ, έστω κι αν είναι 7-footer.

Πάντως ο καλύτερος και γνήσιος γκαρντ του παιχνιδιού ανήκει στη Μινεσότα και είναι φυσικά ο Αντονι Εντουαρντς. Τέτοιον παίκτη οι Τζαζ δεν έχουν, επομένως αυτόματα η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά τους. Ούτως ή άλλως, οι “λύκοι” παίζουν στην έδρα τους, έχουν μία μέρα ξεκούραση παραπάνω κι αν μη τι άλλο πήραν ψυχολογία από τη μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών Νάγκετς με 110-89.

Αντίθετα, οι Τζαζ έχασαν χθες στο Σολτ Λέικ από το Ορλάντο με 115-113 και συμπλήρωσαν τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους. Στο 2.42 η νίκη της Μινεσότα με τουλάχιστον 25 πόντους από τον Έντουαρντς, που έχει από τα μεγαλύτερα usage rate (30,2) και φέτος (μέσα στο Top 20). Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια του κόντρα στη Γιούτα, μέσα στο 2023, σημείωσε 29 και 31 αντίστοιχα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Φοίνιξ: Μάξεϊ Over 23,5 (απόδοση 1.85), 19:00
  • Ορλάντο – Λ.Α. Λέικερς: Ντέιβις Over 38,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 1.88), 01:00
  • Μπρούκλιν – Βοστώνη: Βοστώνη Over 119,5 (απόδοση 1.88), 02:00
  • Μινεσότα – Γιούτα: 1 & Εντουαρντς Over 24,5 (απόδοση 2.42), 02:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ