ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Combo του 2.00 στη Βοστώνη, Over ο Βαλανσιούνας κόντρα στον Σαμπόνις

Ο Γιόνας Βαλανσιούνας κόντρα στον Ντομάντας Σαμπόνις
Ο Γιόνας Βαλανσιούνας κόντρα στον Ντομάντας Σαμπόνις © 2023 JOSE LUIS VILLEGAS/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους δύο πρώτους προημιτελικούς του In-Season Tournament στο NBA.

Τα ξημερώματα διεξάγονται τα πρώτα δύο παιχνίδια των προημιτελικών για το In-Season Tournament του NBA. Στην Ανατολή, οι Πέισερς (10-8) υποδέχονται στο Gainbridge Fieldhouse τους Σέλτικς (15-4), σε μία αναμέτρηση που είναι φαβορί στους 5,5 πόντους (02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Η Ιντιάνα ήταν μία από τις δύο ομάδες της ανατολικής περιφέρειας (η άλλη ήταν οι Μπακς), που έκανε το 4/4 στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας τους Καβαλίερς, τους Σίξερς, τους Χοκς και τους Πίστονς. Στον αντίποδα, η Βοστώνη ισοβάθμισε με Μάτζικ και Νετς στον δικό της όμιλο, ωστόσο τερμάτισε πρώτη στη διαφορά πόντων, καθώς κέρδισε με 124-97 την τελευταία αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες έχουν ήδη συναντηθεί μία φορά φέτος στις αρχές Νοεμβρίου. Σε εκείνο το ματς οι Πέισερς έπαιξαν χωρίς τον ηγέτη τους, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και γνώρισαν τη συντριβή με 155-104! Η συμμετοχή του Χαλιμπέρτον κρίνεται και απόψε αμφίβολη, καθώς ταλαιπωρείται από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, η οποία δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και στο τελευταίο νικηφόρο ματς (144-129) της Ιντιάνα στο Μαϊάμι, το Σάββατο.

Οι Σέλτικς εξακολουθούν να έχουν εκτός ροτέισον τον τραυματία Κρίσταπς Πορζίνγκις, ωστόσο η απουσία του Λετονού δεν φαίνεται να επηρεάζει την αποτελεσματικότητά τους. Η ομάδα το Τζο Ματσούλα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας εννιά νίκες στα τελευταία 11 ματς. Στις πρόσφατες επιτυχίες με Σίξερς, Μπουλς και Χοκς, ο πολύπειρος Αλ Χόρφορντ ξεκίνησε βασικός στο "5" και αναπλήρωσε επάξια το κενό του Πορζίνγκις, αφού είχε συνολικά 42 πόντους (16/25 σουτ), 30 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 7 μπλοκ!

Η Βοστώνη έχει το κορυφαίο net rating (+9,5) στη λίγκα και η Ιντιάνα την κορυφαία επίθεση με 128,8 πόντους ανά ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πέισερς έχουν σκοράρει 120+ στα 14 από τα 18 παιχνίδια τους φέτος. Πιθανότατα οι Σέλτικς θα χρειαστεί να σημειώσουν πάνω από 120 για να λυγίσουν την ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, που παίζει στο πιο γρήγορο pace (104,14) στο NBA. Σε τιμές διπλασιασμού ο άσος μαζί με Over 235,5 με την επιλογή BUILD A BET.

Με δύο δυνατές επιστροφές οι Πέλικανς

Στον προημιτελικό της Δύσης (05:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24), το Σακραμέντο (11-7) του Σάσα Βεζένκοβ, υποδέχεται τη Νέα Ορλεάνη (11-10). Οι Κινγκς προκρίθηκαν στα νοκ άουτ με 4/4 νίκες στο Group C της δυτικής περιφέρειας, ενώ οι Πέλικανς σημείωσαν ρεκόρ 3-1 στο Group B.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε back to back παιχνίδια τον περασμένο Νοέμβριο στη Νέα Ορλεάνη, με τους Πέλικανς να κερδίζουν με 36 και 5 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Και στα δύο ματς ηγήθηκαν ο Ζάιον Γουίλιαμσον και ο Μπράντον Ινγκραμ, με τον πρώτο να έχει συνολικά 51 πόντους και τον δεύτερο 54.

Μετά πάντως τις δύο ήττες στην πόλη της τζαζ, οι Κινγκς έκαναν τρεις σπουδαίες νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια τους. Κέρδισαν τους εξαιρετικούς φέτος Τίμπεργουλβς, έφτασαν σε μία δραματική ανατροπή με 124-123 επί των Γουόριορς και το Σάββατο λύγισαν τους πρωταθλητές Νάγκετς. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι προσφέρονται φαβορί στους 3,5 πόντους. Άλλωστε, με τον Φοξ (30 πόντους, 6,8 ασίστ) στο παρκέ, η ομάδα του Μάικ Μπράουν έχει ρεκόρ 9-4.

Το θετικό για τους "πελεκάνους" είναι ότι θα επιστρέψουν απόψε οι Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Τρέι Μέρφι, επομένως πληθαίνουν οι επιλογές του Γουίλι Γκριν. Από τα πιο ενδιαφέροντα πάντως matchups θα είναι αυτό των δύο λιθουανών σέντερ, του Ντομάντας Σαμπόνις και του Γιόνας Βαλανσιούνας.

Ο άσος των Πέλικανς σε πέντε μονομαχίες με τον συμπατριώτη του, από τότε που ο Σαμπόνις μετακόμισε στους Κινγκς, μετράει 14,8 πόντους κατά μέσο όρο και 11,6 ριμπάουντ, έχοντας μάλιστα τέσσερα double-doubles. Στο 1.95 το Over 22,5 πόντοι και ριμπάουντ του Βαλανσιούνας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ιντιάνα: 1 & Over 235,5 (απόδοση 2.00), 02:30
  • Σακραμέντο – Νέα Ορλεάνη: Βαλανσιούνας Over 22,5 πόντοι και ριμπάουντ (απόδοση 1.95), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ