ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με την πλάτη στον τοίχο Μιλγουόκι, Κλίβελαντ και Μέμφις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 2023 AARON GASH/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 5 στις σειρές Μιλγουόκι - Μαϊάμι, Κλίβελαντ - Νέα Υόρκη, Μέμφις - Λος Άντζελες Λέικερς και Σακραμέντο - Γκόλντεν Στέιτ.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο δεύτερο γύρο. Οι Νικς έχουν κυριαρχήσει στη σειρά με τους Καβαλίερς (3-1), με βασικά τους όπλα την άμυνα, τα ριμπάουντ και φυσικά τον Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος έχει κερδίσει κατά κράτος τη μάχη με τον Ντόνοβαν Μίτσελ.

Ο ηγέτης των Νικς σκοράρει 24,3 πόντους κατά μέσο όρο στα playoffs, σε αντίθεση με τον Μίτσελ, ο οποίος πέτυχε 38 στο Game 1 και έκτοτε η... τύχη του αγνοείται. Ειδικά στο παιχνίδι της Κυριακής ήταν απογοητευτικός μένοντας μόλις στους 11 πόντους (5/18 σουτ, 0/4 τρίποντα).

Και στις τρεις νίκες τους, οι Νικς κράτησαν τους Καβς κάτω από τους 100 πόντους. Μάλιστα, στο Game 3 δέχθηκαν μόλις 79! Επίσης σε όλες τις νίκες της, η ομάδα του Τομ Τίμποντο υπερίσχυσε στα ριμπάουντ (51-38, 101-97, 45-42).

Στοιχηματικά, μία σκέψη είναι το Under 202,5 στο 1.91, δεδομένου ότι κανένα από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια δεν ξεπέρασε τους 200 πόντους (27/04 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ξεσπάσματος απόψε από το Κλίβελαντ, το οποίο παίζει για την επιβίωσή του και θα προσπαθήσει να στείλει ξανά τη σειρά πίσω στο MSG.

Ο ξερός άσος είναι φαβορί στο 1.44 και μπορεί να φτάσει μέχρι το 2.50 με την επιλογή BUILD A BET, αν προσθέσουμε και το Under 21,5 του Τζούλιους Ραντλ. Ο άσος των Νικς έκανε εξαιρετική regular season, όμως λίγο πριν την ολοκλήρωσή της τραυματίστηκε με συνέπεια να χάσει τα τελευταία πέντε ματς. Είναι εμφανές πως στην postseason δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μέχρι στιγμής σκοράρει μόλις 14,8 πόντους με 32,3% εντός παιδιάς. Μάλιστα, στο Game 4 πήρε μόνο 10 προσπάθειες, με τον Τομ Τίμποντο να εμπιστεύεται στην τελευταία περίοδο τον Όμπι Τόπιν. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ραντλ έχει απέναντί του τον Ιβαν Μόμπλεϊ, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τελευταίο χαρτί για τους Γκρίζλις

Match ball πρόκρισης έχουν και οι Λέικερς, οι οποίοι προηγούνται με 3-1 των Γκρίζλις (27/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ κέρδισε 117-111 στην παράταση το δραματικό Game 4. Το Μέμφις βρέθηκε στο +7, 5:13 πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, φανέρωσε σημάδια κόπωσης στο φινάλε της 4ης περιόδου και στην παράταση, παρότι είναι σαφώς πιο νεανικό σύνολο.

Επίσης, οι "αρκούδες" αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στο παιχνίδι μισού γηπέδου. Είναι ενδεικτικό ότι ο Τζα Μοράντ χρειάστηκε 24 σουτ για να φτάσει τους 19 πόντους, ενώ ακόμη και ο Ντέσμοντ Μπέιν, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 36, είχε 13/29.

Το Μέμφις λοιπόν, είναι υποχρεωμένο να τρέξει το γήπεδο για να βρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, καθώς έχει μπλέξει πολύ άσχημα με την άμυνα των Λέικερς, οι οποίοι υπερισχύουν ξεκάθαρα σε μέγεθος. Πάνω σε αυτή τη λογική, θα μπορούσε να σταθεί το Over 222,5 στο 1.87, ωστόσο μέχρι στιγμής η σειρά κινείται περισσότερο προς το Under κι αν το τέταρτο ματς δεν πήγαινε στην παράταση, δεν θα έβγαινε ποτέ το Over.

Στα ειδικά των παικτών, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ στα τέσσερα παιχνίδια με τους Γκρίζλις, γράφοντας τρία double-doubles! Το έχασε μόνο στο Game 3, για ένα ριμπάουντ. Στο Game 4 ωστόσο, έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του double-double με 20+ σε πόντους και 20+ ριμπάουντ. Εκεί που... χωλαίνει ο "βασιλιάς" είναι στο τρίποντο. Έχει 5/27 στη σειρά, δηλαδή σουτάρει με 18,5%. Ειδικά στα τελευταία τρία ματς είχε 2/19! Στο 1.72 το Under 2,5 εύστοχα τρίποντα του ΛεΜπρόν, που ξέρει να είναι χρήσιμος για την ομάδα του ακόμη κι αν δεν του πάει το μακρινό σουτ.

Δεν τα παρατάει ο Γιάννης

Οι πρωταθλητές του 2021 βρίσκονται στα σχοινιά (27/04 04:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Το Μιλγουόκι θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στο Μαϊάμι, όμως η ατυχία με τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 1 έφερε τα πάνω κάτω στη σειρά. Οι Χιτ πλέον χρειάζονται άλλη μία νίκη για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη έκπληξη και οι Μπακς καλούνται να επιστρέψουν από το 3-1, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν μόνο 13 ομάδες. Τελευταία το Ντένβερ στα playoffs του 2020, όπου ανέτρεψε δύο φορές το συγκεκριμένο σκορ.

Στο Game 4 τα "ελάφια" είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Προηγήθηκαν με 12 πόντους και όδευαν ολοταχώς προς το 2-2. Ο Τζίμι Μπάτλερ ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Ο σούπερ σταρ των Χιτ σημείωσε 21 πόντους στο τελευταίο 12λεπτο και οδήγησε την ομάδα του σε μία επική ανατροπή.

Ο Μπάτλερ τέλειωσε το ματς με συνολικά 56 πόντους, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα playoffs. Κατά γενική ομολογία ο Jimmy Buckets είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος παίκτης της postseason με 36,5 πόντους κατά μέσο όρο, 34,1% usage rate και εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας (62,8% εντός παιδιάς και 52,9% από το τρίποντο.

Στον αντίποδα, το Μιλγουόκι έχει το ελαφρυντικό ότι ο Γιάννης έπαιξε σε ολόκληρο παιχνίδι μόνο στο Game 4, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί ότι έχει το χειρότερο αμυντικό rating (120,9) στα playoffs! Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Μαϊάμι είχε το χειρότερο επιθετικό μέσο όρο (109,5 πόντους) στην κανονική περίοδο και στην postseason έχει το κορυφαίο (123 πόντους)!

Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι Μπακς από τις δύο ήττες στη South Beach είναι η επιστροφή του Γιάννη, ο οποίος παρότι πληγωμένος απέδειξε πως είναι παλικάρι και θα το παλέψει μέχρι τέλους. Ο Greek Freak έγραψε triple-double (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 13 ασίστ) σε 38 λεπτά τη Δευτέρα, αλλά στάθηκε άτυχος αφού έπεσε πάνω στη μαγική βραδιά του Μπάτλερ.

Για το αποψινό ματς, οι μπουκ θεωρούν δεδομένο ότι οι Μπακς θα βγάλουν αντίδραση και τους προσφέρουν γκράντε φαβορί στους 11,5 πόντους. Καλύτερα πάντως να μην μπλέξουμε σε τόσο μεγάλο χάντικαπ. Ο άσος με 3,5 πόντους, μαζί με το Over 220,5 συνθέτει ένα combo στο 2.50. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες επτά συναντήσεις των δύο ομάδων στο Fiserv Forum το σύνολο των πόντων δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 226. Επίσης, στην τρέχουσα σειρά μπαίνουν κατά μέσο όρο 240 πόντοι!

Όλα ανοιχτά στο Σακραμέντο - Γκόλντεν Στέιτ

Η σειρά του Σακραμέντο με το Γκόλντεν Στέιτ αποδεικνύεται η πιο αμφίρροπη στον πρώτο γύρο (27/04 05:00 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν την έδρα τους και βρίσκονται στο 2-2. Οι Γουόριορς θα ψάξουν ένα break στο Game 5, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από τις ομάδες των playoffs, το σύνολο του Στιβ Κερ είχε το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ (11-30) στη regular season.

Στο Game 4 οι πρωταθλητές επιβίωσαν πραγματικά στις λεπτομέρειες με 126-125. Οι Κινγκς είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς στο τέλος, όμως το τρίποντο του Χάρισον Μπαρνς δεν βρήκε στόχο. Πήγε έτσι στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Ντε' Ααρον Φοξ (38 πόντους) και του Κίγκαν Μάρεϊ (23 πόντους).

Ο Φοξ κάνει γενικά σπουδαία σειρά με 31,5 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μένει βέβαια να φανεί πόσο θα τον επηρεάσει ο τραυματισμός του στο δείκτη του αριστερού του χεριού, με το οποίο σουτάρει. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα αγωνιστεί κανονικά απόψε, παρά το γεγονός ότι υπέστη κάταγμα.

Συνολικά, οι Κινγκς έχουν κερδίσει ελαφρώς τις εντυπώσεις έναντι των Γουόριορς, ωστόσο όπως μαρτυρά και το σετ (1.80 ο άσος, 2.05 το διπλό), τα πάντα είναι ανοιχτά και στο Game 5. Προτιμότερο να στραφούμε σε κάποιο ειδικό στοίχημα, όπως για παράδειγμα το Under 17,5 του Τζόρνταν Πουλ στο 1.85. Ο γκαρντ των Γουόριορς σημείωσε 19 πόντους κατά μέσο όρο στις δύο νίκες στο Σαν Φρανσίσκο. Αντίθετα, στο Σακραμέντο είχε 10,5 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής, ανά ματς. Πέρυσι, σε 10 εκτός έδρας αγώνες στην postseason έμεινε κάτω από τους 17 πόντους επτά φορές έχοντας κατά μέσο όρο 15,5.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: 1 & Ραντλ Under 21,5 (απόδοση 2.50), 02:00
  • Μέμφις – Λ.Α. Λέικερς: ΛεΜπρον Under 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.72), 02:30
  • Μιλγουόκι – Μαϊάμι: 1 -3,5 & Over 220,5 (απόδοση 2.50), 04:30
  • Σακραμέντο – Γκόλντεν Στέιτ: Πουλ Under 17,5 (απόδοση 1.85), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ