ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Καθαρό φαβορί το Μαϊάμι ελλείψει Εμπίντ

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο και ο τεχνικός των Μαϊάμι Χιτ, Έρικ Σποέλστρα στο παιχνίδι με τους Ατλάντα Χοκς για τα playoffs του ΝΒΑ
Ο Μπαμ Αντεμπάγιο και ο τεχνικός των Μαϊάμι Χιτ, Έρικ Σποέλστρα στο παιχνίδι με τους Ατλάντα Χοκς © 2022 LYNNE SLADKY/ASSOCIATED PRESS

Μαϊάμι εναντίον Φιλαντέλφεια και Φοίνιξ εναντίον Ντάλας. Προγνωστικά και Ανάλυση για το game 1 των δύο σειρών.

Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς ξεκινάει ο δεύτερος γύρος των playoffs για τη Φιλαντέλφεια, η οποία θα έχει εκτός, τουλάχιστον για δύο ματς τον Τζόελ Εμπίντ. Με αυτά τα δεδομένα, δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι το Μαϊάμι είναι καθαρό φαβορί για πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής, σε απόδοση λίγο πάνω από το 1.25, τη στιγμή που οι Σίξερς προσφέρονται στο 4.00+ (03/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ο τραυματισμός του Εμπίντ στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το Τορόντο ήταν ένα σοκ για τους Σίξερς, οι οποίοι θα πρέπει να παίξουν δύο παιχνίδια στη Φλόριντα, χωρίς τον ηγέτη τους. Πλέον, το βάρος θα πρέπει να σηκώσει η τριάδα Χάρντεν, Μάξεϊ και Χάρις, ενώ μένει να φανεί αν ο Ντοκ Ρίβερς θα βγάλει από τη ναφθαλίνη τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν ή θα πάει σε small-ball.

Μαϊάμι - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Είναι ξεκάθαρο, πως για να έχουν τύχη οι Σίξερς να βρουν ένα break στα πρώτα δύο ματς της σειράς, θα πρέπει ο Χάρντεν να θυμηθεί τον... παλιό του εαυτό και να κάνει ξανά τον one man show. Οι «μούσιας» από τότε που μετακόμισε στη Φιλαντέλφεια έχει αποδεχθεί τον ρόλο του No.2 πίσω από τον Εμπίντ και αυτό φάνηκε και στη σειρά με το Τορόντο (4-2 υπέρ των Σίξερς), όπου είχε μόλις 19 πόντους, αλλά 10,1 ασίστ.

Τα πράγματα βέβαια απέναντι στη σκληρή άμυνα του Μαϊάμι δεν θα είναι εύκολα για τον Χάρντεν. Οι Χιτ στον πρώτο γύρο σχεδόν "εξαφάνισαν" τον Τρέι Γιανγκ κι έφτασαν σχετικά εύκολα στην πρόκριση με 4-1, αφού δέχθηκαν κατά μέσο όρο μόλις 97,5 πόντους από την Ατλάντα.

Το Μαϊάμι έχει δεδομένα εκτός για το πρώτο ματς τον Κάιλ Λάουρι. Επίσης δίνονται έξι παίκτες αμφίβολοι. Ο λόγος για τους Μπάτλερ, Χίρο, Τάκερ, Στρους, Μαρκίφ Μόρις και Μάρτιν. Από τη στιγμή πάντως, που οι Χιτ είχαν πέντε ημέρες ξεκούρασης, Μπάτλερ και Χίρο διατηρούν καλές πιθανότητες να δώσουν κανονικά το "παρών" στο game 1.

Το Μαϊάμι οφείλει απόψε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας και το γεγονός ότι η Φιλαντέλφεια θα παίξει χωρίς τον κορυφαίο παίκτη και σκόρερ της. Το βασικό χάντικαπ είναι στους 7,5 πόντους. Μπορούμε να το κατεβάσουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια στους 3,5 και να ζητήσουμε σε combo το Under 219,5 σε απόδοση διπλασιασμού, στη λογική ότι οι Σίξερς χωρίς τον Εμπίντ (26,1 πόντοι στον πρώτο γύρο) θα ζοριστούν λογικά να φτάσουν τους 105.

Σε ατομικό επίπεδο, μοιάζει εφικτό το double-double του Μπαμ Αντεμπάγιο στο 1.65, δεδομένου ότι δεν θα έχει σοβαρό αντίπαλο δέος μέσα στη ρακέτα. Ο σέντερ των Χιτ, έκανε δύο double-doubles στα τελευταία τρία ματς με τους Χοκς. Αν πάρουμε μαζί και την απλή νίκη του Μαϊάμι χτίζουμε απόδοση κοντά στο 2.20.

Φοίνιξ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Δύση, το Φοίνιξ μάλλον περίμενε να έχει έναν άνετο πρώτο γύρο κόντρα στη Νέα Ορλεάνη. Ο τραυματισμός του Μπούκερ όμως περιέπλεξε τα πράγματα και τελικά οι Σανς χρειάστηκαν έξι ματς για να προκριθούν, με τον Κρις Πολ βέβαια να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Τώρα έρχεται η σειρά με το Ντάλας του Λούκα Ντόντσιτς, όπου οι "ήλιοι" θεωρούνται πάλι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση (03/05 05:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές της Δύσης προσφέρονται μόλις στο 1.35, σε αντίθεση με τους Μάβερικς, η τιμή των οποίων φτάνει το 3.45!

Το Ντάλας ήταν αουτσάιντερ και στον πρώτο γύρο, κόντρα στη Γιούτα, δεδομένου ότι έπαιξε στα πρώτα τρία ματς χωρίς τον Ντόντσιτς. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τζέισον Κιντ ανέτρεψε τα προγνωστικά, πήρε δύο νίκες εν τη απουσία του Σλοβένου σούπερ σταρ κι έφτασε στην πρόκριση με 4-2, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να γεννήσει κι άλλους πρωταγωνιστές.

Ένας εξ αυτών, είναι ασφαλώς ο Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος στον πρώτο γύρο ήταν εκπληκτικός με 27,8 πόντους κατά μέσο όρο. Οι Μάβερικς είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν και στον δεύτερο γύρο εξίσου γεμάτες εμφανίσεις από τον 25χρονο πόιντ-γκαρντ και σίγουρα έναν βελτιωμένο Σπένσερ Ντινγουίντι, ο οποίος με τους Τζαζ είχε 15,3 πόντους με μόλις 36,1% ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς.

Το Φοίνιξ θα ξεκινήσει τη σειρά με αίσθημα υπεροχής, καθώς "σκούπισε" με 3-0 στην κανονική διάρκεια το Ντάλας και μετράει εννιά διαδοχικές νίκες απέναντι στους Τεξανούς! Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε, ότι ο Ντόντσιτς έπαιξε μόλις στο ένα από τα τρία φετινά ματς κόντρα στους Σανς, τα οποία μάλιστα ήταν όλα πριν το trade, που έστειλε τον Πορζίνγκις στην Ουάσινγκτον κι έφερε τους Ντινγουίντι και Μπέρτανς στο Ντάλας.

Στη γενική εικόνα, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι το Φοίνιξ έχει πιο ποιοτική και ισορροπημένη πεντάδα (Μπούκερ, Πολ, Εϊτον, Μπρίτζις, Κράουντερ). Από την άλλη όμως, το Ντάλας, πέρα από τον φοβερό και τρομερό Ντόντσιτς, διαθέτει αξιόπιστους σουτέρ τριών τριών πόντων (Μπούλοκ, Φίνεϊ-Σμιθ) και κυρίως έχει βελτιώσει κατακόρυφα την άμυνά του με τον Τζέισον Κιντ στον πάγκο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Μάβερικς είχαν το 20ο defensive rating την περσινή σεζόν και φέτος το έκτο. Η εξαιρετική άμυνα του Ντάλας έκανε τη διαφορά και στον πρώτο γύρο, καθώς σε έξι ματς κόντρα στη Γιούτα, δέχθηκε κατά μέσο όρο μόλις 99 πόντους!

Οι μπουκ δίνουν το βασικό line για το σύνολο των πόντων στο 214,5, παρότι στον πρώτο γύρο το Ντάλας εμφάνισε 5/6 Under 214,5 και το Φοίνιξ 4/6. Επίσης, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη regular season, μπήκαν κατά μέσο όρο 209,6 πόντοι. Εμείς μπορούμε να ανεβάσουμε το line ακόμη πιο ψηλά, στο 222,5, για μεγαλύτερη ασφάλεια και να ζητήσουμε παράλληλα από το Ντάλας να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 9,5 πόντων, στη λογική ότι θα είναι ανταγωνιστικό και θα ζητήσει πράγματα από τη σειρά. Το συγκεκριμένο combo αποδίδει 2.22.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: 1 -3,5 & Under 219,5 (απόδοση 2.02), 02:30
  • Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: 1 & Αντεμπάγιο double-double (απόδοση 2.18), 02:30
  • Φοίνιξ – Ντάλας: 2 +9,5 & Under 222,5 (απόδοση 2.22), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ