ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αξίζει το 2.30 του Πόρτλαντ και το 2.07 του Μάρκανεν

Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ
Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2023 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το πρόγραμμα του ΝΒΑ ανοίγει απόψε με την πολύ ιδιαίτερη κόντρα της Ιντιάνα με το Σακραμέντο (02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες προχώρησαν τον περσινό Φεβρουάριο σε μία αμφιλεγόμενη ανταλλαγή, που έφερε στους Πέισερς τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και στους Κινγκς τον Ντομάντας Σαμπόνις.

Μετά από ένα χρόνο αποδεικνύεται ότι και οι δύο ομάδες βγήκαν τελικά ευνοημένες, αφού το Σακραμέντο οδεύει φέτος ολοταχώς για τα πλέι οφ, ενώ η Ιντιάνα πήρε έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να χτίσει πάνω του τα επόμενα χρόνια.

Και οι δύο επιλέχθηκαν για το All-Star του Σολτ Λέικ, επομένως η μεταξύ τους μονομαχία σήμερα αποκτάει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν και η συμμετοχή του Χαλιμπέρτον χαρακτηρίζεται αμφίβολη.

Ο ηγέτης των Πέισερς επέστρεψε χθες έπειτα από απουσία δέκα αγώνων και έδειξε σε άριστη κατάσταση, σκοράροντας 26 πόντους στην οριακή ήττα από τους Λέικερς στον πόντο. Το γεγονός ωστόσο ότι η Ιντιάνα δίνει σήμερα back to back, ίσως αναγκάσει τον Ρικ Καρλάιλ να προστατεύσει τον κορυφαίο του παίκτη.

Τα φώτα λοιπόν θα πέσουν κυρίως στον Σαμπόνις, που επιστρέφει στην Ιντιανάπολις για πρώτη φορά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο Λιθουανός άσος σκοράρει φέτος 18,8 πόντους κατά μέσο όρο και το όριο του για απόψε άνοιξε στο 21,5, διότι θα απουσιάσει ο πρώτος σκόρερ των "βασιλιάδων", Ντε' Ααρον Φοξ. Μάλλον υπερβολική η αντίδραση των μπουκ, δεδομένου ότι ο Σαμπόνις έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους μόλις δύο φορές στα τελευταία εννιά ματς. Εξάλλου, στα τρία παιχνίδια που έχει λείψει φέτος ο Φοξ, ο σέντερ των Κινγκς έχει κατά μέσο όρο 20 πόντους. Στο 1.88 το Under.

Ουάσινγκτον - Πόρτλαντ

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται και στην Ουάσινγκτον, όπου οι φορμαρισμένοι Γουίζαρντς υποδέχονται τους Μπλέιζερς του αγριεμένου Ντέμιαν Λίλαρντ (02:00 Live από το SPORT24). Η ομάδα της πρωτεύουσας πέτυχε έξι διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά μετά το 2015! Βέβαια, σε αυτό το σερί κέρδισε τις δύο χειρότερες ομάδες της Δύσης (Σπερς και Ρόκετς), επικράτησε επίσης των Μάτζικ που είναι 13οι στην Ανατολή και των ντεφορμέ Πέλικανς, που έχουν πλέον συμπληρώσει 10 διαδοχικές ήττες!

Από την άλλη, οι Μπλέιζερς έχουν ρεκόρ 4-1 στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους και έρχονται από το πολύ μεγάλο διπλό στο Μέμφις, με τον Λίλαρντ να πετυχαίνει back to back 42 πόντους. Ο ηγέτης του Πόρτλαντ είχε ακριβώς την ίδια επίδοση και στη νίκη επί της Ατλάντα.

Ο Λίλαρντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Έκλεισε τον Ιανουάριο με 34,5 πόντους και στα τελευταία πέντε ματς σκοράρει κατά μέσο όρο 42,2! Κυριολεκτικά εξωπραγματική επίδοση. Με τον σούπερ σταρ τους σε αυτήν την κατάσταση, το αουτσάιντερ διπλό των Μπλέιζερς στο 2.30 αξίζει το ρίσκο. Άλλωστε, το Πόρτλαντ κερδίσει στην DC πέντε σερί σεζόν από το 2017 και μετά.

Μινεσότα - Ορλάντο

Η Μινεσότα συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τον Καρλ-Αντονι Τάουνς, εντούτοις μέσα στο 2023 έχει ρεκόρ 12-5 και είναι από τις πιο βελτιωμένες ομάδες της Δύσης. Μάλιστα, την Τετάρτη πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς, κερδίζοντας με 119-114 το Γκόλντεν Στέιτ στην παράταση.

Κόντρα στους Γουόριορς κορυφαίος για τους "λύκους" ήταν ο Ντ' Αντζελο Ράσελ με 29 πόντους (7/17 τρίποντα), ωστόσο ο πιο σταθερός παίκτης της Μινεσότα είναι ξεκάθαρα ο Αντονι Εντουαρντς. Ο 21χρονος γκαρντ σκοράρει 33 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία επτά ματς, παίρνοντας κατά κανόνα πάνω από 20 προσπάθειες σε κάθε αγώνα. Στο 1,90 το Over 27,5 του Εντουαρντς κόντρα στο Ορλάντο (03:00 Live από το SPORT24). Στο 2.60 αν πάρουμε σε combo και τον φαβορί άσο, απέναντι στους Μάτζικ που θα δώσουν απόψε τρίτο σερί ματς στο δρόμο σε πέντε ημέρες και έχουν ρεκόρ 1-5 στα τελευταία έξι παιχνίδια τους εκτός έδρας.

Γιούτα - Ατλάντα

Το Σολτ Λέικ θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον Φεβρουάριο, αφού εκεί θα φιλοξενηθούν οι διαγωνισμοί και τα παιχνίδια του All-Star Weekend. Οι Τζαζ μάλιστα θα δουν και δύο παίκτες τους να λαμβάνουν μέρος σε αυτό, αφού ο Λάουρι Μάρκανεν επιλέχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του να συμμετάσχει στο All-Star Game, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ρούκι Γουόκερ Κέσλερ, που θα λάβει μέρος στον αγώνα των Rising Stars.

Για τον Μάρκανεν είναι μία πολύ μεγάλη προσωπική δικαίωση και δεν αποκλείεται να τον δούμε απόψε να παίζει με φτερά στα πόδια κόντρα στην Ατλάντα (04:00 Live από το SPORT24). Ο Φινλανδός σταρ των Τζαζ σημείωσε 28 πόντους την Πέμπτη κόντρα στο Τορόντο και 29 την Κυριακή απέναντι στο Πόρτλαντ, έχοντας συνολικά 8/17 τρίποντα!

Το ενδεχόμενο να ευστοχήσει απόψε σε πάνω από τρία τρίποντα προσφέρεται στο 2.07. Ο Μάρκανεν, που σουτάρει φέτος με 43,4% έξω από τη γραμμή του τριπόντου, το έκανε αυτό πέντε φορές στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Εξάλλου, τον περασμένο Νοέμβριο είχε στήσει πάρτι μέσα στην Τζόρτζια, στη νίκη επί των Χοκς, με 32 πόντους και 6/8 τρίποντα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Σακραμέντο: Σαμπόνις Under 21,5 πόντοι (απόδοση 1.88), 02:00
  • Ουάσινγκτον – Πόρτλαντ: 2 (απόδοση 2.30), 02:00
  • Μινεσότα – Ορλάντο: 1 & Εντουαρντς Over 27,5 (απόδοση 2.60), 03:00
  • Γιούτα – Ατλάντα: Μάρκανεν Over 3,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.07), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ