ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το Over του Εμπίντ, το 4.60 του Χάρντεν και το combo των Μπακς

Προγνωστικά NBA: Με το Over του Εμπίντ, το 4.60 του Χάρντεν και το combo των Μπακς
2023 AP PHOTO/KENNY YOO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς στο NBA.

Παιχνίδια για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, με συνολικά 14 αναμετρήσεις. Στην Ανατολή, ξεχωρίζει ασφαλώς η μονομαχία της Φιλαντέλφεια με τη Βοστώνη, των δύο ομάδων που προπορεύονται στην περιφέρεια με ρεκόρ 5-1 (09/11 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Οι Σίξερς, μετά την ήττα τους στον πόντο, στην πρεμιέρα από το Μιλγουόκι, έτρεξαν σερί πέντε νικών, εκμεταλλευόμενοι το βατό τους πρόγραμμα. Τη Δευτέρα, διέλυσαν 146-128 την αδύναμη Ουάσινγκτον, με τον περσινό MVP της λίγκας, Τζόελ Εμπίντ, να σημειώνει 48 πόντους.

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς ξεκίνησαν με 5-0, πριν χάσουν τη Δευτέρα από τη Μινεσότα στην παράταση. Εχουν πάντως το κορυφαίο net rating (+14,1) στη λίγκα και στην παρούσα φάση μοιάζουν η κορυφαία ομάδα της Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι προσφέρονται φαβορί στους 2,5 πόντους μέσα στο Wells Fargo Center.

Είναι αλήθεια, πως η ομάδα του Νικ Νερς, με εξαίρεση το ματς κόντρα στους Μπακς δεν έχει δώσει κάποιο σοβαρό τεστ μέχρι στιγμής και ειδικά ο Ταϊρίς Μάξεϊ θα μετρήσει δυνάμεις απέναντι στους εξαιρετικούς αμυντικούς περιφερειακούς των Σέλτικς, τον Τζρου Χολιντέι και τον Ντέρικ Γουάιτ. Αν δεν τραβήξει επιθετικά ο Μάξεϊ, οι Σίξερς είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Εμπίντ για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Κόντρα στον Αλ Χόρφορντ και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, η λογική λέει ότι ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ δεν θα έχει θέμα να πιάσει τους 30 πόντους. Στο 1.90 το Over 29,5. Στα τελευταία δύο εντός έδρας ματς απέναντι στους Σέλτικς, ο Εμπίντ μέτρησε 52 και 41 πόντους αντίστοιχα!

Για την πρώτη νίκη με Χάρντεν οι Κλίπερς

Το ντεμπούτο του Τζέιμς Χάρντεν στους Κλίπερς δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Ο "μούσιας" σημείωσε 17 πόντους με 6/9 σουτ, μοίρασε επίσης 6 ασίστ, αλλά οι Κλίπερς έχασαν εύκολα με 111-97 από τους Νικς, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με +4.

Απόψε, ο Χάρντεν επιστρέφει ως αντίπαλος στο Μπρούκλιν, για να αντιμετωπίσει μία από τις πρώην ομάδες του (09/11 02:00 Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται, ότι οι Νετς τον είχαν κάνει ανταλλαγή το 2022, πριν αποχωρήσουν πέρυσι και οι Ντουράντ και Ιρβινγκ.

Το Μπρούκλιν έχει ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 3-4, όμως είναι κατά γενική ομολογία ανταγωνιστικό. Οι τέσσερις ήττες του έχουν έρθει με συνολική διαφορά 20 πόντων. Τη Δευτέρα έχασε 129-125 από τους Μπακς και πλέον μετράει 0-3 εντός έδρας.

Οι Νετς θα παίξουν ξανά χωρίς τον βασικό τους σέντερ, Νικ Κλάξτον, επομένως θα συνεχίσουν αναγκαστικά με κοντά σχήματα. Ο Χάρντεν αναμένεται απόψε να εκμεταλλευτεί ακόμη καλύτερα τους συμπαίκτες του απέναντι σε μία άμυνα που δέχεται 117,2 πόντους ανά 100 κατοχές (5η χειρότερη επίδοση).

Οι μπουκ κρατούν προς το παρόν χαμηλά το line του Χάρντεν στις ασίστ, μόλις στο 6,5, ενώ μιλάμε για έναν παίκτη που την τελευταία τριετία μοιράζει σταθερά 10+ κατά μέσο όρο. Μεγάλο αν μη τι άλλο το 4.60 για να κάνει double-double, υπολογίζοντας ότι αναμένεται να παίξει και περισσότερο απόψε σε σχέση με τα 31 λεπτά που πήρε κόντρα στους Νικς.

Πρώτη εμφάνιση του Γουεμπανιαμά στη Μέκκα του μπάσκετ

Οι φίλοι του μπάσκετ στη Νέα Υόρκη θα έχουν απόψε την ευκαιρία για πρώτη φορά να δουν από κοντά στο MSG τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά, καθώς οι Νικς περιμένουν τους Σπερς (09/11 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το Σαν Αντόνιο τη Δευτέρα υπέστη πανωλεθρία στην Ιντιάνα, χάνοντας με 152-111! Για πρώτη φορά στα 28 χρόνια που ο Γκρεγκ Πόποβιτς καθοδηγεί τα "σπιρούνια" η ομάδα του δέχεται 152 πόντους σε κανονική διάρκεια αγώνα! Επίσης, αυτή είναι η δεύτερη ήττα φέτος του Σαν Αντόνιο με τουλάχιστον 40 πόντους διαφορά.

Ο Πόποβιτς διαχρονικά είναι γνωστός για το αμυντικό φίλτρο των ομάδων του, ωστόσο οι Σπερς φέτος δέχονται 125,9 πόντους κατά μέσο όρο, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση του ΝΒΑ. Οι Νικς είναι λογικά το καθαρό φαβορί, αλλά το χάντικαπ είναι αρκετά μεγάλο στους 10,5 πόντους.

Πιο ελκυστική επιλογή το Over 10,5 ριμπάουντ του Μίτσελ Ρόμπινσον στο 2.05. Ο σέντερ της Νέας Υόρκης κατεβάζει φέτος 12,4 ριμπάουντ ανά ματς. Μέσα στον Νοέμβριο, μάζεψε 16 με το Κλίβελαντ, 15 με το Μιλγουόκι και άλλα 15 κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Απέναντι στον εντελώς στεγνό και με... μηδενικό μυικό όγκο Γουεμπανιαμά, ο Ρόμπινσον πιθανότατα θα επαληθεύσει το Over. Ούτως ή άλλως, οι Νικς είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη λίγκα με 50,4 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ οι Σπερς είναι τρίτοι από το τέλος με 40,7.

Με σούπερ παράδοση το Μιλγουόκι

Το Μιλγουόκι έχει θεωρητικά βατή αποστολή, αφού φιλοξενεί το Ντιτρόιτ, το οποίο προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες (09/11 03:00 Live από το SPORT24). Οι Πίστονς είχαν στα πιτς επτά παίκτες τη Δευτέρα και μοιραία έχασαν από τους Γουόριορς με 120-109. Για απόψε είναι αμφίβολος ο βασικός σέντερ Τζέιλεν Ντούρεν και δεδομένα εκτός οι χρήσιμοι αναπληρωματικοί Τζο Χάρις και Τζέιντεν Αϊβι.

Οι Μπακς μετρούν 17 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια τους κόντρα στους Πίστονς και παρότι θα απουσιάσει ο Κρις Μίντλετον, είναι γκράντε φαβορί στους 11,5 πόντους. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι τα "ελάφια" σε καμία από τις τέσσερις νίκες της φέτος δεν κέρδισαν με διψήφια διαφορά.

Από την άλλη, οι Πίστονς στις πέντε προηγούμενες ήττες τους, δέχθηκαν τέσσερις φορές από 120 πόντους και πάνω. Οι Μπακς με Λίλαρντ και Γιάννη έχουν ασφαλώς επαρκές επιθετικό ταλέντο για να πετύχουν 120+ πόντους στην άμυνα του Ντιτρόιτ. Αν συμβεί αυτό, τότε αυτόματα θα επαληθευτεί και το Over 225,5. Με την επιλογή Bet A Build η νίκη των Μπακς με Over 225,5 προσφέρεται στο 1.98.

Για την εκδίκηση το Κλίβελαντ

Το Κλίβελαντ με τις επιστροφές των Ντάριους Γκάρλαντ και Τζάρετ Αλεν θα βρει λογικά τον βηματισμό του και θα περάσει σε θετικό ρεκόρ, μετά το μάλλον νωθρό ξεκίνημα. Φάνηκε αυτό και την Κυριακή στο 115-104 επί των Γουόριορς, όπου ο Γκάρλαντ σημείωσε 24 πόντους.

Απόψε, οι Καβς δοκιμάζονται στην Οκλαχόμα (09/11 03:00 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά στις 27 Οκτωβρίου, με τους Θάντερ τότε να κερδίζουν μέσα στο Κλίβελαντ με 108-105. Σε εκείνο το ματς ο Μίτσελ είχε βάλει 43 πόντους, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν ξεπέρασε τους 17, ενώ ο Γκάρλαντ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Τα δεδομένα τώρα, που οι Καβαλίερς είναι πλήρεις είναι πολύ διαφορετικά και η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είναι δεδομένο πως θα ψάξει εκδίκηση για την ήττα της πριν δύο εβδομάδες. Η Οκλαχόμα (4-3) είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες όταν δίνονται σε τιμές αουτσάιντερ, αλλά η πεντάδα του Κλίβελαντ είναι αντικειμενικά ανώτερη. Στο 1.95 το διπλό με -2,5 πόντους. Στα υπόψη και το double-double του Αλεν στο 2.40 απέναντι στον Τσετ Χόλμγκρεν, έναν σέντερ που έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι, αλλά όχι τον όγκο και τη δύναμη για να... σπρώξει πιο δυνατούς αντιπάλους.

Χωρίς Ζάιον και ΜακΚόλουμ οι Πέλικανς

Η Μινεσότα θα κυνηγήσει την 4η διαδοχική της νίκη, κόντρα στη shorthanded Νέα Ορλεάνη, η οποία θα παίξει χωρίς τους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Ζάιον Γουίλιαμσον (09/11 03:00 Live από το SPORT24). Με δύο starters εκτός, είναι λογικό ο άσος να δίνεται καθαρό φαβορί.

Όλο το βάρος στους Πέλικανς θα παίξει πάνω στον Μπράντον Ινγκραμ, ωστόσο οι Τίμπεργουλβς με τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς έχουν έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς φόργουορντ στη λίγκα. Γενικά, οι "λύκοι" είναι προς το παρόν η κορυφαία άμυνα του ΝΒΑ με μόλις 100,7 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Ας μην ξεχνάμε ότι κέρδισαν τους πρωταθλητές Νάγκετς, κρατώντας τους μόλις στους 89 πόντους και τους Σέλτικς στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να λήγει 101-101. Αντίθετα, οι "πελεκάνοι" στα τελευταία δύο παιχνίδια τους, έχασαν με -18 τόσο από τους Χοκς, όσο και από τους Νάγκετς. Στο 1.75 ο άσος με -7,5.

Μεγάλο ματς στη Δύση

Η βραδιά ολοκληρώνεται με την πολύ μεγάλη μάχη στη Δύση (09/11 05:00 Live από το SPORT24) ανάμεσα στο Ντένβερ (7-1) και το Γκόλντεν Στέιτ (6-2). Οι Νάγκετς κατέκτησαν πέρυσι τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους και φέτος δείχνουν το ίδιο πεινασμένοι. Από την άλλη, το κλίμα στα αποδυτήρια των Γουόριορς μοιάζει τη φετινή σεζόν πολύ βελτιωμένο, μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος βρισκόταν στα... μαχαίρια με τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Η ομάδα του Στιβ Κερ ολοκληρώνει απόψε ένα road-trip τεσσάρων αγώνων και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική μέσα στο άνδρο των πρωταθλητών. Με τον Τζαμάλ Μάρεϊ εκτός, οι "πολεμιστές" θα επικεντρωθούν κυρίως στο να περιορίσουν τον Νίκολα Γιόκιτς, ωστόσο η απουσία του Γκριν, δεν βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση.

Το Ντένβερ σκοράρει 119,2 πόντους ανά 100 κατοχές και στα τελευταία τρία παιχνίδια του εντός έδρας, έβαλε 134 στη Νέα Ορλεάνη, 123 στο Σικάγο και 125 στο Ντάλας. Επίσης, είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (51,5%). Πέρυσι σε τρία ματς με τους Γουόριορς, οι "σβόλοι" έκαναν ισάριθμες νίκες και στα δύο από αυτά τα παιχνίδια το σύνολο των πόντων ξεπέρασε τους 250, ενώ στο τρίτο πήγε στους 222. Δεν είναι απαγορευτικό το 227,5 για να βγει το Over στο 1.91.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Βοστώνη: Εμπίντ Over 29,5 (απόδοση 1.90), 02:00
  • Μπρούκλιν – Λ.Α. Κλίπερς: Χάρντεν double-double (απόδοση 4.60), 02:30
  • Νέα Υόρκη – Σαν Αντόνιο: Ρόμπινσον Over 10,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.05), 02:30
  • Μιλγουόκι – Ντιτρόιτ: 1 & Over 225,5 (απόδοση 1.98), 03:00
  • Οκλαχόμα – Κλίβελαντ: 2 -2,5 (απόδοση 1.95), 03:00
  • Μινεσότα – Νέα Ορλεάνη: 1 -7,5 (απόδοση 1.75), 03:00
  • Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ: Over 227,5 (απόδοση 1.91), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ