ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με παράδοση Νικς και Γουόριορς, κάνει step up ο Ιρβινγκ

Προγνωστικά NBA: Με παράδοση Νικς και Γουόριορς, κάνει step up ο Ιρβινγκ
AP PHOTO/JESSIE ALCHEH

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Η Νέα Υόρκη μετράει έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της, έχοντας χάσει μόνο από το Μιλγουόκι, την περασμένη Δευτέρα, σε αυτό το διάστημα. Βέβαια, οι δύο προηγούμενες νίκες της με Ιντιάνα και Ουάσινγκτον ήρθαν αρκετά δύσκολα. Κόντρα στους Πέισερς έχασε το δεύτερο ημίχρονο με 72-57, αλλά τελικά κέρδισε με +6. Απέναντι στους Γουίζαρντς απώλεσε διαφορά 15 πόντων στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, για να επικρατήσει τελικά με +4.

Απόψε, οι Νικς παίζουν στο Ντιτρόιτ (20:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24) και λογικά έχουν τον πρώτο λόγο, αφού μετρούν 11 διαδοχικές νίκες κόντρα στους Πίστονς. Φέτος έχουν τη σειρά στο 3-0, κερδίζοντας τα "πιστόνια" με +24, +9 και +30!

Ίσως οι Πίστονς προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση απόψε, καθώς θα θελήσουν να μη χάσουν τη σειρά με sweep. Σε κάθε περίπτωση, τέτοια ματς, η ομάδα του Τομ Τίμποντο οφείλει να τα παίρνει προκειμένου να σταθεροποιηθεί στην πρώτη εξάδα της Ανατολής.

Στο 1.70 το διπλό με -5,5 πόντους. Σημειώνεται ότι το Ντιτρόιτ παίζει σταθερά χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη, τον Κέιντ Κάνινγχαμ, ενώ για τη σημερινή αναμέτρηση είναι αμφίβολος και ο πρώτος σκόρερ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (21,2 πόντοι).

Λ.Α. Κλίπερς - Χιούστον

Οι Κλίπερς με επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια υποχώρησαν στο 50% (22-22). Για καλή τους τύχη, παίζουν απόψε με τους Ρόκετς (22:00 Live από το SPORT24) και θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά το βαρύ 115-103 από το Ντένβερ, σε ένα ματς που απουσίαζε ο Νίκολα Γιόκιτς.

Το Χιούστον παίζει τραγική άμυνα. Την Παρασκευή δέχθηκε 139 πόντους από το Σακραμέντο, επιτρέποντας στους Κινγκς να σουτάρουν με 50% από το τρίποντο (20/40). Αυτή ήταν η ένατη σερί ήττα για τις "ρουκέτες" και η 14η στα τελευταία 15 παιχνίδια τους.

Λογικό ότι το βασικό χάντικαπ κινείται στις παρυφές των 9-10 πόντων. Στο 1.45 ο άσος με -4,5. Στο 2.00+ αν σκοράρει 25+ ο Καουάι Λέοναρντ. Ο σταρ των Κλίπερς χρειάζεται γεμάτες επιθετικά εμφανίσεις για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του και το Χιούστον είναι ο καταλληλότερος αντίπαλος για κάτι τέτοιο.

Στα προηγούμενα τρία ματς, ο Λέοναρντ σημείωσε 29 με την Ατλάντα, 33 με το Ντάλας και 24 με το Ντένβερ. Με τη φανέλα των Κλίπερς, σε πέντε παιχνίδια κόντρα στο Χιούστον σκοράρει κατά μέσο όρο 26,2 πόντους. Πολύ πιθανό να κινηθεί και σήμερα στα ίδια επίπεδα, αφού συνεχίζουν εκτός οι Πολ Τζορτζ και Λουκ Κενάρντ και είναι doubtful οι Μάρκους Μόρις και Τζον Γουλ. Εν ολίγοις θα απουσιάσουν οι τέσσερις από τους οκτώ πρώτους σκόρερ των γηπεδούχων.

Σικάγο - Γκόλντεν Στέιτ

Στο δεύτερο παιχνίδι, μετά τις 2 Δεκεμβρίου, με τη βασική του πεντάδα σε πλήρη σύνθεση, το Γκόλντεν Στέιτ πραγματοποίησε θεαματική εμφάνιση κόντρα στους Σπερς την Παρασκευή. Έβαλε 144 πόντους στο Alamodome, σε μία αναμέτρηση που έμεινε στην ιστορία του ΝΒΑ ως αυτή με τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών (68.323)!

Απόψε, οι Γουόριορς θα παίξουν στο Σικάγο με στόχο να κάνουν για πρώτη φορά φέτος δύο σερί νίκες στο δρόμο (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Τον Δεκέμβριο είχαν κερδίσει τους Μπουλς με 119-111 στο Σαν Φρασίνσκο και συμπλήρωσε 11 διαδοχικές νίκες εναντίον τους!

Οι "ταύροι" δεν μπορούν με τίποτα φέτος να βρουν ένα δυνατό σερί για να γυρίσουν σε θετικό ρεκόρ. Μάλιστα, χωρίς τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν στα δύο προηγούμενα ματς, έχασαν από Ουάσινγκτον και Οκλαχόμα. Ο ηγέτης των Μπουλς είναι questionable για το παιχνίδι με τους πρωταθλητές. Στο 1.80 το διπλό με -2,5 πόντους.

Μπρούκλιν - Οκλαχόμα

Το Μπρούκλιν στο πρώτο του παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ, όπως αναμενόταν δυσκολεύτηκε επιθετικά. Έμεινε μόλις στους 98 πόντους και μοιραία ηττήθηκε από τη Βοστώνη, που έχει το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Οι Νετς σούταραν με 45,2% και έβαλαν μόλις 26 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Ο Καϊρί Ιρβινγκ σημείωσε 24, έχοντας όμως 9/24 σουτ, με 3/10 στην τελευταία περίοδο.

Για να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα της Ανατολής οι Νετς, θα πρέπει να κάνει step up ο Ιρβινγκ όσο λείπει ο KD. Στο προηγούμενο ματς, ο Uncle Drew είχε 3/11 τρίποντα και γενικά μέσα στον Ιανουάριο επιχειρεί κατά μέσο όρο 9,8.

Πολύ πιθανό το σενάριο να εκτελέσει ξανά διψήφιο αριθμό τριπόντων (16/01 01:00 Live από το SPORT24). Άλλωστε, η Οκλαχόμα δέχεται κατά μέσο όρο 20,7 ανά παιχνίδι (2η χειρότερη επίδοση στο NBA). Στο 1.95 να ευστοχήσει ο Ιρβινγκ σε τουλάχιστον 4 τρίποντα κόντρα στους Θάντερ. Τη Δευτέρα είχε 6/15 με το Μαϊάμι, ενώ το από τις 27 Δεκεμβρίου και μετά, έχει πιάσει το συγκεκριμένο όριο 6/8 φορές.

Ντένβερ - Ορλάντο

Το Ντένβερ συνεχίζει το βιολί του. Τι κι αν έλειψε ο Γιόκιτς, οι Νάγκετς κέρδισαν και τους Κλίπερς, για να φτάσουν τις 15 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια τους. Απόψε, ο back to back MVP επιστρέφει και η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να επικρατήσει και των Μάτζικ.

Το Ορλάντο ξεκίνησε κάκιστα τη σεζόν με ρεκόρ 5-20. Στη συνέχεια όμως βελτιώθηκε κι έκανε 11 νίκες στα επόμενα 18 παιχνίδια του. Την Παρασκευή, μπορεί να λύγισε στο Σολτ Λέικ, ήταν όμως ανταγωνιστικό κι έχασε μόνο με τέσσερις πόντους.

Σήμερα πάντως, οι Μάτζικ ολοκληρώνουν ένα επίπονο road trip στη Δύση, δίνοντας το πέμπτο τους σερί παιχνίδι εκτός έδρας σε οκτώ ημέρες (16/01 03:00 Live από το SPORT24). Δύσκολα λοιπόν, θα βρουν το κουράγιο να σταθούν όρθιοι στην Ball Arena, όπου οι "σβόλοι" μετρούν 12 διαδοχικές νίκες. Στο 1.82 η διψήφια νίκη των Νάγκετς, που κέρδισαν 11 φορές τους Μάτζικ, στις 12 προηγούμενες συναντήσεις τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Νέα Υόρκη: 2 -5,5 (απόδοση 1.70), 20:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Χιούστον: 1 -4,5 & Λέοναρντ Over 24,5 πόντοι (απόδοση 2.05), 22:00
  • Σικάγο – Γκόλντεν Στέιτ: 2 -2,5 (απόδοση 1.80), 22:30
  • Μπρούκλιν – Οκλαχόμα: Ιρβινγκ Over 3,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.95), 01:00
  • Ντένβερ – Ορλάντο: 1 -9,5 (απόδοση 1.82), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ