BIG GAMES BET

Προγνωστικά NBA: Καθαρό φαβορί το Ντένβερ στο Game 1 των NBA Finals

Ο Τζαμάλ Μάρι με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Τζαμάλ Μάρι με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 1 στους τελικούς του NBA ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μαϊάμι.

Η ώρα των τελικών του ΝΒΑ επιτέλους έφτασε. Ελάχιστοι είχαν προβλέψει ότι τον τίτλο θα διεκδικήσουν το Ντένβερ με το Μαϊάμι (02/06 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η κόντρα πάντως του Νίκολα Γιόκιτς με τον Τζίμι Μπάτλερ αναμένεται να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε το No. 1 της Δύσης, τους Νάγκετς, που μετά το Γκόλντεν Στέιτ, είναι ασφαλώς η πληρέστερη επιθετικά ομάδα των τελευταίων ετών στη λίγκα. Και από την άλλη τους Χιτ, ένα σύνολο που τη μία μπορεί να σε κερδίσει με την άμυνά του, την άλλη με την επίθεση του, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι σίγουρο πως θα έχει αφήσει στο παρκέ και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του.

Το Μαϊάμι διέψευσε όλα τα προγνωστικά, αποκλείοντας κατά σειρά το Μιλγουόκι, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη. Σε όλες τις σειρές ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, αλλά στο τέλος επιβλήθηκε και έτσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ, που από το No. 8 της Ανατολής φτάνει στους τελικούς (η πρώτη ήταν οι Νικς το 1999).

Ο Τζίμι Μπάτλερ μπορεί να μην έχει αναδειχθεί ποτέ MVP της λίγκας, ωστόσο είναι γεννημένος ηγέτης και το απέδειξε για ακόμη μια φορά φέτος, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της postseason, όπου μετράει 28,5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ στα playoffs.

Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Jimmy Buckets. Είναι ασφαλώς ο Μπαμ Αντεμπάγιο (16,8 πόντους, 9,2 ριμπάουντ), αλλά και επτά παρακαλώ παίκτες (!) που δεν έγιναν ποτέ draft. Μεταξύ αυτών ο Κάλεμπ Μάρτιν (14,1 πόντοι στα playoffs) και ο Γκέιμπ Βίσεντ (13,1 πόντοι στα playoffs), που έχουν καλύψει κάτι παραπάνω από επαρκώς το κενό του τραυματία, Τάιλερ Χίρο, ο οποίος χτύπησε στο Game 1, του πρώτου γύρου, με τους Μπακς και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Σποέλστρα, ο Χίρο δεν πρόκειται να αγωνιστεί ούτε στο Game 1 των NBA Finals, ωστόσο άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο να προλάβει κάποια ματς της σειράς.

Στον αντίποδα, οι Νάγκετς έχουν ασφαλώς στις τάξεις τους τον πιο κυριαρχικό παίκτη των φετινών playoffs. Ο Νίκολα Γιόκιτς μπορεί να έχασε τον τίτλο του MVP από τον Τζόελ Εμπίντ, ωστόσο οδήγησε το Ντένβερ για πρώτη φορά στα χρονικά σε τελικούς του NBA, καταγράφοντας εξωπραγματικά νούμερα. Σε 15 ματς της postseason έχει 29,9 πόντους, 13,3 ριμπάουντ και 10,3 ασίστ!

Το Ντένβερ είναι προφανώς μία εντελώς διαφορετική ομάδα συγκριτικά με τη Βοστώνη. Το Μαϊάμι στους τελικούς της Ανατολής αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που δεν είχε καθόλου παιχνίδι στο post. Αντίθετα, οι Νάγκετς ακουμπούν συνέχεια την μπάλα στον Γιόκιτς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιο φρέσκο το Ντένβερ και με πανίσχυρη έδρα

Επίσης, οι Χιτ και στα επτά ματς με τους Σέλτικς αποφάσισαν να παίξουν σε όλα τα σκριν με αλλαγές, διότι η Βοστώνη απλά δεν είχε τρόπο να τιμωρήσει τα switches. Με τους Νάγκετς όμως οι ισορροπίες θα είναι πολύ διαφορετικές. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν, πέρα από τον Γιόκιτς, έχει έναν σπουδαίο ball-handler, τον Τζαμάλ Μάρεϊ (27,7 πόντους στα playoffs) και δύο φόργουορντ όπως ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (14,6 πόντους) και ο Ααρον Γκόρντον (13 πόντους), που αν βρεθούν με πιο κοντό αντίπαλο θα εκμεταλλευτούν το mismatch.

Εξάλλου, για το Game 1, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι το Ντένβερ μετράει φέτος 8-0 εντός έδρας στα playoffs με Net Rating στο +13,1 (!) και συνολικά φέτος το ρεκόρ του στην Ball Arena είναι 42-7. Εν ολίγοις, οι "σβόλοι" μοιάζουν άτρωτοι μέσα στα Βραχώδη Όρη.

Επίσης, οι Νάγκετς είχαν δέκα ημέρες για ξεκούραση σε αντίθεση με τους Χιτ, που σύρθηκαν σε μία εξαντλητική σειρά κόντρα στη Βοστώνη. Ακόμη πάντως και να μην υπάρχει κόπωση στην πλευρά του Μαϊάμι, σίγουρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς το Ντένβερ είναι ένας αντίπαλος εντελώς διαφορετικής λογικής από τους Σέλτικς.

Ούτως ή άλλως, από το 1988 και μετά, οι ομάδες που προκρίθηκαν σε Game 7, στο πρώτο παιχνίδι της επόμενης σειράς έχουν ρεκόρ 33-53. Δηλαδή, το ποσοστό νίκης είναι μόλις στο 38%. Ειδικά στους τελικούς του ΝΒΑ, από το 2005 και μετά, σε 18 αγώνες, έσπασε μόλις δύο φορές η έδρα στο πρώτο ματς.

Ο άσος είναι καθαρό φαβορί στους 8,5 πόντους. Αν κατεβάσουμε το χάντικαπ στο μισό, δηλαδή στο -4,5 και ζητήσουμε ταυτόχρονα το Over 22,5 του Μάρεϊ, χτίζουμε ένα combo σε απόδοση 2.15. Ο Καναδός σταρ είχε 32,5 πόντους στους τελικούς της Δύσης με τους Λέικερς, σκοράροντας 31, 37, 37 και 25 πόντους αντίστοιχα. Επίσης, ξεπέρασε τους 22 πόντους στα επτά από τα τελευταία οκτώ ματς και στα 11 από τα συνολικά 15 των playoffs.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντένβερ – Μαϊάμι: 1 -4,5 & Μάρεϊ Over 22,5 (απόδοση 2.15), 03:30
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ