ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με απουσίες η Βοστώνη, combo του 3.10 στο ντέρμπι του Λ.Α.

Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς
Ο Κουάι Λέοναρντ με την φανέλα των Κλίπερς Ⓒ 2022 JAE C. HONG/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το ΝΒΑ.

Η Ιντιάνα από τις 11 Ιανουαρίου, που τραυματίστηκε ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, μετράει σε επτά παιχνίδια ισάριθμες ήττες. Χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη (20,2 πόντους, 10,2 ασίστ), οι Πέισερς έπιασαν μόλις μία φορά τον επιθετικό τους μέσο όρο, που είναι οι 115 πόντοι. Απόψε η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ υποδέχεται το Σικάγο, που χθες κέρδισε την Ατλάντα με 111-100 και συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες. Οι Μπουλς αναμένονται πιο κουρασμένοι, ωστόσο βρίσκονται σαφώς σε καλύτερο αγωνιστικό φεγγάρι.

Ενδιαφέρον ασφαλώς το 1.87 στο Under 116,5 της Ιντιάνα. Το συγκεκριμένο όριο οι Πέισερς το υπερέβησαν μόνο μία φορά στα εννιά προηγούμενα παιχνίδια τους. Επίσης, μετρούν επτά σερί Under 116,5 κόντρα στο Σικάγο την τελευταία διετία (25/01 02:00 Live από το SPORT24).

Μαϊάμι - Βοστώνη

Σε κακός δαίμονας έχει εξελιχθεί το Ορλάντο για τη Βοστώνη. Οι Σέλτικς μετρούσαν εννιά σερί νίκες πριν παίξουν χθες με τους Μάτζικ, από τους οποίους ηττήθηκαν για τρίτη φορά στη φετινή regular season.

Απόψε, οι πρωταθλητές της Ανατολής θα έχουν ακόμη δυσκολότερο έργο, αφού παίζουν back to back κόντρα στο Μαϊάμι, με σοβαρά προβλήματα απουσιών ξανά. Παραμένουν εκτός οι Μάρκους Σμαρτ και Μάλκολμ Μπρόγκντον. Θα πάρει ανάσες ο Αλ Χόρφορντ, ενώ θα προστατευτεί και ο Τζέιλεν Μπράουν, που είχε χθες 26 πόντους και ήταν μαζί με τον Τζέισον Τέιτουμ οι πρώτοι σκόρερ των Σέλτικς.

Με τόσο γεμάτο απουσιολόγιο είναι λογικό να προσφέρεται φαβορί η έδρα. Άλλωστε, το Μαϊάμι έχει κερδίσει επτά από τα 11 ματς που έχει δώσει μέσα στο 2023. Βέβαια, οι Χιτ εξακολουθούν να έχουν σοβαρό επιθετικό θέμα, αφού σουτάρουν μόλις με 33,5% από το τρίποντο.

Πολύ πιθανό λοιπόν να δούμε απόψε μία... σκυλομαχία ανάμεσα στη shorthanded Βοστώνη, που δίνει δεύτερο κολλητό ματς, χωρίς ημέρα ξεκούρασης και στο προβλέψιμο επιθετικά Μαϊάμι (25/01 02:00 Live από το SPORT24). Ο άσος από το 1.50 πάει πάνω από το 2.00 μαζί με το Under 226,5. Οι Χιτ έχουν επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο line 10/11 φορές στα τελευταία παιχνίδια τους.

Νέα Υόρκη - Κλίβελαντ

Στη Νέα Υόρκη, οι Νικς φιλοξενούν τους Καβς (25/01 02:30 Live από το SPORT24). Η ομάδα του Τομ Τίμποντο βρίσκεται σε φάση κάμψης με τέσσερις διαδοχικές ήττες. Πιο πρόσφατη το 125-116 στο Τορόντο.

Το Κλίβελαντ, μετά την ήττα σοκ από τα δεύτερα του Γκόλντεν Στέιτ, κέρδισε το Μιλγουόκι και ισοφάρισε τη σειρά με τους Μπακς σε 2-2. Βέβαια, στο ματς με τα “ελάφια” δεν αγωνίστηκε ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ούτε ο Ντόνοβαν Μίτσελ.

Ο ηγέτης των Καβαλίερς προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα και όλα δείχνουν ότι σήμερα θα επιστρέψει στη δράση έπειτα από απουσία τριών αγώνων. Ο Μίτσελ σε δύο ματς κόντρα στους Νικς, με τη φανέλα των Καβς έχει 30,5 πόντους κατά μέσο όρο. Εξάλλου, το MSG είναι το Νο.1 γήπεδο που εξιτάρει τους σταρ για μεγάλες εμφανίσεις. Επομένως το Over 25,5 στο 1.83 είναι εύκολη επιλογή, δεδομένου ότι ο Μίτσελ φέτος σκοράρει 28,4 κατά μέσο όρο.

Αν ζητήσουμε παράλληλα και το Under 25,5 του Τζούλιους Ραντλ, τότε χτίζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον combo στο 3.40. Ο πάουερ φόργουορντ των Νικς έχει ξεπεράσει τους 25 πόντους μόνο δύο φορές στα τελευταία οκτώ ματς. Και απόψε θα βρει απέναντί του το καλύτερο αμυντικό δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ, τον Τζάρετ Αλεν και τον Ιβάν Μόμπλεϊ. Από το 2020 και μετά, ο Ραντλ έχει 7/9 φορές σκοράρει μέχρι 20 πόντους κόντρα στο Κλίβελαντ.

Ντάλας - Ουάσινγκτον

Η Ουάσινγκτον όλα δείχνουν ότι θα είναι από τις πιο ενεργές ομάδες μέχρι το trade deadline. Ήδη έστειλε τον Ρούι Χατσιμούρα στους Λέικερς για τον Κέντρικ Ναν και τρεις μελλοντικές επιλογές δευτέρου γύρου στα draft. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, πως μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου το ρόστερ των Γουίζαρντς θα είναι πολύ αλλαγμένο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον είναι λογικό ότι απόψε δίνονται αουτσάιντερ στους 7,5 πόντους, κόντρα στο Ντάλας (25/01 03:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Ούτως ή άλλως, απουσιάζει και ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, που έχει φέτος 22,1 πόντους και 8,8 ριμπάουντ.

Οι Μάβερικς έχασαν εύκολα από τους Κλίπερς την Κυριακή και συμπλήρωσαν επτά ήττες στα τελευταία δέκα ματς. Η αναμέτρηση πάντως με την Ουάσινγκτον μοιάζει η κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Στο 1.35 ο άσος. Στο 2.05 αν σκοράρει 17+ πόντους ο Σπένσερ Ντινγουίντι, κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Χωρίς τον Γουντ, ο Ντινγουίντι είναι ξεκάθαρα το Νο. 2 επιθετικό όπλο του Ντάλας πίσω από τον Ντόντσιτς και έχει επαληθεύσει 6/6 φορές το Over 16,5. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι είχε βάλει 33 στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Νοέμβριο!

Λ.Α. Λέικερς - Λ.Α. Κλίπερς

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με το ντέρμπι του Λος Άντζελες ανάμεσα στους Λέικερς και τους Κλίπερς (25/01 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η σειρά είναι στο 2-0 υπέρ των Κλίπερς, ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων είναι πολύ διαφορετική συγκριτικά με την τελευταία τους συνάντηση, στις 9 Νοεμβρίου.

Οι Λέικερς φυσιολογικά πέρασαν ένα ζόρικο διάστημα μετά τον τραυματισμό του Άντονι Ντέιβις. Ο Λεμπρόν Τζέιμς όμως, δεν επέτρεψε η ομάδα να βυθιστεί και με 35,1 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία 10 ματς, έχει κρατήσει ζωντανούς τους λιμνάνθρωπους στο κυνήγι των πλέι οφ. Είναι χαρακτηριστικό, πως το σύνολο του Ντάρβιν Χαμ έσπασε ένα νικηφόρο σερί 11 αγώνων του Μέμφις την Παρασκευή και την Κυριακή έβγαλε σπουδαίο διπλό στο Πόρτλαντ, επιστρέφοντας από το -25 στο πρώτο ημίχρονο!

Βελτιωμένοι ωστόσο, είναι και οι Κλίπερς, οι οποίοι πανηγύρισαν δύο κολλητά διπλά στο Τέξας, κόντρα στους Σπερς και τους Μάβερικς αντίστοιχα. Και στα δύο ματς, ο Καουάι Λέοναρντ πρωτοστάτησε με 36 και 30 πόντους αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Κλίπερς είναι το απόλυτο αφεντικό της πόλης με εννιά σερί νίκες. Το αποψινό ντέρμπι πάντως αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο και από τη στιγμή που το χάντικαπ είναι στους 4,5 πόντους, μπορούμε να το ανεβάσουμε λίγο παραπάνω για μεγαλύτερη ασφάλεια και να πάρουμε τον άσο των Λέικερς στο +8,5 σε απόδοση 1.55.

Με ρίσκο παίζεται μαζί και το Over 26,5 Λέοναρντ για να φτάσουμε σε απόδοση άνω του 3.00. Ο σταρ των Κλίπερς σκοράρει 26,9 πόντους κατά μέσο όρο μέσα στο 2023 και έχει υπερβεί τους 26 έξι φορές στις τελευταίες επτά συμμετοχές του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Σικάγο: Ιντιάνα Under 116,5 (απόδοση 1.87), 02:00
  • Μαϊάμι – Βοστώνη: 1 & Under 226,5 (απόδοση 2.05), 02:00
  • Νέα Υόρκη – Κλίβελαντ: Μίτσελ Over 25,5 & Ραντλ Under 25,5 (απόδοση 3.40), 02:30
  • Ντάλας – Ουάσινγκτον: 1 & Ντινγουίντι 17+ πόντοι (απόδοση 2.05), 03:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Λ.Α. Κλίπερς: 1 +8,5 & Λέοναρντ Over 26,5 (απόδοση 3.10), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ