ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Χτύπησαν φόρμα οι Κινγκς, δίνει ώθηση ο Μπούκερ στους Σανς

Προγνωστικά NBA: Χτύπησαν φόρμα οι Κινγκς, δίνει ώθηση ο Μπούκερ στους Σανς
AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Συνολικά 11 παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, όλα λαμβάνονται υπόψη και για το In-Season Tournament. Πρώτο χρονικά ματς αυτό των Μπακς κόντρα στους Χόρνετς, στη Σάρλοτ για το δεύτερο γκρουπ της Ανατολής (18/11 02:00 Live από το SPORT24).

Το Μιλγουόκι έρχεται από το πειστικό διπλό της Τετάρτης στο Τορόντο, όπου κέρδισε τους Ράπτορς 128-112, παρά το γεγονός ότι έλειψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το κενό του Greek Freak αναπλήρωσε επάξια ο Ντέμιαν Λίλαρντ, καθώς σημείωσε 37 πόντους, μοίρασε επίσης 13 ασίστ (season-best) και θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον παίκτη του Πόρτλαντ. Άξιος συμπαραστάτης του Λίλαρντ ήταν ο Μαλίκ Μπίσλεϊ, που έκανε season-high με 30 πόντους.

Ο Γιάννης δίνεται αμφίβολος για απόψε. Το ίδιο ισχύει βέβαια για τους Γκόρντον Χέιγουορντ και Μπράντον Μίλερ, σε ό,τι αφορά στη Σάρλοτ. Επίσης, παραμένει εκτός για τους γηπεδούχους ο starter και καλός σκόρερ Τέρι Ροζίερ.

Η είδηση πάντως της βραδιάς είναι ασφαλώς η επιστροφή του Μάιλς Μπρίτζες στη δράση μετά από 583 ημέρες απουσίας, λόγω τιμωρίας που του επέβαλλε η λίγκα, καθώς ο δυναμικός πάουερ-φόργουορντ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για βιαιοπραγία κατά της πρώην συντρόφου του. Ο Στιβ Κλίφορντ είπε πως ο Μπρίτζες έχει διατηρήσει σε καλή κατάσταση το σώμα του και θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα τους Χόρνετς.

Δύσκολα πάντως θα αλλάξει τις ισορροπίες κόντρα στη σαφώς πιο ποιοτική και φιλόδοξη ομάδα του Μιλγουόκι. Άλλωστε, η Σάρλοτ μετράει τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, κερδίζοντας σε αυτό το διάστημα μόνο την αδύναμη Ουάσινγκτον.

Προφανώς, οι Μπακς δεν έχουν βρει ακόμη την απαιτούμενη σταθερότητα, κόντρα πάντως στη Σάρλοτ μετρούν 10 νίκες στις 15 προηγούμενες συναντήσεις τους. Επίσης οι Χόρνετς έχουν το χειρότερο αμυντικό rating (120,3) στο ΝΒΑ, δέχονται κατά μέσο όρο 121,9 πόντους ανά παιχνίδι και είναι από τις ομάδες που συνηθίζουν να παίζουν σε υψηλό τέμπο. Σε τιμές διπλασιασμού το διπλό με Over 232,5. Πριν την ήττα της Τρίτης από το Μαϊάμι, το σύνολο του Στιβ Κλίφορντ μετρούσε επτά σερί Over 232,5.

Διαφορά σοβαρότητας...

Για τον ίδιο όμιλο, η Νέα Υόρκη έχει την ευκαιρία απόψε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο In-Season Tournament. Και αυτό διότι παίζει στην Ουάσινγκτον με τους Γουίζαρντς (18/11 02:00 Live από το SPORT24), οι οποίοι έχουν φέτος ρεκόρ 2-9, μετρούν οκτώ ήττες στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους και βρίσκονται στο 0-2 στο In-Season Tournament.

Υπάρχει τεράστια διαφορά σοβαρότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Ουάσινγκτον δέχεται 123,2 πόντους ανά αγώνα, μαζεύει τα λιγότερα ριμπάουντ (39,6) στη λίγκα και απλά τρέχει το γήπεδο πάνω κάτω σαν... τρελή έχοντας το γρηγορότερο pace (104,9).

Εκ διαμέτρου αντίθετο το στιλ των Νικς, που μετρούν 4-1 στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους (η ήττα από τη Βοστώνη) κι έχουν το κορυφαίο αμυντικό μέσο όρο (105,2), το πέμπτο καλύτερο αμυντικό rating (108,1) και το πιο αποδοτικό rate στα ριμπάουντ (54,4). Στο 1.83 το διπλό με -6,5 πόντους. Στις τελευταίες επτά ήττες της, η Ουάσινγκτον έχασε με κάτω από 6 πόντους μόνο από το Τορόντο. Την Τετάρτη ηττήθηκε εντός έδρας με 130-117 από το Ντάλας.

Πήρε φόρα το Σακραμέντο

Το Σακραμέντο, μετά από μία μάλλον νωθρή εκκίνηση, άρχισε να θυμίζει ξανά την περσινή ομάδα, που τερμάτισε στην τρίτη θέση της Δύσης, στην κανονική περίοδο. Οι Κινγκς ξεκίνησαν την Τετάρτη ένα road-trip έξι αγώνων, επικρατώντας άνετα στο Λος Άντζελες των Λέικερς με 125-110.

Η τριάδα Σαμπόνις (29 πόντοι), Φοξ (28 πόντοι), Χέρτερ (28 πόντοι) ήταν ξανά εξαιρετική, με τον πρώτο μάλιστα να μαζεύει και 16 ριμπάουντ και τον τελευταία να ευστοχεί σε έξι τρίποντα!

Απόψε, οι Κινγκς παίζουν στο Τέξας με το Σαν Αντόνιο (18/11 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) και στοχεύουν στην πέμπτη διαδοχική τους νίκη, προσπαθώντας παράλληλα να κάνουν το 2-0 στον όμιλό τους για το In-Season Tournament. Οι Σπερς από την άλλη, συμπλήρωσαν έξι διαδοχικές ήττες, χάνοντας με κάτω τα χέρια στην Οκλαχόμα (123-87) την Τρίτη σε ένα ματς βέβαια που έλειψαν οι Κέλντον Τζόνσον και Τρε Τζόουνς.

Ο Τζόουνς αναμένεται να απουσιάσει και απόψε, αντίθετα ο Τζόνσον εκτός απροόπτου θα επιστρέψει. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ωστόσο, θα έχει δεδομένα εκτός ένα άλλον starter, τον Ντέβιν Βασέλ. Μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον στους Σπερς επικεντρώνεται μόνο στις επιδόσεις του Βίκτορ Γουεμπανιαμά, που είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας. Ο νεαρός Γάλλος πάντως, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μετατρέψει στους Σπερς σε μία winning team. Άλλωστε, είναι φανερό πως το σύνολο του Coach Pop στερείται ενός κλασάτου γκαρντ.

Το διπλό με ένα βατό χάντικαπ -3,5 πόντων φτάνει στο 2.05 αν ταυτόχρονα κατεβάσει και μίνιμουμ 12 ριμπάουντ ο Σαμπόνις. Ο Λιθουανός σέντερ έχει 12,8 φέτος και κόντρα στους Σπερς, που παίζουν σε up tempo και είναι έκτοι από το τέλος στα ριμπάουντ, θα βρει λογικά τις ευκαιρίες για να επαληθεύσει το Over.

Κόντρα στον αγαπημένο του αντίπαλο ο Γιόκιτς

Για το δεύτερο γκρουπ της Δύσης, οι Πέλικανς περιμένουν στη Νέα Ορλεάνη τους πρωταθλητές Νάγκετς (18/11 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Το Ντένβερ έχει ξεκινήσει το In-Season Tournament με 2/2 νίκες, ενώ η ομάδα του Γουίλι Γκριν έχει ρεκόρ 1-1. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το αποψινό ματς θα είναι καθοριστικό για τη μάχη της πρωτιάς στον όμιλο.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά πριν δέκα ημέρες, με το Ντένβερ να κερδίζει εντός έδρας άνετα 134-116. Στη συνέχεια, οι "σβόλοι" κέρδισαν τους Γουόριορς και τους Κλίπερς, αλλά έχασαν ενδιάμεσα από τους Ρόκετς στο Τέξας.

Το Ντένβερ συνεχίζει να έχει στα πιτς τον Τζαμάλ Μάρεϊ, ωστόσο στα τέσσερα παιχνίδια που απουσιάζει ο Καναδός άσος, ο Νίκολα Γιόκιτς μετράει 34,5 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9,3 ασίστ, κινείται δηλαδή σταθερά στα όρια του triple-double.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ έχει ήδη φέτος τέσσερα triple-doubles, τα περισσότερα ασφαλώς στη λίγκα, ένα εκ των οποίων κόντρα στους Πέλικανς. Παραδοσιακά, κόντρα στον Γιόνας Βαλανσιούνας, ο Τζόκερ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις. Στις τελευταίες επτά φορές που αντιμετώπισε τον Λιθουανό σέντερ, πέτυχε triple-double τις πέντε κι έχασε το απόλυτο για μία ασίστ και στις δύο περιπτώσεις. Εμπιστοσύνη λοιπόν στον Γιόκιτς σε απόδοση 2.35.

Δέκα νίκες σε 11 ματς όταν παίζουν μαζί Μπούκερ και Ντουράντ

Για το πρώτο γκρουπ του In-Season Tournament στη Δύση, η Γιούτα φιλοξενεί το Φοίνιξ (18/11 05:00 Live από το SPORT24). Κι εδώ έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς, καθώς οι Τζαζ έχουν ξεκινήσει το τουρνουά με ρεκόρ 2-0, ενώ οι Σανς με 0-1.

Γενικά, το Φοίνιξ δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις υψηλές προσδοκίες, μετρώντας μόλις πέντε νίκες σε 11 αγώνες. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει παίξει σε κανένα παιχνίδι μαζί η τριάδα Ντουράντ, Μπούκερ και Μπιλ.

Την Τετάρτη πάντως, ο Μπούκερ επέστρεψε και μαζί με τον KD (αμφότεροι σκόραραν 31 πόντους) οδήγησαν τους Σανς στο εκκωφαντικό 133-115 απέναντι στους σούπερ φορμαρισμένους Τίμπεργουλβς. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε 11 ματς που έχουν παίξει μαζί ο Ντουράντ με τον Μπούκερ, το ρεκόρ των "ήλιων" είναι 10-1.

Απόψε, ο Μπούκερ δίνεται probable, άρα εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί κανονικά. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Μπιλ, που είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Οι Σανς πάντως μετρούν 10 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια τους κόντρα στους Τζαζ, με πιο πρόσφατη το 126-104 στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Γιούτα προέρχεται από δύο επιτυχημένα αποτελέσματα, κόντρα όμως σε βατούς αντιπάλους, το αδύναμο Πόρτλαντ και το Μέμφις, που παίζει χωρίς τον Τζα Μοράντ. Για το Φοίνιξ είναι σημαντικό να πιάσει απόψε το 50% και παράλληλα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο In-Season Tournament. Στο 2.10 το διπλό μαζί με το Over 27,5 του Μπούκερ στην επιλογή BUILD A BET. Ο σταρ των Σανς έχει πετύχει φέτος 32, 31 και 31 πόντους αντίστοιχα στα τρία ματς που έχει αγωνιστεί κι έχοντας δίπλα του τον KD, μετράει κατά μέσο όρο 29,3.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Μιλγουόκι: 2 & Over 232,5 (απόδοση 2.00), 02:00
  • Ουάσινγκτον – Νέα Υόρκη: 2 -6,5 (απόδοση 1.83), 02:00
  • Σαν Αντόνιο – Σακραμέντο: 2 -3,5 & Σαμπόνις Over 11,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.05), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Ντένβερ: Γιόκιτς triple-double (απόδοση 2.35), 03:00
  • Γιούτα – Φοίνιξ: 2 & Μπούκερ Over 27,5 (απόδοση 2.10), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ