ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Επιστρέφει ο Γιάννης, παίρνει ρεβάνς το Μιλγουόκι

Προγνωστικά NBA: Επιστρέφει ο Γιάννης, παίρνει ρεβάνς το Μιλγουόκι
2022 AP PHOTO/LM OTERO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μιλγουόκι έκανε άσχημο ποδαρικό στο 2023, αφού ηττήθηκε εύκολα την Πρωτοχρονιά με 118-95 από την Ουάσινγκτον, μέσα στο Fiserv Forum. Το αποτέλεσμα και η έκταση του σκορ οφείλεται στο γεγονός ότι οι Μπακς αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τζρου Χολιντέι, Τζορτζ Χιλ και Κρις Μίντλετον.

Απόψε, τα “ελάφια” φιλοξενούν ξανά τους Γουίζαρντς (04/01 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς, δεδομένου ότι επιστρέφουν Γιάννης, Χολιντέι και Χιλ (άπαντες δίνονται ως probable στην injury list των Μπακς).

Η Ουάσινγκτον τρέχει ένα σερί πέντε νικών, ωστόσο με ρεκόρ 17-21 βρίσκεται μόλις στη 10η θέση της Ανατολής, ενώ για απόψε δίνεται αμφίβολος ο Μπράντλεϊ Μπιλ, που έλειψε στα τρία προηγούμενα ματς.

Οι Μπακς στα τελευταία 12 παιχνίδια με τους Γουίζαρντς μετρούν δέκα νίκες. Πριν την ήττα της Κυριακής, είχαν επιβεβαιώσει τον άσο κόντρα στην Ουάσινγκτον, σε πέντε σερί ματς. Απολύτως φυσιολογικά, η νίκη των "ελαφιών" δεν ξεπερνάει το 1.30.

Αν όμως κατεβάσει και πάνω από 12 ριμπάουντ ο Γιάννης, τότε πάμε στο 2.50. Ο Greek Freak, στα δύο τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε, με Σικάγο και Μινεσότα κυριάρχησε απόλυτα στις δύο ρακέτες κατεβάζοντας συνολικά 42 ριμπάουντ! Πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και κόντρα στον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Άλλωστε, οι Γουίζαρντς είναι από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας στα επιθετικά ριμπάουντ, αφού μαζεύουν μόλις 9,2 ανά ματς (24η επίδοση).

Οκλαχόμα - Βοστώνη

Η πρωτοπόρος της Ανατολής Βοστώνη νιώθει πλέον καυτή την ανάσα του Μπρούκλιν στην πλάτη της, αφού τις δύο ομάδες χωρίζει πλέον μόλις ένα παιχνίδι. Απόψε, οι Σέλτικς δοκιμάζονται στην Οκλαχόμα (04/01 03:00 Live από το SPORT24). Στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την τρέχουσα σεζόν, οι Κέλτες είχαν κερδίσει στο TD Garden με 126-122, στα μέσα Νοεμβρίου, παρά τους 37 πόντους του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Η Οκλαχόμα είναι στη 13η θέση της Δύσης, ωστόσο απέχει μόλις 2,5 παιχνίδια από τη 10η θέση και το play-in tournament. Οι Θάντερ πάντως, έκλεισαν άσχημα του 2022, αφού έχασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με 115-96 εντός έδρας από τη Φιλαντέλφεια. Βρέθηκαν μάλιστα πίσω με 33 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Από ήττα έρχεται και η Βοστώνη, η οποία έχασε την Πρωτοχρονιά με 123-111 από το Ντένβερ, αφού επέτρεψε στους Νάγκετς να σουτάρουν με 57% εντός παιδιάς και να έχουν 17/30 τρίποντα (56,7%)!

Οι Σέλτικς έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους εκτός έδρας κι αυτό στην παράταση, κόντρα στους Λέικερς. Αν πάμε λοιπόν στο φαβορί διπλό του 1.25 καλύτερα ας μην μπλέξουμε με το υψηλό χάντικαπ των 8,5 πόντων. Προτιμότερο να πάρουμε το combo με το Over 226,5 για να χτίσουμε απόδοση στο 1.90.

Η Βοστώνη είναι η καλύτερη επίθεση του ΝΒΑ με 118,6 πόντους κατά μέσο όρο. Η Οκλαχόμα είχε δύο ημέρες για να ανασυνταχθεί μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στους Σίξερς. Επίσης, ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (30,8 πόντοι κατά μέσο όρο φέτος) δύσκολα θα μείνει ξανά τόσο χαμηλά, όπως στο ματς με τη Φιλαντέλφεια, όπου σκόραρε μόλις 14 (season-low).

Γιούτα - Σακραμέντο

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με την πολύ ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στη Γιούτα και το Σακραμέντο (04/01 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Δύο ομάδες που έχουν εκπλήξει ευχάριστα με την πορεία τους και διεκδικούν μία θέση στα πλέι-οφ, διαψεύδοντας τα αρχικά προγνωστικά. Υπενθυμίζεται, ότι οι Κινγκς έχουν να παίξουν στην postseason από το 2006!

Οι Τζαζ έχουν μεγάλο κίνητρο απόψε για τη νίκη, καθώς προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Όλες ήρθαν οριακά, με διαφορά από έναν έως πέντε πόντους το πολύ. Την Παρασκευή, οι "μορμόνοι" έχασαν 126-125 στο Σακραμέντο, με τον Κέβιν Χέρτερ να σημειώνει το καθοριστικό τρίποντο 9,2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Η Γιούτα θα προσπαθήσει απόψε να πάρει το αίμα της πίσω για να επιστρέψει στο 50%. Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο ματς με το Σακραμέντο, είχε μόλις 25% από το τρίποντο κι όμως έχασε στον πόντο. Απόψε, λογικά η παρέα του Λάουρι Μάρκανεν θα γράψει πολύ καλύτερα νούμερα, απέναντι στην όχι και τόσο... φανατική άμυνα των Κινγκς.

Ο άσος είναι φαβορί στο 1.60. Με το σχετικό ρίσκο μπορούμε να χτίσουμε ένα bet builder μαζί με το Over 34,5 του Ντομάντας Σαμπόνις σε πόντους και ριμπάουντ για να φτάσουμε σε απόδοση τριπλασιασμού.

Ο Λιθουανός σέντερ ήταν εκπληκτικός μέσα στον Δεκέμβριο. Έκανε 12 double-doubles σε 13 αγώνες, έχοντας όσα και ο Νίκολα Γιόκιτς. Την Παρασκευή, απέναντι στους Τζαζ είχε 28 πόντους και 11 ριμπάουντ. Επίσης, έχει ξεπεράσει το αποψινό line (34,5) έξι φορές στα τελευταία οκτώ ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Ουάσινγκτον: 1 & Γιάννης Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.50), 03:00
  • Οκλαχόμα – Βοστώνη: 2 & Over 226,5 (απόδοση 1.90), 03:00
  • Γιούτα – Σακραμέντο: 1 & Σαμπόνις Over 34,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 3.15), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ