ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το 2.80 του ΛεΜπρον και το κίνητρο των Θάντερ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Μετά το καθιερωμένο break για το All-Star Weekend, η δράση επιστρέφει στη regular season και μάλιστα με πολύ δυνατό ματς, στο Κλίβελαντ, εκεί όπου οι Καβαλίερς περιμένουν τους επικεφαλής της Δύσης, Νάγκετς (24/02 02:00 Live από το SPORT24).

Το Ντένβερ, με μπροστάρη τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος κινείται σταθερά σε triple-double επίπεδα (24,7 πόντοι, 11,5 ριμπάουντ, 10,1 ασίστ) έχει ως στόχο φέτος να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς του ΝΒΑ. Παράλληλα, ο Σέρβος κυνηγάει το βραβείο του MVP για τρίτη διαδοχική σεζόν, κάτι που έχει να γίνει από τη δεκαετία του 80' και τον Λάρι Μπερντ (1984-86)!

Βέβαια, για το αποψινό ματς στο Οχάιο, οι Νάγκετς θεωρούνται αουτσάιντερ, καθώς είναι νοκ άουτ ο Ααρον Γκόρντον και αμφίβολος ο Τζαμάλ Μάρεϊ. Άλλωστε, το Κλίβελαντ έχει σούπερ έδρα, με ρεκόρ 25-6. Πριν το All-Star, οι Καβς έχασαν το τελευταίο τους παιχνίδι στη Φιλαντέλφεια, ωστόσο προηγουμένως έκαναν επτά νίκες!

Ο άσος προσφέρεται στο 1.70, ωστόσο με το Over 26,5 του φορμαρισμένου Μίτσελ φτάνει στο 2.80. Ο σταρ των "ιπποτών" ξεπέρασε το συγκεκριμένο όριο και στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του. Σημείωσε 33 με τους Σίξερς, 41 με τους Σπερς, 29 με τους Μπουλς και 30 με τους Πέλικανς. Επίσης, ήταν από τους πιο κεφάτους παίκτες στο All-Star Game του Σολτ Λέικ, σημειώνοντας 40 πόντους με 8/17 τρίποντα!

Το Ντένβερ μπορεί να είναι η κορυφαία ομάδα της Δύσης, όμως αμυντικά δέχεται 113,2 πόντους ανά 100 κατοχές (13η επίδοση) και ειδικά εκτός έδρας, επιτρέπει στους αντιπάλους του να σουτάρουν με 50,1% εντός παιδιάς και με 37,3% από το τρίποντο.

Ιντιάνα - Βοστώνη

Στο Ιντιάνα – Βοστώνη (24/02 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), έχει ενδιαφέρον το Over 29,5 του Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος έρχεται με φόρα από την εκπληκτική του παρουσία στη γιορτή του Σολτ Λέικ. Ο ηγέτης των Σέλτικς έγραψε ιστορία, σημειώνοντας ρεκόρ πόντων σε All-Star Game με 55 και προφανώς αναδείχθηκε MVP.

Φέτος, ο Τέιτουμ σκοράρει 30,6 κατά μέσο όρο και είναι 6ος στο ΝΒΑ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στην ήττα από τους Πέισερς, μέσα στο TD Garden, με 117-112, ο 24χρονος σούπερ σταρ είχε πετύχει 41 πόντους! Στο 1.95 να πιάσει απόψε απλά τους 30. Στο 2.40+ αν ταυτόχρονα η Βοστώνη επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, που τη θέλουν καθαρό φαβορί στο 1.30.

Το αποψινό ματς έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Τζόι Ματσούλα, καθώς θα βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος ως κανονικός head coach στον πάγκο της ομάδας, αφού ο οργανισμός αποφάσισε και επίσημα να αφαιρέσει την ταμπέλα "υπηρεσιακός", που τον συνόδευε μέχρι και πριν το break.

Φιλαντέλφεια - Μέμφις

Από τις πολύ ενδιαφέρουσες και ανταγωνιστικές αναμετρήσεις της βραδιάς είναι ασφαλώς και το Φιλαντέλφεια – Μέμφις (24/02 02:30 Live από το SPORT24). Οι Σίξερς πριν το All-Star πέτυχαν τέσσερις σερί νίκες και έχασαν μόλις τρία από τα τελευταία 16 παιχνίδια τους. Οι Γκρίζλις από την άλλη, είναι σταθερά στη 2η θέση της Δύσης και μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του franchise έφτασαν τις 35 νίκες πριν το break.

Οι δύο ομάδες είχαν παίξει στο Μέμφις, στις 2 Δεκεμβρίου. Τότε, παρά τους 35 πόντους του Τζόελ Εμπίντ και το γεγονός ότι οι Σίξερς κέρδισαν την 4η περίοδο με 33-25, η νίκη είχε καταλήξει στις "αρκούδες", διότι είχαν κερδίσει κατά κράτος στα ριμπάουντ (57-42) και στο σκοράρισμα μέσα στη ρακέτα (60-46).

Σε εκείνο το ματς, ο Στίβεν Ανταμς είχε 16 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Απόψε ωστόσο, ο σέντερ των Γκρίζλις δεν είναι διαθέσιμος, καθώς θα απουσιάσει για 12ο σερί παιχνίδια. Με τους Σίξερς λοιπόν, να είναι απόψε πλήρεις, ο άσος του 1.72 με -2,5 πόντους είναι η πρώτη επιλογή. Άλλωστε, το Μέμφις όσο καλό είναι εντός έδρας, άλλο τόσο προβληματίζει στο δρόμο, έχοντας υποστεί φέτος ήδη 17 ήττες σε 28 αγώνες.

Γιούτα - Οκλαχόμα

Στο παιχνίδι της Γιούτα με την Οκλαχόμα, το διπλό άνοιξε αουτσάιντερ στο 2.10, όμως πλέον έχει περάσει σε τιμές οριακού φαβορί στο 1.90 (24/02 04:00 Live από το SPORT24). Λογικό, δεδομένου ότι οι Τζαζ με τις κινήσεις που έκαναν στο trade deadline (έφυγαν για άλλες πολιτείες οι Κόνλεϊ, Μπίσλεϊ, Βάντερμπιλτ) έδειξαν πως δεν ενδιαφέρονται φέτος να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα της Δύσης.

Ακριβώς το αντίθετο ισχύει με τους Θάντερ, που βρίσκονται στη 10η θέση και παλεύουν με νύχια και δόντια να παίξουν έστω στο play in tournament. Στηρίζουμε λοιπόν την παρέα του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, συνυπολογίζοντας φυσικά ότι οι "μορμόνοι" θα έχουν εκτός για απόψε και τον τρίτο τους σκόρερ, Κόλιν Σέξτον (14,3 πόντοι).

Λ.Α. Λέικερς - Γκόλντεν Στέιτ

Οι Λέικερς βρίσκονται στη 13η θέση της Δύσης, πέντε νίκες κάτω από το 50% και εκ των πραγμάτων κάθε παιχνίδι τους από εδώ και πέρα θα είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουν όντως να σώσουν τη σεζόν και να προλάβουν έστω το play in.

Το Λ.Α. θα έχει στο εξής αρκετά ανανεωμένο πρόσωπο, αφού δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ του ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ωστόσο προστέθηκαν σε αυτό οι Ρούι Χατσιμούρα, Ντ' Άντζελο Ράσελ, Μαλίκ Μπίσλεϊ, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ και Μο Μπάμπα. Βέβαια, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο εξακολουθεί να έχει το δίδυμο Τζέιμς-Άντονι.

Απόψε, η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ φιλοξενεί τους πληγωμένους Γουόριορς, οι οποίοι βρίσκονται μόλις στο 50% και έτσι όπως το πάνε είναι πολύ πιθανό να μην προλάβουν την εξάδα, άρα να μπλέξουν με το play in (24/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ο Στιβ Κερ δεν θα έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι στο Λος Άντζελες τον Στεφ Κάρι και τον Αντριου Γουίγκινς. Έτσι λοιπόν, δικαιολογείται ο φαβοριτισμός του άσου, στο 1.50.

Στοιχηματικά πάντως, είναι προτιμότερο να ποντάρουμε στο double-double του ΛεΜπρον στο 2.80! Ο "βασιλιάς" πήρε τις απαραίτητες ανάσες το προηγούμενο τριήμερο και αναμένεται να παίξει στο 100% σήμερα. Ούτως ή άλλως, συνηθίζει να κάνει μεγάλα ματς κόντρα στους πρωταθλητές. Είναι χαρακτηριστικό πως μετράει πέντε σερί double-doubles εναντίον τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Ντένβερ: 1 & Μίτσελ Over 26,5 (απόδοση 2.80), 02:00
  • Ιντιάνα – Βοστώνη: 2 & Τέιτουμ Over 29,5 (απόδοση 2.40), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Μέμφις: 1 -2,5 (απόδοση 1.72), 02:30
  • Γιούτα – Οκλαχόμα: 2 (απόδοση 1.90), 04:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ: ΛεΜπρον double-double (απόδοση 2.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ