ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με επιθετικά γκάζια οι Μάβερικς, ψάχνονται οι Κλίπερς

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2023 JOHN RAOUX/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Συνολικά δέκα αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του NBA, όλες μάλιστα στο πλαίσιο του In-Season Tournament. Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στο Β' γκρουπ, οι Χόρνετς υποδέχονται στη Σάρλοτ τους Χιτ (15/11 02:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει το τουρνουά με νίκη επί της Ουάσινγκτον και πάνε απόψε για το 2-0.

Το Μαϊάμι διανύει περίοδο φόρμας με πέντε διαδοχικές νίκες. Την Κυριακή, η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα κέρδισε με 118-113 στο Σαν Αντόνιο, παρότι βρέθηκε κάτω ακόμη και με 19 πόντους διαφορά στη δεύτερη περίοδο.

Στον αντίποδα, οι Χόρνετς έρχονται από τη συντριβή με 129-107 στη Νέα Υόρκη, παρά τους 32 πόντους του ΛαΜέλο Μπολ. Η ομάδα του Στιβ Κλίφορντ δεν έχει καταφέρει ακόμη φέτος να κάνει δύο διαδοχικές νίκες και στα τις τελευταίες πέντε ήττες της έχει δεχθεί τουλάχιστον 124 πόντους.

Γενικά, η Σάρλοτ έχει το χειρότερο αμυντικό rating στο ΝΒΑ με 120,8 πόντους ανά 100 κατοχές και επιτρέπει στους αντιπάλους της να εκτελούν με 39,3% από το τρίποντο, που η τρίτη χειρότερη επίδοση στη λίγκα. Αυτό αναμένεται να ευνοήσει τον Ντάνκαν Ρόμπινσον, ο οποίος έρχεται από το καλύτερό του παιχνίδι στη σεζόν με 26 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαϊάμι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, παρά τη σημαντική απουσία του Τάιλερ Χίρο. Άλλωστε, έχουν και οι Χόρνετς εκτός έναν σημαντικό starter, τον Τέρι Ροζίερ. Στο 1.83 το διπλό με -3,5 πόντους για τους Χιτ, οι οποίοι ξέρουν ότι σε όμιλο με Μπακς και Νικς, δεν επιτρέπεται να χάσουν από τους Χόρνετς.

Για όποιον δεν θέλει να μπλέξει με χάντικαπ, το ξερό διπλό είναι στο 1.57 και μπορεί να φτάσει στο 2.45 με τουλάχιστον 23 πόντους από τον Μπολ. Ο σταρ των Χόρνετς στα τελευταία τέσσερα ματς μετράει κατά μέσο όρο 30,25 πόντους.

Ο καλύτερος... σερβιτόρος του ΝΒΑ

Για το Α' γκρουπ της Ανατολής ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στη Φιλαντέλφεια και την Ιντιάνα στο Wells Fargo Center (15/11 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή και οι Σίξερς κέρδισαν τους Πέισερς 137-126, με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να κάνει ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 50 πόντους.

Η Φιλαντέλφεια για πρώτη φορά μετά το 2000/01 ξεκινάει τη regular season με ρεκόρ 8-1. Εκείνη τη σεζόν μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τους τελικούς. Απόψε θα ψάξει την 9η διαδοχική της νίκη, την 7η σερί εντός έδρας και το 2/2 στο In-Season Tournament (στην πρεμιέρα είχε κερδίσει το Ντιτρόιτ).

Σημειώνεται πάντως, ότι είναι ξανά εκτός ο Κέλι Ούμπρε για την ομάδα του Νικ Νερς και δίνεται αμφίβολο το στάτους του Τζόελ Εμπίντ, που την Κυριακή είχε 37 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Σε ό,τι αφορά στην Ιντιάνα είναι μακράν η πιο θεαματική ομάδα φέτος. Έχει το τρίτο πιο γρήγορο pace στη λίγκα, το κορυφαίο επιθετικό rating (122) και στα τελευταία επτά παιχνίδια της το μικρότερο σύνολο πόντων ήταν οι 237 στη νίκη της με 121-116 επί του Κλίβελαντ για την πρώτη αγωνιστική του In-Season Tournament. Στα υπόλοιπα έξι ματς είχε ελάχιστο σύνολο πόντων τους 249!

Ο παίκτης που ξεχωρίζει ασφαλώς για τους Πέισερς είναι ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, ο οποίος την Κυριακή είχε 25 πόντους, 17 ασίστ και κανένα λάθος! Μέχρι στιγμής, ο Χαλιμπέρτον έχει κάνει οκτώ double-doubles, όλα με ασίστ, σε εννιά συμμετοχές του. Το ενδεχόμενο απόψε να μοιράσει πάνω από 11 ασίστ προσφέρεται στο 2.00. Στο προχθεσινό ματς με τους Σίξερς έδωσε συνολικά 25 πάσες που μπορούσαν δυνητικά να μετατραπούν σε ασίστ. Αν πάρουμε κι ένα βατό, για τα δεδομένα της Ιντιάνα, Over 229,5 πόντων, φτάνουμε σε απόδοση κοντά στο 2.80.

Χόλμγκρεν vs Γουεμπανιαμά

Για το Γ' γκρουπ στη Δύση, η Οκλαχόμα υποδέχεται το Σαν Αντόνιο, σε ένα παιχνίδι όπου θα μονομαχήσουν δύο από τα φαβορί φέτος για τον ρούκι της σεζόν (15/11 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά και ο Τσετ Χόλμγκρεν. Ο άσος των Σπερς, που επιλέχθηκε φέτος στο Νο.1 του Draft τα πηγαίνει μέχρι στιγμής εξαιρετικά με 19,7 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 2,4 μπλοκ ανά παιχνίδι. Γεμάτη στατιστική (16,4 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 2,3 μπλοκ) έχει και ο σέντερ των Θάντερ, που επιλέχθηκε στο Νο. 2 του περσινού Draft, αλλά δεν έπαιξε καθόλου τη σεζόν 2022/23 λόγω τραυματισμού.

Το Σαν Αντόνιο ήταν ανταγωνιστικό στα τελευταία δύο παιχνίδια του, με Μαϊάμι (-5) και Μινεσότα (-7), αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Συμπλήρωσε έτσι πέντε διαδοχικά ματς χωρίς νίκη και απόψε έχει τρεις σημαντικούς παίκτες (Τζόνσον, Σόχαν, Τζόουνς) στη λίστα των αμφίβολων.

Η Οκλαχόμα μετράει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς και έρχεται από το μεγάλο διπλό στο Φοίνιξ την Κυριακή, όπου κράτησε τους Σανς μόλις στους 99 πόντους, με επί μέρους σκορ στην 4η περίοδο 13-31!

Οι Θάντερ έχουν ξεκινήσει το In-Season Tournament με δύο ήττες από Κινγκς και Γουόριορς, επομένως απόψε θα θελήσουν να κάνουν σεφτέ για να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν, έστω για τη 2η θέση. Με τους Σπερς να δέχονται 124,2 πόντους ανά παιχνίδι (χειρότερο αμυντικό μέσο όρο στο ΝΒΑ), η παρέα του φοβερού και τρομερού Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έχει ασφαλώς το προβάδισμα. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι το Σαν Αντόνιο στις τρεις ήττες του εκτός έδρας φέτος, έχασε με 40 πόντους από τους Κλίπερς, με 41 από τους Πέισερς και με 21 από τους Νικς.

Με ένα βατό χάντικαπ στο -3,5 και τουλάχιστον 14 πόντους από τον Χόλμγκρεν, ο οποίος σίγουρα θα έχει αυξημένο κίνητρο στην πρώτη του μονομαχία με τον Γουεμπανιαμά, χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού. Ο 21χρονος 7-footer των Θάντερ έχει 17,3 πόντους κατά μέσο όρο μέσα στον Νοέμβριο, ξεπερνώντας τους 14 5/6 φορές.

Ζευγαρώνουν νίκες οι Μάβερικς κόντρα στους Πέλικανς

Πέλικανς και Μάβερικς, μετά την κυριακάτικη αναμέτρησή τους, θα τα ξαναπούν στο Smoothie King Center (15/11 03:00 Live από το SPORT24). Προχθές, το Ντάλας επικράτησε άνετα με 136-124 και απόψε θα προσπαθήσει να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στη Νέα Ορλεάνη, βελτιώνοντας και το ρεκόρ του σε 2-1 στο In-Season Tournament.

Η ομάδα του Τζέισον Κιντ μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς και ειδικά στα δύο πιο πρόσφατα με Πέλικανς και Κλίπερς έβαλε συνολικά 280 πόντους (!), με τον Λούκα Ντόντσιτς να έχει κατά μέσο όρο 37 και τον Καϊρί Ιρβινγκ 31.

Την Κυριακή, το Ντάλας ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένο, έκανε μόλις έξι λάθη, σε αντίθεση με τα 18 των Πέλικανς, που οδήγησαν σε 22 πόντους. Επίσης, το Ντάλας ευστόχησε σε 20 τρίποντα και κέρδισε με 30-13 στους πόντους από αιφνιδιασμό.

Η Νέα Ορλεάνη ξεκίνησε τη σεζόν με 4-1, όμως τώρα μετράει πέντε διαδοχικές ήττες, με 123,8 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο σε αυτό το αρνητικό σερί. Το -12 της Κυριακής ήταν μάλλον πλασματικό, δεδομένου ότι η διαφορά στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου έφτασε ακόμη και το -29! Το Ντάλας δεν έχει κανέναν λόγο να τραβήξει το πόδι από το γκάζι. Από την άλλη, η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα παίξει ξανά χωρίς τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Διπλό στο -3,5 σε απόδοση 1.90.

Κερδίζουν και χωρίς τον Μάρεϊ οι Νάγκετς

Οι Κλίπερς ήλπιζαν ότι ο Τζέιμς Χάρντεν θα είναι το κομμάτι που τους έλειπε για να εξελιχθούν σε διεκδικητές του τίτλου. Μέχρι στιγμής πάντως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Το Λος Άντζελες μετράει πέντε διαδοχικές ήττες, οι τέσσερις εκ των οποίων με τον Χάρντεν στη σύνθεσή του. Στις πρώτες τέσσερις εμφανίσεις του, ως παίκτης των Κλίπερς, ο "μούσιας" έχει μόλις 13,5 πόντους κατά μέσο όρο και στην ήττα της Κυριακής από το Μέμφις, το οποίο παίζει χωρίς τον τιμωρημένο Τζα Μοράντ, σταμάτησε στους 11.

Η ομάδα του Ταϊρόν Λου ψάχνει απεγνωσμένα ένα breakout παιχνίδι, αλλά η αναμέτρηση με το Ντένβερ (15/11 05:00 Live από το SPORT24), το οποίο προέρχεται από ήττα και θα ψάξει αντίδραση, μάλλον δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Οι Νάγκετς μπορεί να έχασαν την Κυριακή στο Χιούστον, ωστόσο έχουν ρεκόρ 8-2, είναι η πιο εύστοχη ομάδα στη λίγκα με 50,3% εντός παιδιάς κι έχουν το τρίτο καλύτερο net rating (+9,5) πίσω μόνο από τους Σέλτικς και τους Σίξερς.

Ο Ρέτζι Τζάκσον καλύπτει αρκετά ικανοποιητικά το κενό του τραυματία Τζαμάλ Μάρεϊ και ο Νίκολα Γιόκιτς έγραψε δύο triple-doubles στα τελευταία τρία ματς που έλειψε ο Καναδός σταρ. Γενικά, η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή, με διακριτούς ρόλους και ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα στους Κλίπερς, όπου ο Λου προσπαθεί να βρει τα κατάλληλα ροτέισον, έχοντας να διαχειριστεί τέσσερις βετεράνους σούπερ σταρ (Λέοναρντ, Τζορτζ, Χάρντεν, Γουέστμπρουκ), που θέλει ο καθένας μία μπάλα μόνος του. Στο 1.91 ο άσος με -4,5 πόντους. Με βάση τη φόρμα και τη συνολικότερη εικόνα των δύο ομάδων, αν έπαιζε και ο Μάρεϊ το χάντικαπ λογικά θα προσέγγισε τους 8-9 πόντους.

Στα υπόψη και το Over 12,5 ριμπάουντ του Γιόκιτς, ο οποίος στα τελευταία πέντε ματς κατέβασε 21, 13, 14, 16 και 14 αντίστοιχα. Απέναντι στον Ζούμπατς των Κλίπερς έχει 13,7 κατά μέσο όσο στις επτά προηγούμενες μονομαχίες τους. Στο 2.55 μαζί με την ξερή νίκη των Νάγκετς, πάνω από το 3.00 αν πάρουμε και το χάντικαπ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Μαϊάμι: 2 & Μπολ 23+ πόντους (απόδοση 2.45), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Ιντιάνα: Χαλιμπέρτον Over 11,5 ασίστ & Over 229,5 (απόδοση 2.77), 02:00
  • Οκλαχόμα – Σαν Αντόνιο: 1 -3,5 & Χόλμγκρεν 14+ πόντοι (απόδοση 2.02), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Ντάλας: 2 -3,5 (απόδοση 1.90), 03:00
  • Ντένβερ – Λ.Α. Κλίπερς: 1 -4,5 (απόδοση 1.91) ή 1 & Γιόκιτς Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.55), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ