ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κόντρα φορμαρισμένων το Μπακς - Κλίπερς

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo pauses before an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Friday, Jan. 27, 2023, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo pauses before an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Friday, Jan. 27, 2023, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings) Ⓒ 2023 DARRON CUMMINGS / ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Ο Λέικερς συνεχίζουν το road trip στην Ανατολή και απόψε θα δώσουν στην Ιντιάνα το τέταρτο παιχνίδι τους εκτός έδρας σε έξι ημέρες (03/02 02:00 Live από το SPORT24). Στα προηγούμενα τρία, το Λ.Α. έχασε στην παράταση από τη Βοστώνη, ηττήθηκε εύκολα στο Μπρούκλιν με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις να μένουν εκτός ροτέισον και κέρδισε στην παράταση τη Νέα Υόρκη.

Στο τελευταίο ματς, κόντρα στους Νικς, ο Λεμπρόν έκανε triple-double, σημειώνοντας 28 πόντους. Απέχει πλέον μόλις 89 για να προσπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, άρα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ρεκόρ.

Το αποψινό παιχνίδι πάντως δεν αναμένεται εύκολο για τους Λέικερς, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από απουσία δέκα αγώνων ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Χωρίς τον ηγέτη τους, οι Πέισερς κατέρρευσαν, αφού έγραψαν ρεκόρ 1-9, επομένως περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του.

Ο Ρικ Καρλάιλ τόνισε πως ο Χαλιμπέρτον έχει επανέλθει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και η ομάδα τον έχει αναβαθμίσει σε questionable για απόψε. Με τον νεαρό γκαρντ στο παρκέ, η δυναμική της Ιντιάνα είναι τελείως διαφορετική και ασφαλώς αξίζει να ρισκάρουμε στον αουτσάιντερ άσο, σε απόδοση 2.20. Άλλωστε, οι Πέισερς αναμένονται πιο φρέσκοι, αφού είχαν δύο ημέρες ξεκούρασης παραπάνω από τους Λέικερς, που βρίσκονται σταθερά στο δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλίβελαντ - Μέμφις

Ο Τζα Μοράντ έβαλε 32 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ, ωστόσο οι ατομικές του επιδόσεις δεν ήταν αρκετές για να οδηγήσουν το Μέμφις στη νίκη, στο χθεσινό ματς με το Πόρτλαντ. Απόψε, οι Γκρίζλις δίνουν back to back παιχνίδι στο Κλίβελαντ, χωρίς να έχουν διαθέσιμο τον βασικό τους σέντερ, Στίβεν Ανταμς (03/02 02:30 Live από το SPORT24). Πολύ σημαντική απουσία, δεδομένου οι Καβαλίερς διαθέτουν μία από τις πιο δυνατές frontline στο NBA.

Σε κάθε περίπτωση, οι Γκρίζλις μετρούν πέντε διαδοχικές ήττες στο δρόμο και έξι στα τελευταία επτά παιχνίδια τους ανεξαρτήτως έδρας.

Από την άλλη, οι Καβς έχουν ρεκόρ 21-6 στο Rocket Mortgage Fieldhouse και λογικά θα αντιδράσουν μετά την ήττα από το Μαϊάμι, που έριξε τον απολογισμό τους μέσα στον Ιανουάριο, στο 8-8. Λογικό ότι κινείται ανοδικά το line. Στο 1.65 ο άσος με -3,5 πόντους.

Νέα Υόρκη - Μαϊάμι

Το Μαϊάμι έχει επιτέλους στο παρκέ μαζί την τετράδα Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Χίρο, Λάουρι και αρχίζει να διορθώνει το ρεκόρ του. Με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, ανέβηκε στην έκτη θέση της Ανατολής. Οι Χιτ προέρχονται από το μεγάλο διπλό στο Κλίβελαντ, όπου κράτησαν τους Καβς μόλις στους 97 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι "ιππότες" είχαν 11/40 τρίποντα (27,5%) απέναντι στην άμυνα του Μαϊάμι.

Απόψε, οι Χιτ παίζουν στη Νέα Υόρκη και είναι πολύ πιθανό να επιστρατεύσουν ξανά τη σκληρή τους άμυνα για να φύγουν με τη νίκη και από το Μεγάλο Μήλο (03/02 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Άλλωστε, οι Νικς τα έσπασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι με τους Λέικερς, έχοντας 7/34 τρίποντα. Δεν έβαλαν ούτε ένα στο τέταρτο 12λεπτο και στην παράταση. Στο 1.70 το Under 12,5 εύστοχα τρίποντα της Νέας Υόρκης, η οποία στα τελευταία 10 παιχνίδια της σημειώνει κατά μέσο όρο 11,4.

Ντάλας - Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη έχει κατρακυλήσει στη δέκατη θέση της Δύσης, αφού συμπλήρωσε εννιά διαδοχικές ήττες. Στο Μιλγουόκι έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τον οποίο δέχθηκε 50 πόντους. Στο καπάκι, έχασε και στο Ντένβερ, επιτρέποντας στον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει ένα μεγαλοπρεπές triple-double με 26 πόντους, 18 ριμπάουντ και 15 ασίστ.

Απόψε, οι Πέλικανς θα τα βάλουν με ακόμη έναν υποψήφιο MVP (03/02 03:30 Live από το SPORT24). Τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος τη Δεύτερα έστησε πάρτι κόντρα στους Πίστονς, σημειώνοντας 53 πόντους. Στα δύο προηγούμενα ματς φέτος κόντρα "πελεκάνους" ο Σλοβένος σούπερ σταρ έγραψε κατά μέσο όρο 35,5 πόντους, 10,5 ριμπάουντ και 8,5 ασίστ. Στο 1.88 το Over 52,5 του Ντόντσιτς στο άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ.

Μιλγουόκι - Λ.Α. Κλίπερς

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με το πολύ μεγάλο ματς των Μπακς κόντρα στους Κλίπερς (03/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της λίγκας. Το Μιλγουόκι μετράει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του και το Λ.Α. έξι στα επτά πιο πρόσφατα.

Οι Μπακς, έχοντας επιτέλους τους Big 3 (Γιάννης, Μίντλετον, Χολιντέι) στο παρκέ έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την επιθετική τους παραγωγή, σκοράροντας από τις 15 Ιανουαρίου και μετά πέντε φορές τουλάχιστον 130 πόντους. Την Τρίτη επικράτησαν της Σάρλοτ με 124-115, παίρνοντας 34 πόντους από τον Γιάννη, 18 από τον Μίντλετον και 15 από τον Χολιντέι.

Σε καλό επιθετικά φεγγάρι βρίσκονται και οι Κλίπερς, οι οποίοι είναι εντελώς διαφορετική ομάδα μετά την επάνοδο και του Πολ Τζορτζ. Έχοντας στην πεντάδα τους δύο σούπερ σκόρερ (ο Λέοναρντ ο άλλος), η ομάδα του Ταϊρόν Λου σημειώνει 126,7 πόντους ανά 100 κατοχές στα επτά προηγούμενα ματς, που είναι η καλύτερη επίδοση της λίγκας.

Με βάση την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες, το πιθανότερο είναι πως ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 115 πόντους. Πρώτη επιλογή λοιπόν είναι το Over 230,5 στο 1.90. Το συγκεκριμένο όριο το ξεπέρασαν επτά φορές στις δέκα τελευταίες συναντήσεις τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Λ.Α Λέικερς: 1 (απόδοση 2.20), 02:00
  • Κλίβελαντ – Μέμφις: 1 -3,5 (απόδοση 1.65), 02:30
  • Νέα Υόρκη – Μαϊάμι: Νικς Under 12,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.70), 02:30
  • Ντάλας – Νέα Ορλεάνη: Ντόντσιτς Over 52,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.88), 03:30
  • Μιλγουόκι – Λ.Α. Κλίπερς: Οver 230,5 (απόδοση 1.90), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ