ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κλειστά ματς σε Μπρούκλιν και Μινεσότα, Over ο Ντουράντ

Ο Κέβιν Ντουράντ με τη φανέλα των Σανς για πρώτη φορά
Ο Κέβιν Ντουράντ με τη φανέλα των Σανς για πρώτη φορά AP PHOTO/CHRIS CARLSON

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η regular season του NBA οδεύει προς το φινάλε της και ασφαλώς σε πρώτο πλάνο πλέον μπαίνουν οι ομάδες που έχουν κίνητρο και στόχους. Για παράδειγμα, η Οκλαχόμα η οποία βρίσκεται στη 10η θέση της Δύσης και τα δίνει όλα για να παίξει τουλάχιστον στο play in tournament.

Από τους Θάντερ απουσίασε στα τελευταία δύο ματς ο ηγέτης τους, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ωστόσο αναβαθμίστηκε σε αμφίβολος για απόψε και δεν αποκλείεται να παίξει κόντρα στην Ιντιάνα (01/04 02:00 Live από το SPORT24). Σε κάθε περίπτωση, η Οκλαχόμα οφείλει να πάρει αυτό το ματς, κόντρα σε έναν αντίπαλο που μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες και σκέφτεται ήδη την offseason. Ο ίδιος ο Ρικ Καρλάιλ παραδέχθηκε πως τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν είναι ανούσια για την ομάδα του και απλά χρησιμεύουν για να πάρουν έξτρα χρόνο οι νεαροί παίκτες του ρόστερ.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις πρώτοι σκόρερ των Πέισερς, ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, ο Μπάντι Χιλντ και ο Μάιλς Τέρνερ δεν αγωνίστηκαν στην ήττα με 149-136 από τους Μπακς. Ο Χαλιμπέρτον παραμένει εκτός, ο Χιλντ θα επιστρέψει απόψε, ενώ ο Τέρνερ είναι αμφίβολος. Στο 1.90 το διπλό με -3,5 για τους Θάντερ που έχουν 10 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια τους.

Το Τορόντο ολοκλήρωσε με ρεκόρ 3-1 μία σειρά τεσσάρων αγώνων εντός έδρας, κερδίζοντας την Τρίτη με 106-92 το Μαϊάμι. Απόψε οι Ράπτορς φεύγουν από την ασφάλεια του Καναδά και πάνε στο δρόμο, όπου έχουν ρεκόρ 12-24 φέτος (01/04 02:00 Live από το SPORT24). Ειδικά στα τελευταία επτά ματς εκτός έδρας κέρδισαν μόνο την Ουάσινγκτον, στην παράταση. Αντίθετα, έχασαν με -6 στο Μιλγουόκι, με -10 και -8 στο Λος Άντζελες από Λέικερς και Κλίπερς αντίστοιχα, με -5 στο Ντένβερ και -25 στο Κλίβελαντ.

Απόψε παίζουν στη Φιλαντέλφεια, η οποία την Τετάρτη κέρδισε 116-108 το Ντάλας, έχοντας πίσω τους Τζόελ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν. Παρότι οι Σίξερς βρέθηκαν κάτω με -12 στη 2η περίοδο και με 91-89 στην 4η, τελικά έφτασαν στη νίκη κι έβαλαν στοπ σε ένα σερί τριών ηττών.

Λογικό φαβορί οι Σίξερς, που έχουν 27 νίκες φέτος στο Wells Fargo Center και σκοράρουν εντός έδρας πάνω από 114 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 1.75 ο άσος με -3,5.

Προγνωστικά ΝΒΑ

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της βραδιάς είναι αυτή ανάμεσα στους Νετς και τους Χοκς (01/04 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ανατολή. Το Μπρούκλιν μπορεί να έχει ρεκόρ 2-6 στα τελευταία οκτώ ματς, ωστόσο κέρδισε το πιο κατάλληλο, αυτό κόντρα στους Χιτ. Η ομάδα του Ζακ Βον είναι 1,5 παιχνίδι μπροστά από το Μαϊάμι και παλεύει να διατηρηθεί στην έκτη θέση.

Από την άλλη, η Ατλάντα είναι στην όγδοη θέση, 1,5 παιχνίδι πίσω από τους Χιτ και προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Κλίβελαντ. Παρότι δέχθηκε 44 πόντους από τον Ντόνοβαν Μίτσελ επικράτησε με 120-118. Τα "γεράκια" πάντως, έχουν να κάνουν δύο σερί νίκες από τις 11 Μαρτίου. Έκτοτε το ρεκόρ τους είναι 4-5. Επίσης, στα τελευταία εννιά ματς εκτός έδρας κέρδισαν μόνο την Ουάσινγκτον δύο φορές. Στα υπόλοιπα επτά ηττήθηκαν.

Όλα δείχνουν ότι θα είναι μία αμφίρροπη αναμέτρηση, επομένως δύσκολα θα ανοίξει η διαφορά. Η σειρά φέτος είναι στο 2-1 υπέρ των Νετς, που κέρδισαν τα πρώτα δύο παιχνίδια με +4 και +1. Η Ατλάντα απάντησε τον Φεβρουάριο, επικρατώντας 129-127 με νικητήριο καλάθι από τον Γιανγκ. Στο 1.85 να κριθεί το ματς μέχρι τους οκτώ πόντους, ανεξαρτήτως νικητή.

Στο Κλίβελαντ, μάλλον θα πάρουμε μία γεύση από τα προσεχώς, εν όψει playoffs, αφού οι Καβαλίερς περιμένουν τους Νικς (01/04 02:30 Live από το SPORT24). Αν δεν συμβούν τρομερές ανακατατάξεις στο φινάλε της regular season οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον πρώτο γύρο της postseason, δεδομένου ότι το Κλίβελαντ είναι στην 4η θέση και η Νέα Υόρκη στην 5η.

Οι Νικς με τη νίκη που πέτυχαν επί των Χιτ εξασφάλισαν την ισοβαθμία και τυπικά χρειάζονται άλλη μία νίκη για να κλειδώσουν την είσοδό τους στην εξάδα της Ανατολής. Το αρνητικό μαντάτο ωστόσο για τον Τομ Τίμποντο ήταν ο τραυματισμός του Τζούλιους Ραντλ, ο οποίος φέτος μετράει 25,1 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ.

Χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, η Νέα Υόρκη δεν θα είναι εύκολο να επιβιώσει απόψε στην ισχυρή έδρα του Κλίβελαντ. Οι "ιππότες" είχαν μία ημέρα παραπάνω για ξεκούραση από τους Νικς, μετρούν 9-2 στα τελευταία 11 ματς στο Οχάιο και συνολικά έχουν πετύχει φέτος 30 νίκες μπροστά στο κοινό τους, όσες και οι επικεφαλής της Ανατολής, Μπακς! Αγγίζει τον διπλασιασμό ο άσος με -4,5 πόντους.

Οι Κλίπερς πέτυχαν μία σπουδαία νίκη την Τετάρτη στο Μέμφις, παρά το γεγονός ότι απουσίασαν ο Καουάι Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με μία εμφάνιση από τα παλιά (36 πόντοι, 10 ασίστ) οδήγησε το Λ.Α. στην επικράτηση.

Απόψε, η ομάδα του Ταϊρόν Λου δοκιμάζεται ξανά στο FedExForum με το Μέμφις, όμως τώρα τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς για τους Γκρίζλις επιστρέφουν οι Ντέσμοντ Μπέιν, Τζάρεν Τζάκσον και Τάιους Τζόουνς (01/04 03:00 Live από το SPORT24). Αντίθετα, για τους Κλίπερς παραμένει εκτός ο Τζορτζ και είναι αμφίβολος ο Λέοναρντ.

Το Λ.Α. έχει σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, αφού βρίσκεται μισό παιχνίδι πίσω από την τέταρτη θέση και μόλις δύο πάνω από την έβδομη. Δύσκολα πάντως, οι “αρκούδες” θα ανεχθούν να χάσουν από τον ίδιο αντίπαλο δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν την ήττα της Τετάρτης μετρούσαν 12 σερί νίκες εντός έδρας! Σωστό φαβορί επομένως ο άσος, στο 1.82 με -4,5 πόντους, ειδικά μάλιστα να δεν αγωνιστεί ο Λέοναρντ.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Πολύ σπουδαία αναμέτρηση και στη Μινεσότα, όπου οι Τίμπεργουλβς υποδέχονται τους Λέικερς (01/04 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι "λύκοι" είναι μόλις ένα ματς πίσω από την πρώτη εξάδα της Δύσης και οι "λιμνάνθρωποι" 1,5, επομένως και οι δύο ομάδες έχουν σοβαρές πιθανότητες να αποφύγουν την περιπέτεια του play in.

Το σύνολο του Κρις Φιντς μετρούσε τέσσερις διαδοχικές νίκες κι αν κέρδιζε στο Φοίνιξ θα ισοφάριζε το κορυφαίο του σερί για φέτος. Υπέπεσε ωστόσο σε 21 λάθη και μοιραία ηττήθηκε. Αντίθετα, οι Λέικερς πέρασαν από το Σικάγο χάρη σε 38 πόντους του Αντονι Ντέιβις και 25 του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Έφτασαν έτσι στο 4-1 στα τελευταία πέντε ματς και επιβεβαίωσαν πως έχουν πατήσει γκάζι.

Το πιθανότερο είναι πως εδώ θα έχουμε μεγάλο ντέρμπι, κάτι που μαρτυράει και το γεγονός ότι το βασικό χάντικαπ είναι μόλις στον 1,5 πόντο. Στο 1.85 να μην κριθεί ο νικητής σε διαφορά μεγαλύτερη των οκτώ πόντων. Τα τελευταία πέντε ματς της Μινεσότα κρίθηκαν στους 6, 1, 3, 4 και 7 πόντους αντίστοιχα!

Το Σακραμέντο διέλυσε με 120-80 το αποδεκατισμένο Πόρτλαντ την Τετάρτη και κλείδωσε την παρουσία του στα playoffs για πρώτη φορά μετά από 16 σεζόν! Μάλιστα, συνεχίζει να κυνηγάει τη δεύτερη θέση στη Δύση, αφού απέχει μόλις δύο παιχνίδια από το Μέμφις.

Απόψε, οι Κινγκς παίζουν ξανά στο Πόρτλαντ και ασφαλώς είναι πάλι το απόλυτο φαβορί (01/04 05:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Μπλέιζερς έχασαν τα δέκα από τα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Σήμερα ολοκληρώνουν μία σειρά πέντε αγώνων εντός έδρας. Στους προηγούμενους τέσσερις έχασαν με μέσο όρο διαφοράς τους 27 πόντους!

Απολύτως φυσιολογικά το χάντικαπ κινείται σε διψήφια επίπεδα, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι θα παίξουν ξανά χωρίς τους Ντέμιαν Λίλαρντ, Ανφέρνι Σάιμονς, Τζέραμι Γκραντ και Γιουσούφ Νούρκιτς. Μοναδικό κέρδος για τον Τσόνσι Μπίλαπς από το προχθεσινό ματς ήταν η εμφάνιση του rookie Σέιντον Σαρπ, που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (30) και εύστοχα τρίποντα (6). Στο 1.87 να πετύχει και απόψε πάνω από 22 πόντους. Στο 3.00 αν παράλληλα οι Κινγκς καλύψουν ένα χάντικαπ 11 πόντων.

Ο Κέβιν Ντουράντ επέστρεψε μετά από απουσία δέκα αγώνων, ωστόσο στο εντός έδρας ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σανς, έμεινε στα ρηχά για τα στάνταρ του. Σημείωσε μόλις 16 πόντους σε 29 λεπτά, με 5/18 σουτ, απέναντι στη Μινεσότα. Απόψε, κόντρα στο Ντένβερ, το οποίο δίνει back to back, ο KD αναμένεται πιο ζεστός και ορεξάτος (01/04 05:30 Live από το SPORT24).

Ο Μόντι Γουίλιαμς πιθανότατα θα του δώσει και περισσότερα λεπτά για να ξαναβρεί το ρυθμό του. Από την άλλη, ο Μάικλ Μαλόουν δεν αποκλείεται να ξεκουράσει τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ. Σε κάθε περίπτωση, το line στο 22,5 κρίνεται αρκετά βατό για τον Ντουράντ. Στα πρώτα του τρία ματς με το Φοίνιξ, πριν τραυματιστεί σκόραρε 26,6 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 1.90 το Over.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Οκλαχόμα: 2 -3,5 (απόδοση 1.90), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Τορόντο: 1 -3,5 (απόδοση 1.75), 02:00
  • Μπρούκλιν – Ατλάντα: 1 +8,5 & 2 +8,5 (απόδοση 1.85), 02:30
  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: 1 -4,5 (απόδοση 1.98), 02:30
  • Μέμφις – Λ.Α. Κλίπερς: 1 -4,5 (απόδοση 1.82), 03:00
  • Μινεσότα – Λ.Α. Λέικερς: 1 +8,5 & 2 +8,5 (απόδοση 1.85), 03:00
  • Πόρτλαντ – Σακραμέντο: 2 +11,5 & Σαρπ Over 22,5 (απόδοση 3.00), 05:00
  • Φοίνιξ – Ντένβερ: Ντουράντ Over 22,5 (απόδοση 1.90), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ