ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Μαχητικοί οι Νικς, επιστρέφουν στις νίκες οι Μπακς

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ Ⓒ 2023 SARAH PHIPPS/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Βοστώνη και Νέα Υόρκη θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους για δεύτερη φορά φέτος (14/11 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Την πρώτη οι Σέλτικς κέρδισαν μέσα στο MSG με 108-104, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη regular season. Τώρα το σκηνικό μεταφέρεται στο TD Garden, με τη Βοστώνη να έχει ρεκόρ 7-2 και τη Νέα Υόρκη 5-4.

Οι Σέλτικς, μετά από δύο κολλητές ήττες κόντρα σε Σίξερς και Τίμπεργουλβς, απάντησαν κερδίζοντας την Παρασκευή με 121-107 το Μπρούκλιν και το Σάββατο με 117-94 το Τορόντο. Με τη νίκη κόντρα στους Ράπτορς, η ομάδα του Τζο Ματσούλα βελτίωσε το εντός έδρας ρεκόρ της στο 4-0.

Στον αντίποδα, οι Νικς κέρδισαν εύκολα τη Σάρλοτ με 129-107 την Κυριακή, έχοντας τρεις παίκτες με 20+ πόντους (Μπάρετ, Ραντλ, Μπράνσον). Συμπλήρωσαν έτσι τρεις διαδοχικές νίκες και ετοιμάζονταν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της Ανατολής.

Οι μπουκ έχουν βγάλει αρκετά ψηλά το βασικό line, στους 9,5 πόντους, διότι η ομάδα του Τομ Τίμποντο θα δώσει back to back παιχνίδι, ενώ οι Σέλτικς είχαν μία ημέρα ξεκούρασης και δεν ταξίδεψαν. Η Νέα Υόρκη πάντως, έχει το 2ο καλύτερο αμυντικό rating στο NBA με 104,7 πόντους και το πέμπτο καλύτερο net rating (6,8) πίσω μόνο από Σέλτικς, Σίξερς, Νάγκετς και Τίμπεργουλβς.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι καμία ήττα των Νικς μέχρι στιγμής δεν ήρθε με διψήφια διαφορά. Γενικά, η Νέα Υόρκη μπορεί να μην είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα επιθετικά στη λίγκα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να την ψέξει για τη μαχητικότητά της και την άμυνα που παίζει.

Το ενδεχόμενο οι Νικς να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 12,5 πόντων και ο Μπάρετ να σημειώσει τουλάχιστον 17, μας επιστρέφει απόδοση 2.30 με την επιλογή BUILD A BET. Ο 23χρονος γκαρντ είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος σκόρερ των Νικς με 22,6 πόντους κατά μέσο όρο και σε επτά συμμετοχές του φέτος μόνο μία φορά σημείωσε κάτω από 17 πόντους. Μέσα στον Νοέμβριο έβαλε 24, 24 και 26 κόντρα σε Χόρνετς, Σπερς και Κλίπερς αντίστοιχα. Επίσης, στην πρεμιέρα με τη Βοστώνη σημείωσε επίσης 24. Το εντυπωσιακό βέβαια με τον Καναδό είναι ότι σουτάρει φέτος με 50% από το τρίποντο, όταν πέρυσι είχε career-low με μόλις 31%.

Επιστρέφει ο Λίλαρντ για τους Μπακς

Μισή ώρα μετά το τζάμπολ στη Βοστώνη, θα ξεκινήσει η αναμέτρηση του Σικάγο (4-6) με το Μιλγουόκι (5-4) στο Fiserv Forum (14/11 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Μπακς προέρχονται από δύο κολλητές ήττες στο δρόμο, παίζοντας χωρίς τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο πρώην άσος των Μπλέιζερς θα επιστρέψει απόψε στις επάλξεις και αναμένεται να προσφέρει την απαιτούμενη ώθηση προκειμένου τα "ελάφια" να ξαναμπούν στο δρόμο των επιτυχιών. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι προσφέρονται καθαρό φαβορί στους 9,5 πόντους.

Στα δύο προηγούμενα ματς που έλειψε ο Λίλαρντ, ο Γιάννης πάλεψε σαν αγρίμι και σημείωσε 54 πόντους κόντρα στην Ιντιάνα και 35 απέναντι στο Ορλάντο. Στο παιχνίδι με τους Πέισερς όμως, οι Μπακς πλήρωσαν την άμυνά τους, καθώς δέχθηκαν 126 πόντους, ενώ κόντρα στους Μάτζικ ο Greek Freak ήταν απελπιστικά μόνος, με συνέπεια η ομάδα του Εϊντριαν Γκρίφιν να μην φτάσει ούτε τους 100, σταματώντας στους 97.

Είναι εμφανές, πως ακόμη το Μιλγουόκι ψάχνεται (5ο χειρότερο αμυντικό rating με 119,3 πόντους) και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να μπουν όλοι οι... κύλινδροι σε πλήρη λειτουργία. Το ταλέντο πάντως και η ποιότητα περισσεύει για να μπορέσουν οι Μπακς να κερδίσουν εντός έδρας το Σικάγο, το οποίο θα παίξει απόψε back to back. 8-1 το ρεκόρ του Μιλγουόκι στα τελευταία εννιά ματς με τους Μπουλς μέσα στο Fiserv Forum για τη regular season.

Ο άσος, χωρίς να μπλέξουμε με χάντικαπ, αλλά μαζί με τουλάχιστον 24 πόντους από τον Λίλαρντ μας δίνει μία απόδοση κοντά στον διπλασιασμό. Ο Λίλαρντ, με εξαίρεση το ματς κόντρα στην Ατλάντα, που ήταν εκτός κλίματος, έβαλε 34 με τους Πίστονς, 30 με τους Νικς, 25 με τους Χιτ και 39 με τους Σίξερς στα εντός έδρας παιχνίδια των Μπακς.

Ξανά χωρίς Φοξ οι Κινγκς

Στο Σακραμέντο, θα αναμετρηθούν οι Κινγκς με τους Καβαλίερς, δύο ομάδες που έρχονται από μεγάλες νίκες και προσπαθούν να χτίσουν μομέντουμ, καθώς δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν (14/11 05:00 Live από το SPORT24).

Το Κλίβελαντ (4-5) το Σάββατο κέρδισε 118-110 το Γκόλντεν Στέιτ μέσα στην Bay Area, με κορυφαίο σκόρερ τον Κάρις ΛεΒερτ (22 πόντοι) και όλους τους starters του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ διψήφιους. Μία μέρα πριν, το Σακραμέντο κέρδισε 105-98 εντός έδρας την Οκλαχόμα με τον Σάσα Βεζένκοβ να σημειώνει δύο σημαντικά τρίποντα και τον Ντομάντας Σαμπόνις να γράφει triple-double (17-13-13).

Το μέτριο ξεκίνημα των Καβαλίερς οφείλεται κυρίως στους τραυματισμούς. Από τη στιγμή που όλοι οι πενταδάτοι επέστρεψαν είναι θέμα χρόνου να περάσει σε θετικό ρεκόρ. Σημειώνεται, ότι το Κλίβελαντ έχει net rating +18,2 όταν στο παρκέ βρίσκονται μαζί Μίτσελ, Γκάρλαντ και Στρους. Επίσης, οι Καβαλίερς με το δίδυμο Αλεν-Μόμπλεϊ έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τον Σαμπόνις. Συν τοις άλλοις, οι Κινγκς βασίζονται πολύ στο τρίποντο, όμως θα αγωνιστούν ξανά χωρίς τον ηγέτη τους τον Ντε'Ααρον Φοξ και απόψε θα τα βάλουν με μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται εξαιρετικά στην περιφέρεια. Δικαίως φαβορί το διπλό, στο 1.85 με -1,5 πόντο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Νέα Υόρκη: 2 +12,5 & Μπάρετ Over 16,5 (απόδοση 2.30), 02:30
  • Μιλγουόκι – Σικάγο: 1 & Λιλαρντ Over 23,5 (απόδοση 1.98), 03:00
  • Σακραμέντο – Κλίβελαντ: 2 -1,5 (απόδοση 1.85), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ