ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το 2/2 οι Μπακς στο 3.10

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 2023 AARON GASH/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Το αποψινό πρόγραμμα στο NBA ανοίγει με την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Οκλαχόμα κόντρα στο Ντένβερ (21:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Από τη μία οι πρωταθλητές και από την άλλη μία νεανική, ταλαντούχα και διψασμένη ομάδα, που πέρυσι μπήκε στο play-in της Δύσης και φέτος δείχνει πανέτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω.

Οι Νάγκετς έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με 2/2 νίκες κόντρα σε Λέικερς και Γκρίζλις. Το 2/2 έκαναν και οι Θάντερ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17, αφού την Παρασκευή κέρδισαν μέσα στο Κλίβελαντ 108-105, παρότι βρέθηκαν στο -10 με λιγότερο από τρία λεπτά για τη λήξη του αγώνα.

Η ομάδα του Μαρκ Ντέγκνολντ κέρδισε 40 παιχνίδια στην περσινή regular season και οι προσδοκίες της την τρέχουσα σεζόν είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας και στα πρώτα δύο ματς σημείωσε 31 και 34 πόντους αντίστοιχα.

Οι Θάντερ έχουν τη σπίθα και τον ηγέτη για να κοντράρουν τους πρωταθλητές και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό χάντικαπ βρίσκεται μόλις στους 3,5 πόντους. Τόσο νωρίς στη regular season είναι προφανές πως το Ντένβερ δεν πρόκειται να πληγωθεί από μία ενδεχόμενη ήττα. Σαφώς το κίνητρο είναι μεγαλύτερο στην έδρα, καθώς όλοι θέλουν πλέον να κερδίσουν τους πρωταθλητές. Η αξία στον αουτσάιντερ άσο στο 2.47.

Εναλλακτικά μπορούμε να ζητήσουμε ένα χάντικαπ υπέρ των Θάντερ 7-8 πόντων και να σημειώσει τουλάχιστον 27 ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ για να χτίσουμε απόδοση διπλασιασμού. Ο 25χρονος γκαρντ, στα τέσσερα περσινά ματς με τους Νάγκετς είχε 28, 37, 31 και 34 πόντους αντίστοιχα.

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο Γιάννης

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα των Μπακς. Στην πρώτη του παράσταση στο Fiserv Forum σημείωσε 39 πόντους και οδήγησε το Μιλγουόκι στην νίκη με 118-117 επί της Φιλαντέλφεια. Το εντυπωσιακό είναι ότι έβαλε 14 πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά, με τον Γιάννη να κάνει ιπποτικά χώρο στο αδιαμφισβήτητο επιθετικό ταλέντο του πρώην άσου των Μπλέιζερς.

Ο Αντετοκούνμπο έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι δεν είναι ένας εγωιστής σούπερ σταρ και πάνω απ' όλα βάζει το καλό της ομάδας. Άλλωστε, ακόμη και σε μία βραδιά που δεν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, γέμισε εντυπωσιακά τη στατιστική του γραμμή με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ και 2 κλεψίματα.

Το νέο σούπερ δίδυμο των Μπακς περιμένει τώρα την Ατλάντα (30/10 01:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), η οποία στο εναρκτήριο παιχνίδι της έχασε με 116-110 από τη Σάρλοτ και την Παρασκευή ηττήθηκε με 126-120 εντός έδρας από τη Νέα Υόρκη, παρά τους 27 πόντους του Ντι' Αντρε Χάντερ.

Υπενθυμίζεται, ότι τους Χοκς καθοδηγεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κουίν Σνάιντερ. Με τον Σνάιντερ στον πάγκο οι Χοκς έτρεξαν ρεκόρ 10-11 στη regular season και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ από τους Σέλτικς, στα έξι παιχνίδια.

Με τους Τρέι Γιανγκ και Ντεζούντε Μάρεϊ να έχουν ξεκινήσει αρκετά νωθρά τη σεζόν, το Μιλγουόκι είναι λογικό φαβορί σε τιμές γύρω στο 1.40. Ο άσος των Μπακς μπορεί να εκτοξευτεί στο 3.10 αν κάνει τουλάχιστον μία τάπα και μίνιμουμ ένα κλέψιμο ο Γιάννης. Ο Greek Freak άλλωστε, έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Αξίζει το Over του Wemby κόντρα στον Ζούμπατς

Το Λος Άντζελες θα έχει την τύχη να δει από κοντά για πρώτη φορά τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά, καθώς οι Κλίπερς περιμένουν τους Σπερς (30/10 03:00 Live από το SPORT24). Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς για τον νέα αστέρα του Σαν Αντόνιο.

Την Παρασκευή, ο Wemby πέτυχε το καλάθι με το οποίο οι Σπερς ισοφάρισαν τους Ρόκετς και έστειλαν το ματς στην παράταση, για να κερδίσουν εκεί με 126-120. Ο νέος franchise player των "σπιρουνιών" τέλειωσε το δεύτερο παιχνίδι της καριέρας του σε επίπεδο NBA με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ και έπαιξε μέχρι το τέλος με αυτοπεποίθηση, παρότι είχε 0/6 τρίποντα.

Στην πρεμιέρα με το Ντάλας, παρότι αγωνίστηκε μόλις 23 λεπτά, κατάφερε να βάλει 15 πόντους, έχοντας 3/5 τρίποντα. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πάντως είναι δεδομένο πως θα δουλέψει τον Γουεμπανιαμά και στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν 7-footer. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο 19χρονος Γάλλος είναι ο έβδομος παίκτης στη λίγκα με τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στο ζωγραφιστό.

Στο 1.87 το Over 17,5 του Wemby απόψε κόντρα στον Ίβιτσα Ζούμπατς, ο οποίος δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός σέντερ που κυκλοφορεί στη λίγκα.

Με οδηγό τον Φοξ οι Κινγκς

Από τα καλά ματς της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στους Κινγκς και τους Λέικερς (30/10 03:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 1-1 τη regular season. Το Σακραμέντο του Σάσα Βεζένκοβ, μετά τη νίκη του στη Γιούτα, έχασε εντός έδρας από το Γκόλντεν Στέιτ. Από την άλλη, το Λ.Α. έκανε ποδαρικό με ήττα στο Ντένβερ, αλλά απάντησε κερδίζοντας στην Καλιφόρνια το Φοίνιξ.

Την περσινή σεζόν, οι Κινγκς κέρδισαν τη σειρά με 3-1 και απόψε είναι φαβορί στο 1.75, με το βασικό line στους 2,5 πόντους. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν δείχνει ότι θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε πέρυσι. Στα πρώτα δύο ματς σημείωσε 114 και 130 πόντους. Οι Κινγκς είναι ένα σύνολο που τρέχουν και σκοράρουν πολύ. Αντίθετα, οι Λέικερς δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ίδια επιθετική έφεση.

Το Σακραμέντο λογικά θα εμφανιστεί πεισμωμένο για να προστατεύσει την έδρα του, μετά την ήττα από τους Γουόριορς. Κοντά στον τριπλασιασμό ο άσος με το Over 32,5 του Ντε' Ααρον Φοξ σε πόντους και ασίστ. Ο Φοξ άλλαξε επίπεδο ως παίκτης την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας κατά μέσο όρο 28,5 πόντους και 5 ασίστ. Είναι από τους παίκτες με το μεγαλύτερο usage rate στη λίγκα και μπορεί να επαναλάβει μία παρόμοια εμφάνιση όπως κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, όπου είχε 39 πόντους και 4 ασίστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Οκλαχόμα – Ντένβερ: 1 (απόδοση 2.47), 21:30
  • Μιλγουόκι – Ατλάντα: 1 & Γιάννης Over 0,5 κλεψίματα & Γιάννης Over 0,5 κοψίματα (απόδοση 3.10), 01:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Σαν Αντόνιο: Γουεμπανιαμά Over 17,5 (απόδοση 1.87), 03:00
  • Σακραμέντο – Λ.Α. Λέικερς: 1 & Φοξ Over 32,5 πόντοι & ασίστ (απόδοση 2.95), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ