ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Γιόκιτς και Μάρεϊ οδηγούν το Ντένβερ στο 2.18 και στο 3.35

Ο τεχνικός των Ντένβερ Νάγκετς Μάικλ Μαλόουν συγχαίρει τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ
Ο τεχνικός των Ντένβερ Νάγκετς Μάικλ Μαλόουν συγχαίρει τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ ©2023 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 4 στους NBA Finals ανάμεσα στο Μαϊάμι και το Ντένβερ.

Το Μαϊάμι έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που έσπασε την έδρα του Ντένβερ, μετά από εννιά διαδοχικές νίκες των Νάγκετς στην Ball Arena, ωστόσο δεν χάρηκε και πολύ το 1-1. Το σύνολο του Μαϊκλ Μαλόουν απάντησε με break στο break και ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα στους τελικούς του NBA.

Το Ντένβερ βρίσκεται πλέον δύο νίκες μακριά από τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του και φυσικά αν κάνει τα ξημερώματα το 3-1 (10/06 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) θα έχει ουσιαστικά αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, δεδομένου ότι το Game 5 θα διεξαχθεί πίσω στα Βραχώδη Όρη. Άλλωστε, στην ιστορία των τελικών μόνο το Κλίβελαντ, το 2016, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, επιστρέφοντας από το 3-1.

"Ήταν μία καλή νίκη για εμάς, όμως δεν ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε μόνο ένα ματς", ξεκαθάρισε ο Μάικλ Μαλόουν μετά την ιστορική εμφάνιση των Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ, την Τετάρτη. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΝΒΑ δύο παίκτες της ίδιας ομάδας έκαναν triple-double, σκοράροντας τουλάχιστον 30 πόντους. Μάλιστα, ο Τζόκερ (32 πόντους, 21 ριμπάουντ, 10 ασίστ), έγινε ο πρώτος παίκτης σε τελικούς του ΝΒΑ που κάνει γράφει τουλάχιστον 30 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε ένα ματς!

Οι Νάγκετς, με εξαίρεση την πρώτη περίοδο που έληξε ισόπαλη, κυριάρχησαν στο Game 3 και έφτασαν εμφατικά στο διπλό με 109-94. Κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη στο ζωγραφιστό, όπου οι πόντοι ήταν 60-34. Επίσης, έλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ (58-33) και φυσικά χτύπησαν ανελέητα την άμυνα των Χιτ με τα πικ εν ρολ του Μάρεϊ με τον Γιόκιτς.

Στον αντίποδα, οι Χιτ πήραν συνολικά 50 πόντους από το δίδυμο Μπάτλερ-Αντεμπάγιο, ωστόσο οι δύο σταρ του Μαϊάμι χρειάστηκαν 45 προσπάθειες, ενώ Γιόκιτς και Μάρεϊ έβαλαν μαζί 66 πόντους με 43 προσπάθειες!

Ο Μπάτλερ ήταν σαφώς πιο επιθετικός στο τρίτο ματς, συγκριτικά με τους πρώτους δύο τελικούς, εντούτοις σημείωσε 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 10 στο δεύτερο. Γενικά, τα νούμερά του είναι πτωτικά μετά τους δύο πρώτους γύρους όπου εκτελούσε 10,1 βολές ανά αγώνα. Αντίθετα, στα ματς με τη Βοστώνη και το Ντένβερ εκτελεί 6,5 βολές ανά ματς.

Προγνωστικά NBA: Πέντε ήττες στα τελευταία επτά οι Χιτ

Η αλήθεια είναι ότι οι Χιτ με την καθοδήγηση του Έρικ Σποέλστρα κατάφεραν από την όγδοη θέση της Ανατολής να φτάσουν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά. Το κατάφεραν αυτό με τη λεγόμενη "Heat culture", ωστόσο κακά τα ψέματα, το Ντένβερ είναι σαφώς πληρέστερη και πιο ποιοτική ομάδα, δεδομένου μάλιστα ότι από το Μαϊάμι λείπει σταθερά και ο κορυφαίος σουτέρ του, Τάιλερ Χίρο, λόγω τραυματισμού.

Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν, το διπλό προσφέρεται και απόψε ελαφρώς φαβορί, έστω κι αν το Μαϊάμι παίζει ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι μετά το 3-0 επί της Βοστώνης, οι Χιτ έχουν γνωρίσει πέντε ήττες σε επτά παιχνίδια.

Στο 1.65 η νίκη του Ντένβερ, στο 2.18 φτάνει αν ο Μάρεϊ μοιράσει τουλάχιστον επτά ασίστ. Το line του Καναδού είχε ανοίξει στο πρώτο ματς στο 5,5 και πλέον έχει φτάσει στο 7,5. Επίσης, στο Game 3 έδινε 4.40 να κάνει double-double και τώρα η απόδοση έχει υποχωρήσει στο 3.10!

Ο Μάρεϊ έχει μοιράσει 30 ασίστ στους πρώτους τρεις τελικούς, κάνοντας σε όλους double-double. Μάλιστα, την Τετάρτη αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του αγώνα με 34 πόντους. Έχει το μεγαλύτερο usage rate (35,4%) από την πλευρά των Νάγκετς και σε κάθε παιχνίδι έχει εν δυνάμει 18 τελικές πάσες. Μόνο στον Γιόκιτς μοιράζει 5,7 ασίστ ανά ματς στους NBA Finals! Για όποιον λοιπόν δεν θέλει να παίξει το διπλό τον Νάγκετς, μπορεί απλά να ζητήσει το 10+ ασίστ του Μάρεϊ στο 3.35!

Από εκεί και πέρα, το triple-double του Γιόκιτς μοιάζει πλέον με... παιχνιδάκι για τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος μετράει οκτώ στα τελευταία 11 ματς. Στο 1.90 να γράψει ακόμη ένα triple-double. Στο 3.10 αν ταυτόχρονα κάνει και double-double ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο σέντερ των Χιτ έχει τέσσερα double-doubles στα τελευταία πέντε ματς. Δεν τα κατάφερε μόνο στον δεύτερο τελικό με τους Νάγκετς, όπου έμεινε στα 9 ριμπάουντ. Στο Game 3 πάντως είχε 22 πόντους και 17 ριμπάουντ σε 41 λεπτά συμμετοχής.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαϊάμι – Ντένβερ, 03:30

  • 2 & Μάρεϊ 7+ ασίστ (απόδοση 2.18)
  • Μάρεϊ 10+ ασίστ (απόδοση 3.35)
  • Γιόκιτς triple-double & Αντεμπάγιο double-double (απόδοση 3.10)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ