ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με ένα combo στη Φιλαντέλφεια και το Over στο Ντάλας

Ο Τζίμι Μπάτλερ σουτάρει μπροστά στον Ντάνι Γκριν, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Φιλαντέλφεια για τα playoffs του NBA
Ο Τζίμι Μπάτλερ σουτάρει μπροστά στον Ντάνι Γκριν, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Φιλαντέλφεια © 2022 MATT SLOCUM/ASSOCIATED PRESS

Match Ball πρόκρισης για Μαϊάμι και Φοίνιξ. Να υπερασπιστούν την έδρα τους για να στείλουν τις σειρές σε έβδομο ματς θα προσπαθήσουν Φιλαντέλφεια και Ντάλας. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση.

Το Μαϊάμι, μετά τις δύο κολλητές ήττες στο Wells Fargo Center, απάντησε εμφατικά στο game 5. Ισοπέδωσε τους Σίξερς με 35 πόντους διαφορά, πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2 και επιστρέφει απόψε στη Φιλαντέλφεια με στόχο να κλείσει τη σειρά (02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Φιλαντέλφεια - Μαϊάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Σίξερς εμφανίστηκαν παντελώς εξουθενωμένοι στο πέμπτο ματς της σειράς, που έγινε στη Φλόριντα. Από το πρώτο ημίχρονο η στάση του σώματός τους μαρτυρούσε λευκή πετσέτα.

Ο Τζέιμς Χάρντεν, μετά τους 31 πόντους στο game 4, επέστρεψε άμεσα στον κανόνα των χλωμών εμφανίσεων, έχοντας μόλις 14 με 5/13 σουτ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως των Σίξερς είναι ο Τζόελ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σταρ αναπόφευκτα έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του στο πρόσωπο. Ο πόνος δεν του επιτρέπει να είναι όσο επιθετικός μπορεί. Αναγκαστικά αποφεύγει τις πολλές επαφές και παίρνει περιορισμένο αριθμό προσπαθειών. Επίσης, είναι ολοφάνερο ότι η προστατευτική μάσκα τον ενοχλεί και σε κάθε ευκαιρία την αφαιρεί για να παίρνει ανάσες.

Παρόλα αυτά, η χρήση της είναι απαραίτητη, καθώς αγωνίζεται με κάταγμα. Στο προηγούμενο παιχνίδι, όταν ο Ντέντμον άθελά του, έστειλε την μπάλα πάνω στο πρόσωπο του Εμπίντ, σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ, ο ηγέτης των Σίξερς "λύγισε" από τον πόνο.

Παίζοντας υπό αυτές τις συνθήκες, ο Εμπίντ θυμίζει λίγο τον "πρησμένο" Ρόκι Μπαλμπόα και φυσικά η... αυτοθυσία του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους. Η ουσία όμως είναι, ότι η Philly, χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη στο 100%, πολύ δύσκολα θα βρει δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε αυτό το Μαϊάμι, για να περάσει στους τελικούς της Ανατολής.

Οι Χιτ κατά τη διάρκεια της σειράς, έχουν αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα από τις δύο. Διαθέτουν μεγαλύτερο βάθος, παίζουν με σαφές αγωνιστικό πλάνο, η άμυνά τους είναι πραγματικά εξαιρετική και έχουν μάλλον τον δεύτερο καλύτερο παίκτη στα playoffs αυτή τη στιγμή, μετά τον Γιάννη.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν άριστος και στο πέμπτο παιχνίδι, με 23 πόντους, 60% εντός παιδιάς, εννιά ριμπάουντ και έξι ασίστ. Στα πέντε ματς με τους Σίξερς έχει 26,6 πόντους κατά μέσο όρο και ειδικά στα δύο παιχνίδια στο Wells Fargo Center σκόραρε συνολικά 77 πόντους! Στο 1.91 το Over 25,5 πόντοι του Μπάτλερ απόψε.

Προγνωστικά ΝΒΑ

Σε ό,τι αφορά στο ματς αυτό καθαυτό, για τους Σίξερς είναι παιχνίδι επιβίωσης, συνεπώς δεν θα προξενήσει εντύπωση αν βγάλουν αντίδραση, συγκριτικά με τη νωχελική εικόνα τους στο game 5. Το συγκεκριμένο φαινόμενο το έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις στη φετινή postseason με τις ομάδες που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας, ότι το Μαϊάμι σουτάρει από το τρίποντο με 37% εντός έδρας και μόλις με 27% εκτός έδρας. Ας μην περιμένουμε λοιπόν να δούμε ξανά έναν υγιεινό περίπατο των Χιτ όπως στο πέμπτο παιχνίδι.

Άλλωστε, και οι μπουκ δίνουν φαβορί για απόψε τη Φιλαντέλφεια στους 2,5 πόντους, εκτιμώντας ότι η καυτή έδρα θα δώσει έξτρα ώθηση στους Σίξερς. Συνολικά πάντως, οι Χιτ είναι πιο σκληρό σύνολο, δείχνουν ότι έχουν περισσότερες αντοχές και δεν είναι εύκολο να τους κοντράρεις στοιχηματικά τη δεδομένη στιγμή. Με +8,5 χάντικαπ κι ένα σύνολο πόντων στο Over 197,5 αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια της σειράς, σημειώθηκαν πάνω από 197 πόντοι. Αυτό δεν έγινε μόνο στο game 3, όπου οι Χιτ σούταραν άθλια (27/77).

Ντάλας - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ επέστρεψε στην Αριζόνα με πολλά ερωτηματικά μετά τις δύο κολλητές ήττες που υπέστη στο Ντάλας, ωστόσο στο game 5 μοίρασε αν μη τι άλλο πειστικές απαντήσεις.

Οι Σανς πραγματοποίησαν στο πιο κρίσιμο ματς της σειράς, την κορυφαία τους εμφάνιση φέτος στα playoffs και κατατρόπωσαν τους Μάβερικς με 30 πόντους διαφορά. Ηταν τόσο ολοκληρωμένο το παιχνίδι των "ήλιων" σε άμυνα και επίθεση, που κέρδισαν για πλάκα, με τον Πολ να παίρνει μόλις οκτώ σουτ και να σημειώνει επτά πόντους.

Το Ντάλας αντίθετα, δεν είχε ξανά το ίδιο άστρο από τη γραμμή του τριπόντου. Στο game 4 οι παίκτες του Κιντ ό,τι σουτ έπαιρναν έγραφε! Αυτό το σκηνικό δεν επαναλήφθηκε στο Footprint Center, όπου οι Μάβερικς τέλειωσαν την αναμέτρηση με το σαφώς πιο γήινο 8/32 (25%).

Οι δύο αναμετρήσεις στο Τέξας, φανέρωσαν ότι οι όροι του παιχνιδιού είναι διαφορετικοί, αφού οι Μάβερικς εντός έδρας ανέβασαν κατακόρυφα την ένταση στην άμυνά τους με συνέπεια οι Σανς να... μασήσουν. Θα γίνει άραγε το ίδιο και τρίτη φορά (04:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24);

Λογικά, το Φοίνιξ αυτή τη φορά αναμένεται πιο υποψιασμένο και κυρίως πιο αποφασισμένο. Δεν θα είναι εύκολο για τους Μάβερικς να κρατήσουν τους πρωταθλητές της Δύσης ξανά τόσο χαμηλά επιθετικά, όπως στο game 3 (94 πόντοι) και στο game 5 (101 πόντοι). Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς έχει το κορυφαίο offensive rating στα φετινά playoffs με 119 πόντους ανά 100 κατοχές. Πρώτη σκέψη λοιπόν είναι το Over 208,5 στο 1.70, όριο που επαληθεύτηκε πέντε φορές στα οκτώ μεταξύ τους ματς φέτος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: 2 +8,5 & Over 197,5 (απόδοση 1.98), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: Μπάτλερ Over 25,5 πόντοι (απόδοση 1.91), 02:00
  • Ντάλας – Φοίνιξ: Over 208,5 (απόδοση 1.70), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ