ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τέσσερις επιλογές στην πρώτη βραδιά του In-Season Tournament

Ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Νίκολα Γιόκιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Νίκολα Γιόκιτς © 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της πρώτης βραδιάς στην ιστορία του In-Season Tournament στο NBA.

Ξεχωριστή βραδιά η αποψινή στο NBA, καθώς εγκαινιάζεται το In-Season Tournament, μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί εν μέσω της regular season για να δώσει θεωρητικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Οι 30 ομάδες της λίγκας χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ των πέντε, ανάλογα φυσικά με την περιφέρειά τους. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει στον όμιλό της μία φορά τα υπόλοιπα franchises, άρα θα δώσει συνολικά τέσσερα ματς, δύο εντός έδρας και ισάριθμα εκτός. Οι πρώτοι των έξι ομίλων, μαζί με τις δύο καλύτερες δεύτερες θα συνεχίσουν στη νοκ άουτ φάση, όπου η πρόκριση θα κρίνεται σε ένα ματς, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Λας Βέγκας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι όλα τα ματς προσμετρώνται κανονικά στο ρεκόρ των ομάδων στη regular season, με εξαίρεση τον τελικό. Οι αναμετρήσεις των ομίλων για το In-Season Tournament θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή και Τρίτη μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Το παιχνίδι του τίτλου έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου.

Κλίβελαντ και Ιντιάνα θα έχουν την τιμή να είναι οι πρώτες ομάδες που θα αναμετρηθούν για αυτό το καινοτόμο τουρνουά του ΝΒΑ, που θέλει να αυξήσει την αγωνία και το σασπένς της regular season (04/11 Live από το SPORT24). Συνολικά επτά αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, όλες στο πλαίσιο του In-Season Tournament.

Το παιχνίδι των Καβς με τους Πέισερς είναι ουσιαστικά rematch του μεταξύ τους αγώνα, το περασμένο Σάββατο, όταν η Ιντιάνα κέρδισε μέσα στο Οχάιο με 125-113.

Μετά το διπλό στο Κλίβελαντ βέβαια, η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ γνώρισε δύο κολλητές ήττες από Μπουλς και Σέλτικς. Ειδικά στη Βοστώνη, οι Πέισερς διαλύθηκαν με 155-104, παίζοντας χωρίς τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον.

Σημειώνεται ότι το ΝΒΑ έχει δώσει σαφή οδηγία προς τις ομάδες να μην ξεκουράζουν παίκτες στα παιχνίδια του Ιn-Season Tournament, επομένως είναι πιθανό απόψε ο Χαλιμπέρτον να επιστρέψει.

Επιστροφές όμως αναμένεται να έχει και το Κλίβελαντ, καθώς οι Ντάριους Γκάρλαντ και Τζάρετ Άλεν συμμετείχαν στο πρωινό shootaround. Σημειώνεται ότι ο Άλεν δεν έχει παίξει καθόλου φέτος, ενώ ο Γκάρλαντ έχει να αγωνιστεί από την πρεμιέρα με το Μπρούκλιν.

Η Ιντιάνα είναι ομάδα με προοπτική, όμως το περασμένο Σάββατο κέρδισε το Κλίβελαντ, διότι οι Καβς έπαιζαν χωρίς τρεις starters, αφού έλειπε και ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο πρώην άσος των Τζαζ είναι δεδομένο πως θα παίξει απόψε και κρίνοντας από την αμυντική συμπεριφορά των Πέισερς στη Βοστώνη, μάλλον δεν υπάρχει παίκτης στο ρόστερ του Ρικ Καρλάιλ να φρενάρει τον σταρ των Καβς. Στο 1.75 το διπλό με -1,5 πόντο χάντικαπ.

Σκληρή η Νέα Υόρκη, ψάχνεται ακόμη το Μιλγουόκι

Στη μάχη του In-Season Tournament θα ριχθεί απόψε και το Μιλγουόκι, το οποίο περιμένει στο Fiserv Forum τη Νέα Υόρκη (04/11 01:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Εδώ έχουμε δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και στιλ παιχνιδιού.

Οι Μπακς με την απόφασή τους να ανταλλάξουν τον Τζρου Χολιντέι για να φέρουν τον Ντέμιαν Λίλαρντ, εκτόξευσαν την ποιότητά τους επιθετικά, αλλά έριξαν σημαντικά την αμυντική τους σκληράδα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις δύο πρόσφατες ήττες από Τορόντο και Ατλάντα, όπου δέχθηκαν 130 και 127 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη, οι Νικς είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο, με περιορισμένες δυνατότητες επιθετικά, αλλά πολύ μαχητικό στο αμυντικό κομμάτι. Στο ξεκίνημα της σεζόν η Νέα Υόρκη σκοράρει μόλις 103,8 πόντους ανά 100 κατοχές, βρίσκεται δηλαδή μόλις στην 27η θέση του επιθετικού rating.

Οι Νικς ωστόσο, είναι μία ομάδα με συνέχεια από πέρυσι, έχει σταθερούς κώδικες επικοινωνίας και σε επίπεδο χημείας σίγουρα υπερισχύει αυτή τη στιγμή των Μπακς. Στο παρκέ το Μιλγουόκι θα έχει τους δύο καλύτερους παίκτες, τον Γιάννη και τον Λίλαρντ, όμως η Νέα Υόρκη στην παρούσα φάση είναι πιο ομάδα. Λογικά λοιπόν, θα παλέψει για τη νίκη, διότι από το αποψινό ματς ίσως κριθεί η πρωτιά στο γκρουπ, δεδομένου ότι οι Χιτ έχουν ξεκινήσει πολύ νωθρά τη σεζόν και οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι οι Γουίζαρντς και οι Χόρνετς.

Ακόμη και να κερδίσουν οι Μπακς, δύσκολα η διαφορά θα ξεφύγει πάνω από τους 10 πόντους. Αν μοιράσει και 5 ασίστ ο Τζέιλεν Μπράνσον παίρνουμε απόδοση 2.45 μέσω του Bet A Build. Ο πόιντ-γκαρντ των Νικς έχει στις τελευταίες δύο σεζόν 6 ασίστ ανά αγώνα και φέτος έχει εν δυνάμει 10 σε κάθε ματς. Οι Μπακς σε αυτό το πρώτο κομμάτι της επέτρεψαν στον Σρέντερ να δώσει 11, στον Γιανγκ επίσης 11 και στον Μάξεϊ 8.

Χωρίς Γκίλτζιους-Αλεξάντερ οι Θάντερ

Το Γκόλντεν Στέιτ πέρυσι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, τερμάτισε μόλις έκτο στη Δύση και τελικά αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο. Φέτος, εκπέμπει σαφώς πιο θετικά μηνύματα, έχοντας κάνει δυναμική εκκίνηση με ρεκόρ 4-1. Μετά την ήττα από τους Σανς στην πρεμιέρα, η ομάδα του Στιβ Κερ μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες και απόψε δοκιμάζεται στην Οκλαχόμα (04/11 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το εντυπωσιακό με τους Γουόριορς είναι ότι και στα πέντε παιχνίδια τους μέχρι στιγμής, κράτησαν τους αντιπάλους τους στο Under. Οι "πολεμιστές" έχουν το τέταρτο καλύτερο αμυντικό rating (104,4) στο ΝΒΑ και στα τέσσερα από τα πέντε φετινά τους παιχνίδια δέχθηκαν κάτω από 109 πόντους.

Αντίστοιχα, η Οκλαχόμα, ξεπέρασε τους 109 πόντους μόνο στο εντός έδρας ματς με το Ντιτρόιτ. Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Νέα Ορλεάνη (106), το Ντένβερ (95) και το Κλίβελαντ (108). Στο 1.87 το Under 109,5 των Θάντερ, οι οποίοι απόψε θα αγωνιστούν και χωρίς τον σούπερ σταρ τους, τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Στο 2.15 φτάνουμε αν ταυτόχρονα επιβεβαιώσουν τον φαβοριτισμό τους οι Γουόριορς.

Ντόντσιτς vs Γιόκιτς

Ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στο Ντένβερ και το Ντάλας, όπου θα κοντραριστούν ο Νίκολα Γιόκιτς με τον Λούκα Ντόντσιτς (04/11 04:00 Live από το SPORT24). Οι Νάγκετς μετά τον πρώτο τίτλο NBA της ιστορίας τους, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη ένα τρόπαιο μέσω του In-Season Tournament, επομένως αναμένεται να δουν σοβαρά το αποψινό παιχνίδι.

Οι πρωταθλητές έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 4-1 και προέρχονται από την πρώτη τους ήττα στη σεζόν, με 110-89 στη Μινεσότα. Οι περισσότεροι περιμένουν ότι η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν θα βγάλει αντίδραση και θα απαντήσει τα ξημερώματα με νίκη. Άλλωστε, είναι φανερό πως αυτή τη στιγμή οι Νάγκετς είναι μία κατηγορία μόνοι τους στη Δύση.

Οι Μάβερικς πάντως, έστω και με βατό πρόγραμμα, έχουν το απόλυτο μετά από τέσσερα ματς, με τον Ντόντσιτς βέβαια να έχει στατιστικά για όσκαρ (33,8 πόντους, 10,5 ριμπάουντ, 9,8 ασίστ, 42,2% από το τρίποντο και usage 33,8%).

Ο Luka-Magic μπορεί να συνεχίσει το σερί του, κάνοντας ακόμη ένα double-double, το πέμπτο στη σειρά. Άλλωστε, το Ντάλας δεν έχει αλλάξει πολλά στο σκεπτικό του συγκριτικά με πέρυσι. Το βασικό πλάνο είναι να βρίσκονται μαζί του στην πεντάδα καλοί σουτέρ κι ένας σέντερ να μπορεί να παίξει ικανοποιητικά πικ-εν-ρολ. Τα υπόλοιπα τα αποφασίζει ο ίδιος.

Αν μαζέψει ταυτόχρονα και 10 ριμπάουντ ο Γιόκιτς φτάνουμε στο 2.10. Ο Ντέρεκ Λάιβλι είναι από τους πιο ενδιαφέροντες rookies της σεζόν, ωστόσο ο 19χρονος σέντερ των Μάβερικς δεν έχει την εμπειρία και το εκτόπισμα να τα βάλει με τον Joker. Το πιθανότερο είναι πως στην πρώτη του κόντρα με τον Γιόκιτς θα φάει πολύ... μπούλινγκ, όπως συνέβη και με τον Χόλμγκρεν στο παιχνίδι με την Οκλαχόμα, όπου ο Γιόκιτς έγραψε σβηστά 28 πόντους και 14 ριμπάουντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Κλίβελαντ: 2 -1,5 (απόδοση 1.75), 01:00
  • Μιλγουόκι – Νέα Υόρκη: 2 +10,5 & Μπράνσον Over 4,5 ασίστ (απόδοση 2.45), 01:30
  • Οκλαχόμα – Γκόλντεν Στέιτ: Οκλαχόμα Under 109,5 (απόδοση 1.87), 02:00
  • Ντένβερ – Ντάλας: Γιόκιτς 10+ ριμπάουντ & Ντόντσιτς double-double (απόδοση 2.10), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ