ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κόντρα στον φορμαρισμένο Γιανγκ οι Μπακς, ματς πρόκληση για τους Κινγκς

Ο Τρέι Γιανγκ και ο Μπόμπι Πόρτις σε παιχνίδι των Μπακς με τους Χοκς
Ο Τρέι Γιανγκ και ο Μπόμπι Πόρτις σε παιχνίδι των Μπακς με τους Χοκς © 2023 KENNY YOO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Το αποψινό μενού στο ΝΒΑ ξεκινάει με την back to back μονομαχία των Κλίπερς με τους Γούοριορς (23:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έπαιξαν και χθες στο Σαν Φρανσίσκο, με τους “πολεμιστές” να κερδίζουν 120-114, χάρη στο δίδυμο Κάρι-Τόμπσον, που σημείωσε 21 πόντους στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα.

Τώρα το σκηνικό μεταφέρεται στο Λος Άντζελες, εκεί όπου οι Κλίπερς έχουν θετικό ρεκόρ (5-3). Στον αντίποδα, οι Γουόριορς μετρούν 5-4 εκτός έδρας, ωστόσο προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες on the road κόντρα σε Κινγκς, Σανς και Νάγκετς.

Το αγωνιστικό τους στιλ είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Οι Κλίπερς βασίζονται κυρίως στην άμυνά τους, έχοντας το έβδομο καλύτερο rating (110,5) στη λίγκα. Αντίθετα, οι Γουόριορς ποντάρουν κυρίως στην επίθεσή τους και στο περιφερειακό σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτελούν 39,6 τρίποντα ανά ματς, λιγότερα δηλαδή μόνο από τους Σέλτικς, τους Μάβερικς και τους Κινγκς.

Φυσικά, η μερίδα του λέοντος ανήκει στον Στεφ Κάρι, ο οποίος εκτελεί ανά ματς 11,9 τρίποντα, τα περισσότερα στη λίγκα. Το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε τουλάχιστον τέσσερα τρίποντα και ταυτόχρονα οι Dubs να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 9,5 πόντων μας επιστρέφει απόδοση διπλασιασμού. Σε 17 ματς φέτος, ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ έχει 15 φορές τουλάχιστον τέσσερα τρίποντα στο στόχο.

Από 45αρα ο Γιανγκ

Από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της βραδιάς είναι ασφαλώς αυτό ανάμεσα στο Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Ατλάντα (03/12 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Μπακς έρχονται από την απρόσμενη ήττα στο Σικάγο, σε ένα ματς όπου οι Μπουλς αγωνίστηκαν χωρίς τους ΝτεΡόζαν και ΛαΒιν, δηλαδή τους δύο καλύτερους παίκτες τους.

Η Ατλάντα από την άλλη, συνέχισε το επιθετικό της σόου, επικρατώντας με 137-135 του Σαν Αντόνιο, σε ένα παιχνίδι όπου ο Τρέι Γιανγκ έκανε όργια με 45 πόντους (15/29 σουτ) και 14 ασίστ. Στα τελευταία εννιά ματς, ο Γιανγκ σουτάρει με 44,4% εντός παιδιάς και με 38,4% από το τρίποντο, βελτιώνοντας κατακόρυφα τα σταιτιστικά του, σε σύγκριση με το νωθρό του ξεκίνημα.

Το Μιλγουόκι με Λίλαρντ και Μπίσλεϊ έχει μάλλον ένα από τα πιο αδύναμα στο αμυντικό κομμάτι γκαρντ της λίγκας, επομένως το Over 27,5 του ηγέτη των Χοκς μοιάζει απολύτως εφικτό.

Καλό timing για τους Κινγκς

Στη Δύση, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Σακραμέντο, του Σάσα Βεζένκοβ, με το Ντένβερ (03/12 05:00 Live από το SPORT24). Οι Νάγκετς, παρότι αγωνίστηκαν χθες χωρίς τους Τζαμάλ Μάρεϊ και Ααρον Γκόρντον, επικράτησαν μέσα στο Φοίνιξ και υπενθύμισαν για ακόμη μία φορά γιατί στέφθηκαν πρωταθλητές πέρυσι. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη του Ντένβερ εκτός έδρας. Προηγουμένως πάντως είχαν έξι ήττες σε εννιά ματς on the road.

Οι Κινγκς πλήρωσαν ότι έδιναν back to back κι έχασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι από τους Κλίπερς. Τώρα όμως θα είναι η πιο φρέσκια ομάδα από τις δύο, αφού αυτή τη φορά b2b θα δώσουν οι “σβόλοι”. Ο Ντε’Ααρον Φοξ παίζει φέτος σε επίπεδα MVP, έχοντας 30,7 πόντους και 5,8 ασίστ ανά ματς. Επίσης, η επιστροφή του Κίγκαν Μάρεϊ, μετά από απουσία 10 ημερών αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στους “βασιλιάδες”.

Προφανώς δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τους πρωταθλητές, ωστόσο το timing μοιάζει θετικό για την ομάδα του Μάικ Μπράουν, η οποία μετράει οκτώ νίκες στα τελευταία 11 ματς. Στο 1.80 ο άσος με -3,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λ.Α. Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ: 2 +9,5 & Κάρι 4+ εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.00), 23:00
  • Μιλγουόκι – Ατλάντα: Γιανγκ Over 27,5 (απόδοση 1.95), 03:00
  • Σακραμέντο – Ντένβερ: 1 -3,5 (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ