ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ετοιμάζονται να βγάλουν "σκούπα" οι Χιτ, value τα lines του Μάρτιν

Ο Κάλεμπ Μάρτιν των Χιτ
Ο Κάλεμπ Μάρτιν των Χιτ Ⓒ 2022 MARTA LAVANDIER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό της Ανατολής ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη.

Μάλλον κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί στο ξεκίνημα της postseason, ότι η όγδοη ομάδα της Ανατολής θα βρίσκεται αυτή τη στιγμή μία νίκη μακριά από τους τελικούς του NBA.

Αν κάποιοι θεώρησαν ως σοκ τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο των πληγωμένων Μπακς, λόγω του τραυματισμού του Γιάννη, με 4-1 κόντρα στο Μαϊάμι, τι να πει και η Βοστώνη, η οποία κινδυνεύει να υποστεί ένα από τα πιο ντροπιαστικά "σκουπίσματα" των τελευταίων ετών (24/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Χιτ μετά τα δύο κολλητά breaks στο TD Garden, έφτασαν με επιβλητικό τρόπο στο 3-0. Κέρδισαν με 128-102 την Κυριακή στη Φλόριντα και πλέον απομένει να ρίξουν το... τελειωτικό χτύπημα στους Κέλτες, προκειμένου να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Δύσης, το Ντένβερ, διαψεύδοντας όλα προγνωστικά.

Το τρίτο ματς εξελίχθηκε σε μία τρίποντη καταιγίδα για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα, η οποία ευστόχησε συνολικά σε 19 τρίποντα με ποσοστό 54,3%, παρά το γεγονός ότι παραμένει σταθερά τραυματίας ο Τάιλερ Χίρο!

Μάλιστα, ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε το χειρότερό του παραγωγικά παιχνίδι στα φετινά playoffs, με μόλις 16 πόντους και ο Μπαμ Αντεμπάγιο περιορίστηκε στους 13. Ακόμη και έτσι όμως, οι Χιτ δεν αντιμετώπισαν κανένα επιθετικό πρόβλημα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πήραν 79 πόντους από την τετράδα Γκέιμπ Βίνσεντ (29 – ρεκόρ καριέρας), Ντάνκαν Ρόμπινσον (22), Κάλεμπ Μάρτιν (18) και Μαξ Στρους (10), τέσσερις παίκτες δηλαδή που δεν έγιναν ποτέ draft!

Άφαντοι οι δύο σούπερ σταρ των Σέλτικς

Στον αντίποδα, οι δύο σούπερ σταρ των Σέλτικς, ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν τέλειωσαν το ματς με 12/35 σουτ και 1/14 τρίποντα. Ειδικά ο Μπράουν έχει στη σειρά με το Μαϊάμι 2/20 τρίποντα και είναι κυριολεκτικά σκιά του εαυτού του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Βοστώνη έχει πληρέστερο και ποιοτικότερο ρόστερ, ωστόσο στους φετινούς τελικούς της Ανατολής αποδεικνύεται εντελώς ασόβαρη. Μολονότι έχει έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και υπερισχύει στα ριμπάουντ και τις ασίστ, πληρώνει το γεγονός ότι έχει υποπέσει σε 14 παραπάνω λάθη στα πρώτα τρία ματς.

Επίσης, έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη των τριών πόντων, αφού εκτελεί με μόλις 29,2%, ενώ οι Χιτ έχουν στη σειρά 47,8%! Φυσικά, αυτό οφείλεται κυρίως στην απογοητευτική παρουσία των Τέιτουμ και Μπράουν. Ο πρώτος μπορεί να έχει 26 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο σουτάρει από το τρίποντο με 25%, ενώ ο δεύτερος σημειώνει μόλις 16,7 πόντους κατά μέσο όρο και έχει εντός παιδιάς το αποκαρδιωτικό 37,7%.

Γενικά, η Βοστώνη ζει και πεθαίνει φέτος με το τρίποντο. Σε 16 αγώνες playoffs στην τρέχουσα postseason έχει ρεκόρ 8-8. Στις οκτώ νίκες σημείωσε 116,3 πόντους κατά μέσο όρο με 41% από το τρίποντο, ενώ στις οκτώ ήττες 111,9 πόντους με 34,3%.

Στον αντίποδα, το Μαϊάμι κάνει δίχως υπερβολή πάρτι απέναντι στην άμυνα της Βοστώνης, αφού σκοράρει 125,3 πόντους ανά 100 κατοχές, τη στιγμή που δέχεται μόλις 111,8. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και την αυτοπεποίθηση με την οποία παίζουν πλέον οι Χιτ, το sweep μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε, το Μαϊάμι έχει 6x6 νίκες εντός έδρας στη φετινή postseason και ο Τζο Μάτσουλα γνωρίζει πολύ καλά ότι ποτέ στο ΝΒΑ δεν έχει ανατραπεί το 0-3. Στο 2.05 ο άσος με -2,5 πόντους χάντικαπ.

Από εκεί και πέρα, στα ειδικά των παικτών, αξίζει να στραφούμε στον Κάλεμπ Μάρτιν, καθώς τα lines του παραμένουν αρκετά χαμηλά, παρότι είναι ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ των Χιτ στους τελικούς της Ανατολής με 19,3 πόντους κατά μέσο όρο. Παράλληλα, ο Μάρτιν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες τριών πόντων (21) στη σειρά και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (10), αφού εκτελεί με 47,5%.

Το όριο στους πόντους του είναι στο 11,5 και το όριο για τα τρίποντα που θα ευστοχήσει στο 1,5, ενώ κόντρα στη Βοστώνη έχει 3,3 κατά μέσο όρο. Αν επιλέξουμε το Over και στις δύο κατηγορίες, δηλαδή το Over 11,5 πόντοι και το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Μάρτιν, τότε χτίζουμε ένα καλοπληρωμένο σε απόδοση 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαϊάμι - Βοστώνη, 03:30

  • 1 -2,5 (απόδοση 2.05)
  • Μάρτιν Over 11,5 πόντοι & Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.20)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ