ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Επιστρέφει στις νίκες η Βοστώνη, ρεφάρει η Οκλαχόμα

Ο τεχνικός των Φοίνιξ Σανς, Φρανκ Βόγκελ
Ο τεχνικός των Φοίνιξ Σανς, Φρανκ Βόγκελ © 2023 ERIN HOOLEY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές βραδιές από το πρόγραμμα του NBA.

Απόψε έχουμε τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα του In-Season Tournament στο ΝΒΑ, με συνολικά εννιά αναμετρήσεις. Στην Ανατολή, το Ντιτρόιτ (2-7) υποδέχεται τη Φιλαντέλφεια (6-1), σε ένα ματς που φυσιολογικά οι Σίξερς είναι καθαρό φαβορί στο 1.25 (11/11 02:00 Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Νικ Νερς έρχεται από τη μεγάλη νίκη της Τετάρτης, με 106-103 επί των Σέλτικς. Αντίθετα, οι Πίστονς δεν εκμεταλλεύτηκαν στο παιχνίδι με τους Μπακς το γεγονός ότι αποβλήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην τρίτη περίοδο. Παρότι προηγήθηκαν με 109-99 επτά λεπτά πριν το φινάλε, τελικά έχασαν 120-118.

Το σύνολο του Μόντι Γουίλιαμς συμπλήρωσε έξι διαδοχικές ήττες και στις τελευταίες τέσσερις δέχθηκε τουλάχιστον 120 πόντους από Πέλικανς, Σανς, Γουόριορς και Μπακς. Τον περασμένο Ιανουάριο, οι Σίξερς είχαν κερδίσει τους Πίστονς δύο φορές με 123-111 εκτός έδρας και με 147-116.

Σε τιμές διπλασιασμού το διπλό με ένα βατό χάντικαπ 2,5 πόντων σε combo με το Over 216,5. Η Φιλαντέλφεια παίζει πολύ καλύτερα φέτος, χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν στη σύνθεσή της. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του (25+ πόντοι στα τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς). Ο Τζόελ Εμπίντ παραμένει το βασικό σημείο αναφοράς (25+ πόντοι έξι σερί παιχνίδια). Και οι Σίξερς έχουν προς το παρόν το δεύτερο καλύτερο net rating (11,4) στη λίγκα, σκοράροντας 117,6 πόντους ανά 100 κατοχές.

Με σοβαρές απουσίες οι Νετς

Το Μπρούκλιν ξεκίνησε με νίκη το In-Season Tournament, επικρατώντας των Μπουλς την προηγούμενη Παρασκευή. Απόψε πάντως, τα πράγματα αναμένονται δύσκολα για τους Νετς, καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς στο TD Garden χωρίς τρεις starters (11/11 02:30 Live από το SPORT24).

Πέρα από τη γνωστή απουσία του βασικού σέντερ Νικ Κλάξτον, θα απουσιάσουν επίσης ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Καμ Τόμας (26,9 πόντους) και ο κορυφαίος ριμπάουντερ και πασέρ Μπεν Σίμονς (10,8 ριμπάουντ, 6,7 ασίστ).

Η Βοστώνη ξεκίνησε τη σεζόν με 5-0, όμως στη συνέχεια έχασε από τη Μινεσότα στην παράταση και την Τετάρτη ηττήθηκε οριακά από τη Φιλαντέλφεια. Λογικά, οι Σέλτικς θα ψάξουν απόψε μία εμφατική επιστροφή στις νίκες και ένα θετικό ξεκίνημα στο In-Season Tournament. Υπενθυμίζεται, ότι πριν έξι μέρες, η ομάδα του Τζο Ματσούλα είχε επικρατήσει μέσα στο Μπρούκλιν με 124-114, στο πρώτο μεταξύ τους ματς φέτος. Στο 2.40 η διψήφια νίκη της Βοστώνης με τους Νετς να μένουν στο Under 107,5.

Γκομπέρ vs Γουεμπανιαμά στο Σαν Αντόνιο

Ωραίο ματς προμηνύεται στο Σαν Αντόνιο, όπου οι Σπερς περιμένουν τους Τίμπεργουλβς (11/11 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Στο επίκεντρο θα βρεθεί ασφαλώς η γαλλική μονομαχία του Βίκτορ Γουεμπανιαμά με τον Ρουντί Γκομπέρ.

Η Μινεσότα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της λίγκας, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές νίκες. Μάλιστα, σε αυτό το σερί κέρδισε το Ντένβερ και τη Βοστώνη, ενώ προχθές δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Νέα Ορλεάνη (122-101), που έπαιξε χωρίς τους Ζάιον Γουίλιαμσον και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

Ακριβώς αντίθετη είναι η πορεία των Σπερς, που έχασαν την Τετάρτη με 21 πόντους διαφορά στη Νέα Υόρκη, με τον Γουεμπανιαμά να ξεκινάει το ματς με 0/7 σουτ. Ο Γάλλος άσος έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί στον επόμενο mega star της λίγκας, προς το παρόν όμως βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης και σίγουρα παίρνει πολύ καλά μαθήματα κόντρα στα... θηρία που αντιμετωπίζει.

Στην αναμέτρηση με τους Νικς, είδε τους Μίτσελ Ρόμπινσον και Τζούλιους Ραντλ να κατεβάζουν 12 και 16 ριμπάουντ αντίστοιχα. Τα ίδια και με τους Πέισερς, όπου ο Μάιλς Τέρνερ έκανε σβηστά double-double (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) σε 21 λεπτά. Απόψε, ο Γουεμπανιαμά θα τα βάλει με τον καλύτερο ριμπάουντερ της λίγκας, τον Γκομπέρ (13,6 ανά ματς), ο οποίος πιθανότατα θα έχει και έξτρα κίνητρο απέναντι στον συμπατριώτη του.

Γενικά, οι Σπερς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ριμπάουντ, αφού έχουν το πέμπτο χειρότερο rate στο ΝΒΑ και την ίδια στιγμή πάνε κατά κανόνα τα παιχνίδια τους πάνω από τις 101 κατοχές, επομένως υπάρχουν πολλά διεκδικούμενα "σκουπίδια". Στο 1.95 το Over 12,5 ριμπάουντ του Γκομπέρ.

Ο Βόγκελ κόντρα στους Λέικερς

Στο Φοίνιξ περιμένουν ακόμη να δουν τους Μπράντλεϊ Μπιλ και Ντέβιν Μπούκερ να παίζουν μαζί. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Τα... αποκαλυπτήρια πάντως πλησιάζουν, αφού ο Μπιλ έκανε επιτέλους το ντεμπούτο του την Τετάρτη, στη νίκη επί των Μπουλς στην παράταση. Απόψε, οι Σανς υποδέχονται τους Λέικερς (11/11 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), ωστόσο ο Μπούκερ δεν είναι ακόμη έτοιμος, επομένως οι φίλοι των "ήλιων" θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή.

Στον αντίποδα, οι Λέικερς μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες κι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 3-5. Εχουν το απόλυτο (3/3) εντός έδρας και 5/5 ήττες on the road. Τελευταία, η συντριβή στο Χιούστον, την Τετάρτη με 128-94.

Προς το παρόν οι Λέικερς είναι η πιο άστοχη ομάδα του ΝΒΑ από το τρίποντο. Σουτάρουν με το αποκαρδιωτικό 29,6% κι ευστοχούν κατά μέσο όρο σε μόλις 9 τρίποντα ανά ματς. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, κατάφεραν να βάλουν πάνω από 9 τρίποντα μόνο στο ντέρμπι με τους Κλίπερς, το οποίο κρίθηκε στην παράταση.

Στο 1.90 απόψε το Under 9,5 τρίποντα των Λέικερς, στο 2.75 αν ταυτόχρονα κερδίσουν οι Σανς. Υπενθυμίζεται, ότι στον πάγκο του Φοίνιξ είναι πλέον ο Φρανκ Βόγκελ, που είχε απολυθεί τη σεζόν 2021/22 από τους Λέικερς. Ο Βόγκελ σίγουρα θα θελήσει απόψε να δώσει απαντήσεις, έχοντας μάλιστα χάσει στην πρεμιέρα της regular season μέσα στο Λος Άντζελες, στην πρώτη μονομαχία με την πρώην ομάδα του.

No Fox, no party

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έχει ανεβάσει για τα καλά στροφές. Μετά τους 30 πόντους στην εντός έδρας νίκη επί της Ατλάντα, έβαλε την Τετάρτη 43 για να κερδίσουν οι Θάντερ και τους Καβαλίερς. Έχει ήδη σκοράρει σε πέντε ματς φέτος τουλάχιστον 30 πόντους και πάει απόψε να τα κάνει έξι κόντρα στους Κινγκς (11/11 05:00 Live από το SPORT24).

Το Σακραμέντο αντίθετα, έχει ρεκόρ 1-3 στα τέσσερα ματς χωρίς τον Ντε'Ααρον Φοξ. Είναι φανερό πως οι Κινγκς ζορίζονται πολύ δίχως τον ηγέτη τους και μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, κέρδισαν με τα κόπων και βασάνων στην παράταση το αδύναμο Πόρτλαντ.

Το μομέντουμ είναι με την Οκλαχόμα, η οποία στα τελευταία 10 ματς με το Σακραμέντο, έχει χάσει εννιά φορές και σίγουρα θα θελήσει να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στην πρεμιέρα του In-Season Tournament, οι Θάντερ έχασαν στο καλάθι από τους Γουόριορς, επομένως έχουν και έξτρα κίνητρο απόψε, να ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα από το Γκόλντεν Στέιτ. Είναι προφανές, πως αν ξεκινήσουν με 0-2 το τουρνουά, δύσκολα θα διεκδικήσουν στη συνέχεια την πρόκριση στα νοκ άουτ. Σημείο φόρμας, στο 1.90 το διπλό με -1,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Φιλαντέλφεια: 2 -2,5 & Over 216,5 (απόδοση 2.00), 02:00
  • Βοστώνη – Μπρούκλιν: 1 -9,5 & Νετς Under 107,5 (απόδοση 2.40), 02:00
  • Σαν Αντόνιο – Μινεσότα: Γκομπέρ Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.95), 03:00
  • Φοίνιξ – Λ.Α. Λέικερς: 1 & Λέικερς Under 9,5 τρίποντα (απόδοση 2.75), 05:00
  • Σακραμέντο – Οκλαχόμα: 2 -1,5 (απόδοση 1.90), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ