ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Δυνατό αουτσάιντερ το Σικάγο, combo του 2.40 στη Μινεσότα

Ο Μάικ Κόνλεϊ των Τίμπεργουλβς
Ο Μάικ Κόνλεϊ των Τίμπεργουλβς AP PHOTO/NOAH K. MURRAY

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις win or go home αναμετρήσεις του Μαϊάμι με το Σικάγο και της Μινεσότα με την Οκλαχόμα.

Το Μαϊάμι πέρυσι είχε το κορυφαίο ρεκόρ στην Ανατολή και έφτασε μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας, πριν αποκλειστεί τελικά από τη Βοστώνη. Φέτος όμως, κινδυνεύει να μην παίξει καν στα playoffs, αν χάσει στο αποψινό win or go home παιχνίδι με το Σικάγο.

Οι Μπουλς κέρδισαν την Τετάρτη με 109-105 στο Τορόντο και απόψε θα διεκδικήσουν στη Φλόριντα την όγδοη και τελευταία θέση των playoffs στην ανατολική περιφέρεια, με στόχο να παίξουν στον πρώτο γύρο κόντρα στους Μπακς. Αντίθετα, για τους Χιτ το ματς με τους “ταύρους” είναι μία δεύτερη ευκαιρία μετά την ήττα που υπέστησαν από τους Χοκς, την Τρίτη, εντός έδρας με 116-105.

Το Μαϊάμι βρέθηκε ακόμη και στο -24 κόντρα στην Ατλάντα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (63-39)! Ο Τζίμι Μπάτλερ μπορεί να σκόραρε 21 πόντους, ωστόσο ήταν πολύ άστοχος με 6/19 σουτ. Στον αντίποδα, το Σικάγο επέστρεψε από το -19 στην τρίτη περίοδο κόντρα στο Τορόντο και επικράτησε στο τέλος διότι κέρδισε με 37-24 το τέταρτο 12λεπτο. Ο Ζακ ΛαΒιν σημείωσε τους 30 από τους 39 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ άλλους 23 πρόσθεσε ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.

Γενικά, οι Μπουλς βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους Χιτ μετά το All-Star break και δεν είναι τυχαίο ότι έκλεισαν τη regular season με 11 νίκες στα τελευταία 17 ματς. Επίσης, η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν κέρδισε φέτος τρεις φορές το Μαϊάμι σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στην κανονική περίοδο. Οι "ταύροι" έχουν το μομέντουμ και την ψυχολογία και αναμένεται να κοντράρουν στα ίσα το Μαϊάμι. Στο 1.90 το διπλό με το βασικό χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Προγνωστικά NBA

Στη Δύση, η τελευταία θέση των playoffs, που οδηγεί στον πρώτο γύρο κόντρα στο Ντένβερ, θα κριθεί ανάμεσα στη Μινεσότα και την Οκλαχόμα. Οι Τίμπεργουλβς, παρά τα όσα συνέβησαν με τον Ρουντί Γκομπέρ, που επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον συμπαίκτη του, Κάιλ Αντερσον, με συνέπεια να μην αγωνιστεί κόντρα στους Λέικερς, την Τρίτη, λόγω τιμωρίας, ήταν ανταγωνιστικοί και έχασαν στις λεπτομέρειες από την παρέα του ΛεΜπρον.

Η ομάδα του Κρις Φιντς προηγήθηκε ακόμη και με 15 πόντους στην τρίτη περίοδο, όμως στο τέλος λύγισε στην παράταση με 108-102. Ουσιαστικά, οι “λύκοι” πλήρωσαν την τραγική απόδοση του Αντονι Εντουαρντς, που έμεινε στους 9 πόντους με 3/17 σουτ. Πήγε έτσι στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Μάικ Κόνλεϊ, που σημείωσε 23 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα.

Η Μινεσότα έμεινε εκτός playoffs 16 φορές στις τελευταίες 18 σεζόν, ωστόσο έχει την ευκαιρία απόψε να προκριθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Στη regular season κέρδισε τη σειρά κόντρα στην Οκλαχόμα με 3-1, ωστόσο οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από τον Δεκέμβριο.

Στον αντίποδα, κανείς δεν περίμενε οι Θάντερ, που είχαν ρεκόρ 46-108 στις δύο προηγούμενες σεζόν, να βρίσκονται τώρα μία νίκη μακριά από την είσοδό τους στα playoffs. Η Οκλαχόμα είναι ακόμη σε φάση ανοικοδόμησης, ωστόσο έκανε φέτος τρομερή πρόοδο και δικαίως την Τετάρτη κέρδισε μέσα στη Νέα Ορλεάνη με 123-118. Τη διαφορά έκανε η τριπλέτα Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Γκίντι και Ντορτ. Ο πρώτος σημείωσε 32 πόντους, εκ των οποίων 25 στο δεύτερο ημίχρονο, ο δεύτερος άγγιξε το triple-double (31 πόντοι, 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ) και ο τρίτος σταμάτησε στους 27 πόντους.

Στοιχηματικά, έχει ενδιαφέρον το Over 20,5 σε απόδοση 1.87 στους πόντους και τις ασίστ του Μάικ Κόνλεϊ. Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ έβγαλε κόντρα στους Λέικερς άθροισμα 27, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της regular season με τους Πέλικανς, όπου οι Τίμπεργουλβς επίσης το αντιμετώπισαν ως must win, είχε άθροισμα 24.

Ο Κόνλεϊ έχει ηγετικά χαρακτηριστικά ως παίκτης και είναι δεδομένο πως θα βγει μπροστά στα κρίσιμα. Από τη στιγμή που έγινε trade στους "λύκους" έχει φέτος 21,7 πόντους και ασίστ κατά μέσο όρο ανά 36 λεπτά συμμετοχής. Απόψε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αγωνιστεί ακόμη περισσότερο, αφού ο Κρις Φιντς θα κλείσει το ροτέισον. Με τους Λέικερς για παράδειγμα, που παίχθηκε και παράταση, έμεινε στο παρκέ σχεδόν 44 λεπτά!

Στα υπόψιν μπαίνουν και τα ριμπάουντ του Ρουντί Γκομπέρ, ο οποίος αναμένεται απόψε να επιστρέψει, παρά τους σπασμούς που ταλαιπωρούν τη μέση του. Ο Γάλλος σέντερ αγωνίστηκε σε τρία ματς φέτος κόντρα στην Οκλαχόμα. Στο πρώτο κατέβασε 16 ριμπάουντ, στο δεύτερο 15 και στο τρίτο μόλις 4 διότι αποβλήθηκε πρόωρα και έπαιξε μόνο εννιά λεπτά. Πριν το ματς με τους Πέλικανς, που... εξάσκησε τις πυγμαχικές του ικανότητες και έπαιξε μόνο 13 λεπτά, μετρούσε οκτώ σερί ματς με τουλάχιστον 11 ριμπάουντ. Στο 2.40 το Over 20,5 του Κόνλεϊ σε combo με τα 11+ ριμπάουντ του Γκομπέρ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Σικάγο: 2 +5,5 (απόδοση 1.90), 02:00
  • Μινεσότα – Οκλαχόμα: Κόνλεϊ Over 20,5 πόντοι & ασίστ & Γκομπέρ 11+ ριμπάουντ (απόδοση 2.40), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ