ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το 3.40 στο ντεμπούτο του Γουεμπανιαμά, μπορεί το Over ο Βεζένκοβ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2023 DARREN ABATE/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Μετά το χθεσινό... ορεκτικό με τα παιχνίδια Ντένβερ – Λ.Α. Λέικερς και Γκόλντεν Στέιτ – Φοίνιξ έρχεται το πρώτο κυρίως πιάτο της νέας σεζόν στο ΝΒΑ με 24 από τις 30 ομάδες της λίγκας να ρίχνονται στη δράση.

Στην Ανατολή ξεχωρίζει ασφαλώς η μονομαχία των Νικς με τους Σέλτικς (26/10 02:00 Live από το SPORT24). Από τη μία η Βοστώνη προχώρησε σε γενναία ανανέωση, προσθέτοντας στο ρόστερ της τους Τζρου Χολιντέι και Κρίσταπς Πορζίνγκις αντί των Μάρκους Σμαρτ και Ρόμπερτ Γουίλιαμς, με στόχο να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Και από την άλλη η Νέα Υόρκη, που επέλεξε να εξελίξει για ακόμη μία σεζόν το πρότζεκτ, που άρχισε να χτίζει από πέρυσι με ηγέτη τον Τζέιλεν Μπράνσον.

Ο Τομ Τίμποντο είναι ένας προπονητής που του αρέσει οι ομάδες του να κλείνουν τους διαδρόμους προς το καλάθι, επομένως ένα stretch five όπως ο Πορζίνγκις είναι ό,τι πρέπει για να τιμωρήσει από μακριά τις δυναμικές βοήθειες που συνήθως δίνει ο Μίτσελ Ρόμπινσον.

Στο 1.65 να ευστοχήσει ο Λετονός σέντερ σε τουλάχιστον δύο τρίποντα. Την περσινή σεζόν, ως παίκτης των Γουίζαρντς, σε τρία ματς απέναντι στους Νικς, ο Πορζίνγκις ευστόχησε σε 4, 4 και 5 τρίποντα αντίστοιχα, σουτάροντας με 50%!

Αξίζει σε τιμές αουτσάιντερ η Οκλαχόμα

Η Οκλαχόμα των Ποκουσέφσκι και Μίτσιτς αναμένεται να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική φέτος από τη στιγμή που θα μπει στο ροτέισον και ο Τσετ Χόλμγκρεν, το No.2 του περσινού draft, που έχασε όλη τη σεζόν 2022/23. Με ηγέτη τον Σάι-Γκίλτζιους Αλεξάντερ, που μπήκε στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ μόλις στα 24 του χρόνια, οι Θάντερ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο κάδρο των πλέι-οφ στη Δύση.

Αντίθετα, το Σικάγο είναι σε αδιέξοδο (26/10 03:00 Live από το SPORT24). Κανείς δεν αντιλέγει ότι η τριάδα ΝτεΡόζαν, Λαβίν και Βούτσεβιτς είναι εξαιρετική, ωστόσο είναι φανερό πως δεν μπορεί να οδηγήσει τους Μπουλς στο επόμενο βήμα.

Η Οκλαχόμα είναι μία ομάδα που έρχεται και πιθανότητα θα θελήσει με το καλημέρα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Σε κάθε περίπτωση, οι Θάντερ έχουν πολύ καλύτερη προοπτική από τους Μπουλς φέτος, επομένως σε τιμές αουτσάιντερ το διπλό, στο 2.10 αξίζει.

Στα υπόψη και το Over 29,5 του Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα είχε πέρυσι 31,4 πόντους κατά μέσο όρο, ήταν δηλαδή 4ος σκόρερ του ΝΒΑ και είχε το έκτο μεγαλύτερο usage rate στη λίγκα (31,8%) ανάμεσα στους παίκτες που αγωνίστηκαν τουλάχιστον 60 ματς. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται από ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου με 24,5 πόντους κατά μέσο όρο οδήγησε τον Καναδά στο χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ. Στο 3.45 το διπλό σε combo με το Over του 25χρονου γκαρντ.

Ολα τα φώτα πάνω στον Γουεμπανιαμά

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται και το παιχνίδι του Σαν Αντόνιο με το Ντάλας, καθώς θα σηματοδοτήσει την εποχή του Βίκτορ Γουεμπανιαμά στο ΝΒΑ (26/10 04:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Νο.1 του φετινού draft θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη και ασφαλώς όλα τα φώτα θα πέσουν πάνω του, έστω κι αν οι Σπερς πέρυσι ολοκλήρωσαν τη σεζόν με το απογοητευτικό 22-60.

Από την άλλη, οι Μάβερικς καλούνται να αποδείξουν ότι μπορεί να λειτουργήσει το δίδυμο Ντόντσιτς-Ιρβινγκ μετά το περσινό φιάσκο, όπου δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στο play-in tournament. Το Ντάλας έκανε το κοντινό ταξίδι στο Σαν Αντόνιο με αμφίβολους τους Ντόντσιτς και Πάουελ. Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις φαβορί στο 1.60 σε πρεμιέρα για το έκτο χειρότερο αμυντικό rating της περσινής σεζόν (116,1) απορρίπτονται εύκολα.

Οι Σπερς μπορεί να βγαίνουν από διαδοχικές ζόρικες χρονιές, ωστόσο έχουν ένα αν μη τι άλλο ταλαντούχο υποστηρικτικό σύνολο (Βασέλ, Κέλντον Τζόνσον, Σόχαν) για να πλαισιώσουν τον Γουεμπανιαμάκαι να χτίσουν μία ομάδα με μεγάλη προοπτική. Ο Γάλλος ήταν ακριβώς το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Γκρεγκ Πόποβιτς, προκειμένου το Σαν Αντόνιο να επιστρέψει ξανά σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Καθόλου άσχημο το 2.45 στον άσο των Σπερς. Φτάνουμε ακόμη και στο 3.40 αν σημειώσει ταυτόχρονα τουλάχιστον 16 πόντους ο Γουεμπανιαμά. Ο Wemby στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε στην preseason είχε 20, 23, 15 και 19 πόντους αντίστοιχα, σημείωσε δηλαδή κατά μέσο όρο 19,25.

Ήρθε η στιγμή για το ντεμπούτο του Βεζένκοβ

Τα ελληνικά βλέμματα αναμφίβολα θα στραφούν και στην αναμέτρηση της Γιούτα με το Σακραμέντο για το ντεμπούτο του Σάσα Βεζένκοβ στο ΝΒΑ (26/10 04:00 Live από το SPORT24). Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού πιθανότατα θα πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής από τον Μάικ Μπράουν, αφού το αναπληρωματικό τεσσάρι των Κινγκς, ο Τρέι Λάιλς είναι νοκ άουτ και το αναπληρωματικό τριάρι, ο Κρις Ντουάρτε αμφίβολος

Ο Μπράουν δήλωσε πως ο Βεζένκοβ θα πρέπει να μοχθήσει για να κερδίσει τα λεπτά του στο ροτέισον των "βασιλιάδων". Στο τελευταίο ματς πάντως της preseason, συμπτωματικά με τους Τζαζ, ο περσινός MVP της EuroLeague είχε 13 πόντους σε 20:32, δείχνοντας ένα μέρος από τις δυνατότητές του.

Ο τεχνικός των Κινγκς, που οδήγησε πέρυσι το franchise στα πλέι-οφ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, τόνισε πως δεν θέλει να βλέπει δισταγμό από τον Σάσα. Εν ολίγοις, όποτε βρίσκει open looks ο Βεζένκοβ θα έχει το ελεύθερο να εκτελεί. Δεν είναι απαγορευτικό το 6,5 για να βγάλει το Over στο 1.98.

Από εκεί και πέρα, οι Κινγκς είναι λογικά ελαφρύ φαβορί στο 1.80+. Οι "βασιλιάδες" διατήρησαν αναλλοίωτη τη βασική τους πεντάδα κι έχουν ξανά ως στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα της Δύσης. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι έφτασαν μία ανάσα από την πρόκριση στον 2ο γύρο των πλέι-οφ, χάνοντας στο Game 7 από τους Γουόριορς.

Στον αντίποδα, η Γιούτα είναι σε φάση ανοικοδόμησης, ωστόσο έδειξε από πέρυσι κιόλας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρά την αποχώρηση των Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρουντί Γκομπέρ. Στην πεντάδα φέτος προστέθηκε και ο Τζον Κόλινς (πρώην Ατλάντα), επομένως οι Τζαζ έχουν αρχίσει να σχηματοποιούν ένα αρκετά ενδιαφέρον πρότζεκτ με ηγέτη ασφαλώς τον Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος είχε πέρυσι χρονιά έκρηξης με 25,6 πόντους ανά αγώνα. Η Γιούτα την περσινή αγωνιστική περίοδο, παρότι δεν είχε ως στόχο τα πλέι-οφ και κατέβασε φανερά ταχύτητα μετά το trade deadline, έκανε 37 νίκες. Πολύ πιθανό να κάνει κάμποσες εκπλήξεις και φέτος...

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Βοστώνη: Πορζίνγκις Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.65), 02:00
  • Σικάγο – Οκλαχόμα: 2 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ Over 29,5 (απόδοση 3.45), 03:00
  • Γιούτα – Σακραμέντο: Βεζένκοβ Over 6,5 (απόδοση 1.98), 04:00
  • Σαν Αντόνιο – Ντάλας: 1 & Γουεμπανιαμά Over 15,5 (απόδοση 3.40), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ