ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το 3-1 οι Μπακς, καθαρίζουν οι Γουόριορς

Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Κλέι Τόμπσον πανηγυρίζει το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς για τα playoffs του NBA
Ο Κλέι Τόμπσον πανηγυρίζει το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς για τα playoffs του NBA © 2022 DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Μήνυμα υπεροχής και χωρίς τον Μίντλετον έστειλε το Μιλγουόκι στο Σικάγο. Πρώτο φαβορί πλέον στη Δύση το Γκόλντεν Στέιτ, που "σκουπίζει" απόψε το Ντένβερ. Το 3-1 ψάχνουν Φοίνιξ και Μαϊάμι κόντρα σε Νέα Ορλεάνη και Ατλάντα αντίστοιχα.

Το Σικάγο πάνω που αναθάρρησε με το διπλό στο Fiserv Forum, προσγειώθηκε άτσαλα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σειράς με το Μιλγουόκι. Οι Μπακς πήραν εμφατικά το break των Μπουλς πίσω, κερδίζοντας με 111-81 το game 3. Υποχρέωσαν μάλιστα τους "ταύρους" στη βαρύτερη ήττα της ιστορίας τους στο United Center, στα playoffs!

Το εντυπωσιακό είναι, πως οι πρωταθλητές κέρδισαν για πλάκα, με τον Μίντλετον στα "πιτς" και τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τζρου Χολιντέι να έχουν μία πολύ ήσυχη βραδιά με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Σικάγο - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Σικάκο, γνωρίζοντας πως δεν έχει παίκτη να ματσάρει τον Γιάννη, πήρε τη στρατηγική απόφαση να διώξει την μπάλα από τα χέρια του Greek Freak. Ο δις MVP του ΝΒΑ όμως, ξέρει καλά να πασάρει και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Το supporting cast των Μπακς δούλεψε άψογα και τα "ελάφια" έκαναν επίδειξη βάθους πάγκου, κερδίζοντας με πρώτο σκόρερ των Γκρέισον Αλεν.

Είναι χαρακτηριστικό, πως το δίδυμο ΝτεΡόζαν – ΛαΒιν έβαλε μόλις τέσσερις πόντους παραπάνω απ' όσους σημείωσε μόνος του ο Αλεν (22), που είχε 5/7 τρίποντα. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι και οι υπόλοιποι, το Μιλγουόκι θα μπορούσε να στείλει τη διαφορά ακόμη και στο +40, δεδομένου ότι σούταρε με το απλά αξιοπρεπές 36,6% από το τρίποντο.

Αντίθετα, οι Μπουλς έπεσαν στον αμυντικό τοίχο των Μπακς, οι οποίοι ελλείψει του Μίντλετον, ξεκίνησαν στην πεντάδα με τον Πόρτις, είχαν δηλαδή τρία κορμιά από 2,08μ. και πάνω (Γιάννης και Λόπεζ οι άλλοι δύο) συν τον άριστο περιφερειακό αμυντικό, Χολιντέι.

Κρίνοντας από τα πρώτα τρία ματς, η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν θα έχει ελπίδα απόψε για το 2-2, μόνο αν ανεβάσει κατακόρυφα τα ποσοστά ευστοχίας της. Στο game 2, που οι Μπουλς κέρδισαν 114-110, σούταραν με 49,4% εντός παιδιάς και με 48% από το τρίποντο. Αυτή όμως, μάλλον ήταν εξαίρεση, αφού η άμυνα των Μπακς απέδειξε στο game 3, ότι μπορεί να κρατήσει πολύ χαμηλά το επιθετικό ταβάνι των "ταύρων" (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Παρότι λοιπόν, ο Μίντλετον παραμένει εκτός, το 3-1 μοιάζει πιο πιθανό από το 2-2 απόψε, συνεπώς πάμε με το διπλό στο -2,5 με 1.70. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ζητήσουμε και μίνιμουμ 7 ασίστ από τον Γιάννη. Αν οι Μπουλς παίξουν ξανά με παγίδες τον ηγέτη των Μπακς, αυτός λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πιάσει το συγκεκριμένο όριο. Τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο παιχνίδι, είχε 9 ασίστ. Πάνω από το 2.45 το combo με το διπλό.

Ντένβερ - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Νίκολα Γιόκιτς τα έδωσε όλα στο game 3, έβαλε 37 πόντους, κατέβασε 18 ριμπάουντ και όμως δεν ήταν αρκετό για να μειώσουν οι Νάγκετς. Οι "σβόλοι" ήταν πάνω στο σκορ με +1, τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά στο τέλος όπως αναμένονταν λύγισαν. Οι Γουόριορς κέρδισαν με 118-113, έκαναν το 3-0 και όλα δείχνουν ότι απόψε πάμε για "σκούπα" (22:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Ποτέ καμία ομάδα στην ιστορία των playoffs δεν έχει γυρίσει σειρά από το 3-0, επομένως είναι δώρον άδωρον να παλέψει απόψε το Ντένβερ με νύχια και δόντια, όπως έκανε την Πέμπτη. Άλλωστε, μιλάμε για μία εξουθενωμένη ομάδα, που έβγαλε όλη τη σεζόν χωρίς δύο πενταδάτους παίκτες και όμως κατάφερε να φτάσει τις 48 νίκες στη regular season.

Η υπεροπλία του Γκόλντεν Στέιτ είναι πασιφανής, η τριάδα Κάρι, Τόμπσον, Πουλ σουτάρει με απίστευτα νούμερα και το διπλό με -3,5 στο 1.80 αποτελεί βασική επιλογή για απόψε. Παίζεται ασφαλώς και το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του Πουλ, ο οποίος εκτελεί στη σειρά με το εξωφρενικό 60,4%! Στο πρώτο ματς είχε 5/7, στο δεύτερο 5/10 και στο τρίτο 3/5. Στο 2.87 σε combo με τη νίκη των Γουόριορς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν περάσει πλέον πρώτο φαβορί στη Δύση, μπροστά από το Φοίνιξ.

Ατλάντα - Μαιάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ατλάντα με το game winning floater του Γιανγκ κέρδισε 111-110 το game 3 και έμεινε ζωντανή στη σειρά με το Μαϊάμι, μειώνοντας σε 2-1.

Είναι πάντως εμφανές πως οι Χιτ έχουν το πάνω χέρι. Στα πρώτα δύο ματς, στη Φλόριντα, η ομάδα του Ερικ Σποέλστρα κέρδισε με 10 και 24 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην Τζόρτζια το παιχνίδι κρίθηκε πραγματικά στο τελευταίο σουτ.

Το αρνητικό για το Μαϊάμι, είναι ότι τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα ο Λάουρι και είναι αμφίβολος για απόψε, ωστόσο οι Χιτ διαθέτουν πληθώρα ποιοτικών επιλογών στην περιφέρειά τους (Στρους, Βίνσεντ, Χίρο, Ρόμπινσον).

Η Ατλάντα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις του Γιανγκ. Στα πρώτα δύο ματς, ο ηγέτης των Χοκς έδωσε μόλις 11 ασίστ για 16 λάθη. Αντίθετα, στο τρίτο ήταν πολύ πιο προσεκτικός, μοίρασε οκτώ τελικές και υπέπεσε μόνο σε τρία λάθη.

Αν το Μαϊάμι με τα συνεχόμενα switch αυξήσει ξανά την πίεσή του προς τον Γιανγκ, τότε λογικά θα κάνει το 3-1 και πρακτικά θα βάλει τέλος στις ελπίδες των Χιτ για πρόκριση. Τίμιο φαβορί στο 1.85 το διπλό (25/04 02:00 Live από το SPORT24).

Από εκεί και πέρα, έχει λογική το Under 27,5 πόντοι του Γιανγκ, ο οποίος στα πρώτα τρία παιχνίδια σημείωσε 8, 25 και 24 πόντους αντίστοιχα. Με ρίσκο για απόδοση κοντά στον τριπλασιαμό, παίζονται σε combo και οι 9 ασίστ του πόιντ-γκαρντ της Ατλάντα, ο οποίος θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλους τους συμπαίκτες του (Χάντερ, Κόλινς, Χέρτερ, Μπογκντάνοβιτς, Γκαλινάρι) για να έχουν ελπίδα οι Χοκς.

Νέα Ορλεάνη - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Νέα Ορλεάνη είχε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στη σειρά με το Φοίνιξ, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια. Οι Σανς αγωνίστηκαν χωρίς τον κορυφαίο τους σκόρερ, Ντέβιν Μπούκερ, σούταραν άθλια από το τρίποντο, έχοντας 4/26 (15,4%) και όμως κατάφεραν να πάρουν άμεσα πίσω το break που δέχθηκαν, κερδίζοντας 114-111.

Φυσικά, για να έρθει αυτό το μεγάλο διπλό, έπρεπε να... οργιάσει ο Κρις Πολ. Ο CP3 έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Πέλικανς στην τέταρτη περίοδο, σημειώνοντας 19 πόντους. Τελείωσε το ματς με συνολικά 28, δίνοντας παράλληλα και 14 ασίστ. Γενικά, οι συνεργασίες του με τον Εϊτον, ο οποίος επίσης έκανε double-double (28 πόντοι – 17 ριμπάουντ) ξεχαρβάλωσαν την άμυνα των Πέλικανς.

Με δεδομένο ότι οι Σανς αποκλείεται να σουτάρουν ξανά τόσο άσχημα από το τρίποντο, πάμε με το διπλό στο 1.80 με -1,5 πόντο, παρά την απουσία του Μπούκερ (25/04 04:30 Live από το SPORT24). Άλλωστε, η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς έχει ρεκόρ φέτος 6-1 κόντρα στη Νέα Ορλεάνη, αν συμπεριλάβουμε και τα ματς της κανονικής περιόδου.

Σε ατομικό επίπεδο, λογικά το βάρος θα σηκώσει ξανά το δίδυμο Πολ – Εϊτον. Αν βγάλουν και οι δύο το Over στο βασικό line των πόντων τους, παίρνουμε απόδοση στο 3.40! Στο 21,5 είναι για τον CP3, ο οποίος σκοράρει 25 πόντους κατά μέσο όρο στη σειρά. Στο 20,5 για τον βασικό σέντερ του Φοίνιξ, που έχει 19,6 πόντους στα πρώτα τρία ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σικάγο – Μιλγουόκι: 2 -2,5 (απόδοση 1.70), 20:00
  • Σικάγο – Μιλγουόκι: 2 -2,5 & Αντετοκούνμπο 7+ ασίστ (απόδοση 2.47), 20:00
  • Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ: 2 -3,5 (απόδοση 1.80), 22:30
  • Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ: 2 -3,5 & Πουλ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.87), 22:30
  • Ατλάντα – Μαϊάμι: 2 (απόδοση 1.85), 02:00
  • Ατλάντα – Μαϊάμι: Γιανγκ Under 27,5 πόντοι & 9+ ασίστ (απόδοση 2.95), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: 2 -1,5 (απόδοση 1.80), 04:30
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: Πολ Over 21,5 πόντοι & Εϊτον Over 20,5 πόντοι (απόδοση 3.40), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ