ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το 7/7 εντός έδρας το Γκόλντεν Στέιτ

Ο Στεφ Κάρι προσπαθεί να σκοράρει μπροστά στον Λούκα Ντόντσιτς
Ο Στεφ Κάρι προσπαθεί να σκοράρει μπροστά στον Λούκα Ντόντσιτς © 2022 TONY GUTIERREZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τον πρώτο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και στο Ντάλας.

Το Γκόλντεν Στέιτ απέκλεισε στον πρώτο γύρο το Ντένβερ του MVP Νίκολα Γιόκιτς και στον δεύτερο γύρο το Μέμφις, του πιο βελτιωμένου παίκτη, Τζα Μοράντ. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τα βάλει με το Ντάλας του θαυματουργού, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος για πολλούς είναι ο κορυφαίος παίκτης στην τρέχουσα postseason (19/05 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Μάβερικς ξεπέρασαν το σκόπελο των Τζαζ, στον πρώτο γύρο, παρότι είχαν στα πιτς τον Ντόντσιτς στο game 1 και στο game 2 και εν συνεχεία σόκαραν τους πρωταθλητές της Δύσης, Σανς. Με μία διαστημική εμφάνιση στο game 7 (19/39 τρίποντα), το Ντάλας διέλυσε το Φοίνιξ με 33 πόντους διαφορά και πέρασε εμφατικά στους τελικούς της περιφέρειας, για πρώτη φορά μετά το 2011.

Προγνωστικά NBA

Γκόλντεν Στέιτ και Ντάλας διασταυρώνονται στα playoffs ξανά μετά από 15 χρόνια. Το 2007, είχαν παίξει στον πρώτο γύρο, με το Ντάλας τότε στο Νο.1 της Δύσης και το Γκόλντεν Στέιτ στο Νο.8. Παρότι οι Γουόριορς είχαν κάνει 25 λιγότερες νίκες από τους Μάβερικς στη regular season, κατάφεραν να προκριθούν στο β' γύρο στα έξι ματς, ολοκληρώνοντας μία πολύ μεγάλη έκπληξη.

Τώρα, οι ρόλοι είναι αντίστροφοι, αφού φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ, θεωρούνται οι Γουόριορς στο 1.45, με τους Μάβερικς να αγγίζουν το 3.00. Βέβαια, στην κανονική περίοδο, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μόλις μία νίκη και αυτή είναι που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στους Dubs, παρότι τη σειρά της regular season την πήραν οι Τεξανοί με 3-1.

Η ομάδα του Τζέισον Κιντ θα προσπαθήσει να συνεχίσει το δυνατό μομέντουμ από τα δύο τελευταία ματς κόντρα στους Σανς, όπου σκόραρε 126,2 πόντους ανά 100 κατοχές, ευστοχώντας συνολικά σε 35 τρίποντα! Το αρνητικό για το Ντάλας, είναι ότι έχει δώσει ήδη δύο ματς παραπάνω από το Γκόλντεν Στέιτ στα playoffs, άρα έχει επιβαρυνθεί περισσότερο. Επίσης, οι Γουόριορς έκλεισαν τη δική τους σειρά με το Μέμφις, δύο ημέρες νωρίτερα από τους Μάβερικς, συνεπώς είχαν περισσότερο χρόνο για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους.

Η ομάδα του Στιβ Κερ έχει εκπληκτικό ρεκόρ στα game 1 των playoffs από το 2015 και μετά, μετρώντας 20 νίκες και δύο μόλις ήττες. Αντίθετα, το Ντάλας ξεκίνησε φέτος με ήττα και τη σειρά κόντρα στη Γιούτα και τη σειρά με το Φοίνιξ. Με δεδομένο ότι οι Γουόριορς έχουν κάνει στη φετινή postseason το 6/6 στο Σαν Φρανσίσκο, διατηρούν δικαίως το προβάδισμα και για τον αποψινό εναρκτήριο τελικό της Δύσης.

Το Ντάλας έχει αποδείξει ότι είναι από τις καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ και ότι μπορεί με τον Ντόντσιτς να παρασύρει τους αντιπάλους σε χαμηλό pace. Οι "πολεμιστές" του Κερ όμως, έχουν επιθετική πολυφωνία, σκοράρουν 117,3 πόντους κατά μέσο όρο εντός έδρας στα playoffs και μπορούν σε κάθε ματς να αναδεικνύουν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Όπως για παράδειγμα στο έκτο ματς με το Μέμφις, όπου τη διαφορά έκανε ο Κλέι Τόμπσον με vintage εμφάνιση 30 πόντων, με 8/14 τρίποντα!

Οι Γουόριορς είναι φαβορί στους 5,5 πόντους. Μπορούμε να κατεβάσουμε το χάντικαπ στο -3,5 και να πάρουμε τον άσο στο αξιοπρεπές 1.72. Στα ειδικά των παικτών, ο Στεφ Κάρι είχε 28 πόντους και 5,4 ασίστ κατά μέσο όρο κόντρα στο Ντένβερ και 26 πόντους και 5,8 ασίστ απέναντι στο Μέμφις. Στο 2.15 να έχει απόψε ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ μίνιμουμ 26 πόντους και τουλάχιστον πέντε ασίστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: 1 -3,5 (απόδοση 1.72), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Κάρι 26+ πόντοι & 5+ ασίστ (απόδοση 2.15), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ