ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με οδηγό τον Γιάννη για το 2.20 στο ντέρμπι Βοστώνη - Μιλγουόκι

Προγνωστικά NBA: Με οδηγό τον Γιάννη για το 2.20 στο ντέρμπι Βοστώνη - Μιλγουόκι
2023 AP PHOTO/NOAH K. MURRAY

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το ΝΒΑ.

Σχεδόν όλο το το NBA απόψε παίζει μπάσκετ, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 14 ματς. Ασφαλώς, η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στη Βοστώνη (11-3) και το Μιλγουόκι (10-4), στο TD Garden (23/11 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Δύο ομάδες με φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Μπακς ταξίδεψαν στη Μασαχουσέτη σε άριστη κατάσταση, αφού προέρχονται από πέντε διαδοχικές νίκες. Μάλιστα, στα τελευταία δύο ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν κυριολεκτικά ισοπεδωτικός, αφού σημείωσε 40 πόντους στους Μάβερικς το περασμένο Σάββατο και 42 απέναντι στους Γουίζαρντς, τη Δευτέρα, έχοντας 20/23 σουτ εντός παιδιάς!

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς έχασαν τη Δευτέρα στη Σάρλοτ, με 121-118 στην παράταση, παρότι προηγήθηκαν με +18 στο πρώτο ημίχρονο. Πήγε έτσι στράφι η γεμάτη εμφάνιση του Τζέισον Τέιτουμ (questionable για απόψε λόγω ίωσης), που έβαλε 45 πόντους, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας με 31 στο πρώτο ημίχρονο.

Για το Μιλγουόκι το αποψινό ματς είναι ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο κρας τεστ απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή στην Ανατολή. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν οι Σέλτικς είχαν κερδίσει τη σειρά στην κανονική περίοδο με 2-1, επικρατώντας στη Βοστώνη με 139-118. Ακολούθησαν δύο παιχνίδια στο Μιλγουόκι. Το πρώτο το πήραν οι Μπακς στην παράταση με 131-125 και στο δεύτερο η Βοστώνη έκανε περίπατο με 140-99.

Με βάση τα επιθετικά δεδομένα των “ελαφιών”, που σκόραραν από 128 πόντους και πάνω στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, μάλλον πάμε και απόψε για ένα ακόμη Over. Άλλωστε, ο Γιάννης είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και ο Εϊντριαν Γκρίφιν στις δηλώσεις του, δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει "ασταμάτητο".

Η Βοστώνη είναι αναγκασμένη να πάει στην επιλογή του double-team πάνω στον ηγέτη των Μπακς, αν θέλει να τον περιορίσει. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θα προκύψουν ανοιχτά σουτ έπειτα από δημιουργίες του Γιάννη, ο οποίος στα τρία προηγούμενα ματς μοίρασε 8, 7 και 9 ασίστ αντίστοιχα.

Στο 2.20 η συνδυαστική επιλογή με τις 5+ ασίστ του Γιάννη Αντετοκούνμπο κι ένα βατό Over 224,5.

Εννιά νίκες στα τελευταία δέκα ματς η Μινεσότα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μονομαχία των Τίμπεργουλβς με τους Σίξερς στη Μινεάπολις (23/11 03:00 Live από το SPORT24). Η Φιλαντέλφεια ηττήθηκε χθες από το Κλίβελαντ στην παράταση με 122-119 και οι ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του In-Season Tournament εξαντλήθηκαν.

Ο Νικ Νερς χρησιμοποίησε πάνω από 40 λεπτά τέσσερις από τους πέντε βασικούς του, ενώ απόψε οι Σίξερς δίνουν back to back παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα και ταξίδι. Η Μινεσότα διανύει την καλύτερή της φάση εδώ και πολλά χρόνια, αφού μετράει εννιά νίκες στα τελευταία δέκα ματς. Οι Τίμπεργουλβς έχουν το δεύτερο καλύτερο αμυντικό rating (106,5) στο ΝΒΑ και το κυριότερο έχουν το μέγεθος και τα κορμιά (Γκομπέρ, Τάουνς) για να ματσάρουν τον Εμπίντ, εφόσον ο Καμερουνέζος σταρ αγωνιστεί κανονικά απόψε.

Στο 1.91 ο άσος με -4,5 για το σύνολο του Κρις Φιντς, που έχει φέτος ρεκόρ 6-0 εντός έδρας, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Ντένβερ (+21), τη Βοστώνη (+5), τη Νέα Ορλεάνη (+21) και εσχάτως τη Νέα Υόρκη (+17).

Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες

Στην Οκλαχόμα, οι Θάντερ περιμένουν τους Μπουλς (23/11 03:00 Live από το SPORT24). Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βαδίζουν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Το Σικάγο ουσιαστικά βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχει κατά το κοινώς λεγόμενο... ταβανιάσει και όλα δείχνουν ότι θα προσθέσει στο παθητικό του ακόμη μία αδιάφορη σεζόν.

Αντίθετα, η Οκλαχόμα διαθέτει ένα εξαιρετικά νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ, το οποίο έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και ήδη παρουσιάζει δείγματα του τι μπορεί να κάνει. Οι Θάντερ έχουν το έκτο καλύτερο επιθετικό μέσο όρο στη λίγκα και είναι η δεύτερη πιο εύστοχη ομάδα εντός παιδιάς με 50,3%. Αντίθετα, οι “ταύροι” είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση (106,7), πάνω μόνο από τους Μπλέιζερς που φέτος στοχεύουν αποκλειστικά στη λοταρία.

Στην πρεμιέρα της σεζόν, η παρέα του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είχε συντρίψει τους Μπουλς στο United Center με 124-104. Επίσης, οι Θάντερ μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες και επτά στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Σε αυτό το διάστημα κέρδισαν δύο φορές τους Γουόριορς και από μία τους Καβαλίερς και τους Σανς. Σε τιμές διπλασιασμού το combo άσος -5,5 και 25+ πόντοι από τον Γκίλτζιους Αλεξάντερ, όριο που έπιασε 7/8 φορές στα τελευταία ματς.

Βρίσκουν πατήματα οι Κλίπερς

Οι Κλίπερς χρειάστηκαν μία περίοδο προσαρμογής, μετά το trade του Τζέιμς Χάρντεν, για να αρχίσουν να βρίσκουν λειτουργικά ροτέισον και πατήματα. Η ομάδα του Ταϊρόν Λου κέρδισε τα τελευταία δύο ματς με Ρόκετς (+6) και Σπερς (+25). Απόψε παίζει ξανά στο Σαν Αντόνιο (23/11 03:00 Live από το SPORT24) μετά την άνετη νίκη της Δευτέρας, όπου πρώτος σκόρερ ήταν ο Πολ Τζορτζ με 28 πόντους. 19 πρόσθεσαν από τον πάγκο οι Τάις και Πάουελ, ενώ ο Χάρντεν έκανε το πρώτο του double-double ως παίκτης των Κλίπερς με 10 ασίστ και 13 πόντους.

Από τη στιγμή που ο Γουέστμπρουκ δέχθηκε να έρχεται από τον πάγκο είναι φανερό πως το Λος Άντζελες λειτουργεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Αντίθετα, οι Σπερς με 9 σερί ήττες έχουν πλέον το χειρότερο ρεκόρ στη Δύση μαζί με τους Μπλέιζερς. Τη Δευτέρα συμπλήρωσαν έξι ήττες με διψήφια διαφορά την τρέχουσα σεζόν, ενώ ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά προσπαθεί ακόμη να συνηθίσει τους τρελούς ρυθμούς του ΝΒΑ και να βρει σταθερότητα. Στα τέσσερα προηγούμενα ματς έμεινε κάτω από τους 10 πόντους δύο φορές.

Βατό μοιάζει ένα χάντικαπ 4,5 πόντων. Οι Κλίπερς έχουν κερδίσει φέτος τους Σπερς με 40 και 25 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Αν δώσει και 7 ασίστ ο Χάρντεν πάμε στον διπλασιασμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: Over 224,5 & Γιάννης Over 4,5 ασίστ (απόδοση 2.20), 02:30
  • Μινεσότα – Φιλαντέλφεια: 1 -4,5 (απόδοση 1.91), 03:00
  • Οκλαχόμα – Σικάγο: 1 -5,5 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 25+ πόντοι (απόδοση 2.00), 03:00
  • Σαν Αντόνιο – Λ.Α. Κλίπερς: 2 -4,5 & Χάρντεν 7+ ασίστ (απόδοση 2.00), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ