ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Από το 3.00 μέχρι το 5.50 στους διαγωνισμούς του All-Star

Ο Όμπι Τόπιν των Νικς, καρφώνει στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star της Ατλάντα
Ο Όμπι Τόπιν καρφώνει στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star της Ατλάντα Ⓒ 2022 BRYNN ANDERSON/ASSOCIATED PRESS

Ανάλυση και προγνωστικά για τους παραδοσιακούς διαγωνισμούς στο All-Star του ΝΒΑ. Ποιοι είναι τα φαβορί και τα αουτσάιντερ σε τρίποντα και καρφώματα.

Το All-Star Weekend αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα highlights της σεζόν στο ΝΒΑ. Φέτος, οι καλύτεροι αθλητές της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στο πλανήτη δίνουν ραντεβού στο Κλίβελαντ. Εκεί φυσικά βρίσκεται και το SPORT24, με τον απεσταλμένο του, Χάρη Σταύρου, ο οποίος σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την καρδιά των γεγονότων.

Το main event, δηλαδή το παιχνίδι των αστέρων ανάμεσα στις ομάδες του Λεμπρόν και του Ντουράντ είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Δευτέρας. Προηγουμένως όμως έχουμε τους κλασικούς διαγωνισμούς, τριπόντων και καρφωμάτων, όπου παραδοσιακά προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και σπουδαίο θέαμα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το skills contest, στο οποίο θα συμμετάσχουν και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, Γιάννης, Θανάσης και Κώστας, ως ομάδα.

Προγνωστικά NBA: Διαγωνισμός Τριπόντων

Στον διαγωνισμό τριπόντων, ένα από τα μεγάλα φαβορί σε απόδοση 5.50, είναι ο Πάτι Μιλς των Μπρούκλιν Νετς. Ο Αυστραλός γκαρντ σουτάρει φέτος με 41,9% από το τρίποντο, ωστόσο αυτό το ποσοστό πέφτει στο 37% από την κορυφή και τη δεξιά γωνία. Επίσης, είναι τέταρτος σε εύστοχα τρίποντα στη λίγκα με 186.

Τους ψηλούς εκπροσωπεί ο Καρλ-Αντονι Τάουνς, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του Ντιρκ Νοβίτσκι, σε ό,τι αφορά στην τέχνη του τριπόντου. Ο σταρ πάντως των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, λογικά δεν διατηρεί σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσει, όπως μαρτυρούν και οι υψηλές αποδόσεις (10.00) των στοιχηματικών εταιριών. Πρώτον διότι έχει αρκετά αργό release και αργά πόδια, άρα ο χρόνος θα τον πιέσει. Δεύτερον, το ποσοστό του είναι μεν εξαιρετικό (40,9%), ωστόσο με μόλις 5,2 προσπάθειες ανά ματς. Άρα, το δείγμα είναι μικρότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Ειδικά, από τις γωνίες, ο Τάουνς εκτελεί ελάχιστες φορές, άρα από εκεί μάλλον θα έχει πρόβλημα.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έχει το συν ότι είναι παιδί του Οχάιο, άρα θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας. Φέτος πάντως, έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και του λείπει η σταθερότητα. Μετά το trade, σε πέντε ματς με τη φανέλα της Νέας Ορλεάνης, σουτάρει με 42,5%. Με το Πόρτλαντ ωστόσο, σε 36 αγώνες είχε μόλις 38,4%. Στο 7.00 προσφέρεται για νικητής.

Για τον Τρέι Γιανγκ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Προφανώς, πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ και σουτέρ. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι εκτελεί ελάχιστα από τις γωνίες, επομένως σε δύο θέσεις δεν έχει τεσταριστεί επαρκώς. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι στην πρώτη του εμφάνιση σε διαγωνισμό τριπόντων, το 2020 είχε σημειώσει μόλις 15 πόντους. Ο σταρ της Ατλάντα πάντως ειδικεύεται στα σουτ από τις ζώνες Mountain Dew. Συχνά πυκνά εκτελεί πολύ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και νιώθει πολύ άνετα σε αυτές τις αποστάσεις. Αν λοιπόν καταφέρει να πάρει 6 πόντους, από αυτές τις δύο μπάλες, τότε έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να περάσει στον τελικό. Τέταρτο φαβορί σύμφωνα με τους μπουκ, στο 6,50.

Ο Ζακ ΛαΒιν μετέχει για τρίτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο πολύ θέλει να τον κατακτήσει. Ο άσος των Σικάγο Μπουλς θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κερδίζει και τα τρίποντα μετά τα καρφώματα. Φέτος εκτελεί με 39,9%, είναι δηλαδή λίγο πεσμένος συγκριτικά με πέρυσι που είχε 41,9%. Είναι πάντως πολύ σταθερός από τις δύο γωνίες και λογικά εκεί θα διαλέξει τη θέση με τις moneyballs, που δίνουν δύο πόντους. Μόλις ένατο φαβορί στο 7.50.

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για ποντάρισμα είναι φυσικά ο Φρεντ ΦανΦλιτ. Ο άσος του Τορόντο εκτελεί με 40,1% φέτος και έχει ευστοχήσει στα περισσότερα τρίποντα (201) στη λίγκα μετά τον Στεφ Κάρι. Το δυνατό στοιχείο του ΦανΦλιτ είναι πως έχει ισορροπία στις εκτελέσεις του, αφού είναι αρκετά σταθερός από όλες τις θέσεις. Στις γωνίες βέβαια παίρνει φωτιά, έχοντας 50% από την αριστερή και 44% από τη δεξιά! Στο 5.50 να αναδειχθεί νικητής, όσο και ο Μιλς.

Ο Ντέσμοντ Μπέιν εκτελεί φέτος με 41,9%, μπαίνει δηλαδή στον διαγωνισμό με το δεύτερο καλύτερο ποσοστό, μαζί με τον Μιλς. Ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις από καμία θέση δεν έχει ποσοστό κάτω από 40%. Είναι εξαιρετικός στα hand-off τρίποντα και έχει ικανοποιητικό range στα σουτ που παίρνει, άρα μπορεί να ανταποκριθεί και στις ζώνες Mountain Dew. Δείχνει από τα δυνατά αουτσάιντερ του διαγωνισμού στο 7.00, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σπάνια rookies ή δευτεροετείς κερδίζουν στα τρίποντα. Τελευταίος δευτεροετής που κατάφερε κάτι τέτοιο, ήταν ο Καϊρί Ίρβινγκ το 2013.

Τέλος, ο Λουκ Κενάρντ μπαίνει στον διαγωνισμό ως ένα από τα πρώτα φαβορί (5.50), αφού έχει το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας, εκτελώντας φέτος με 44,6%! Βέβαια, ο άσος των Λος Άντζελες Κλίπερς παίρνει μόλις 6,1 τρίποντα ανά ματς, όταν ο ΦανΦλιτ εκτελεί 10, ο Γιανγκ 7,8, ο Μιλς 7,7 και ο ΛαΒιν 7,2. Είναι λοιπόν αποδοτικός, αλλά σε σαφώς λιγότερες προσπάθειες. Έχει πάντως και αυτός το θετικό ότι είναι από το Οχάιο, άρα θα έχει έξτρα κίνητρο να κερδίσει μέσα στη γενέτειρά του.

Προγνωστικά NBA: Διαγωνισμός Καρφωμάτων

Παραδοσιακά, ο διαγωνισμός καρφωμάτων προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Φέτος, κριτές θα είναι πέντε πρώην νικητές, ο Ντι Μπράουν, ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο Τζος Σμιθ, ο Σπαντ Γουέμπ και φυσικά ο Ντομικίκ Ουίλκινς.

Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος τέσσερις διαγωνιζόμενοι. Εκ των φαβορί σε απόδοση 3.00, είναι ο 20χρονος rookie των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιλεν Γκριν. Αν για κάτι έχει ξεχωρίσει στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ο Γκριν, είναι έκρηξή του και η μανία με την οποία καρφώνει στην αντίπαλη ρακέτα. Σαν συνολικό πακέτο, είναι πολύ κάτω συγκριτικά με άλλους rookies, όπως ο Μόμπλι ή ο Κάνιγχαμ, ωστόσο σε επίπεδο θεάματος σίγουρα κερδίζει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως 16,2% των καλαθιών που έχει πετύχει φέτος, έχουν έρθει με κάρφωμα!

Ο Κόουλ Αντονι έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ο πιο κοντός ανάμεσα στους τέσσερις διαγωνιζόμενους, άρα τα καρφώματά του, αυτόματα μπορεί να φαίνονται πιο εντυπωσιακά. Ο 21χρονος άσος των Ορλάντο Μάτζικ είναι ιδιαίτερα αθλητικός, σίγουρα μπορεί να προσφέρει θεαματικές προσπάθειες, επιτυγχάνοντας όλων των ειδών τα καρφώματα, μένει να φανεί όμως αν αυτές θα έχουν και δόση ευρηματικότητας για να μπορέσει να περάσει στον τελικό. Σύμφωνα με τους μπουκ μάλλον δεν θα τα καταφέρει, αφού προσφέρεται στο 4.50 για νικητής.

Ο ρολίστας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Χουάν Τοσκάνο-Αντερσον, είναι ο λιγότερο προβεβλημένος από τους τέσσερις διαγωνιζόμενους και σίγουρα αν αναδειχθεί νικητής θα θεωρηθεί έκπληξη (4.50). Κορυφαία του στιγμή φέτος είναι το poster πάνω στον ΜακΓκι. O Μεξικανός φόργουορντ είναι 28 ετών (ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις) και θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος παίκτης των Γουόριορς, που κερδίζει στα καρφώματα μετά τον Ρίτσαρντσον το 2003. Το ότι ο Ρίτσαρντσον είναι στην κριτική επιτροπή ίσως είναι ένα συν για τον Τοσκάνο-Αντερσον, ίσως όμως εξελιχθεί και σε μείον, γιατί μπορεί οι υπόλοιποι να τον κρίνουν πιο αυστηρά.

Τέλος, ο Όμπι Τόπιν επιστρέφει φέτος στον διαγωνισμό για να τελειώσει τη δουλειά που άφησε πέρυσι στη μέση, χάνοντας στον τελικό από τον Ανφέρνι Σάιμονς. Ο Τόπιν είναι ο μοναδικός με εμπειρία από το dunk contest και αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα μεγέθους, δύναμης και έκρηξης. Επίσης, το All-Star είναι η καλύτερή του ευκαιρία μέσα στη σεζόν για να λάμψει, αφού στους Νιου Γιορκ Νικς έχει σχετικά περιορισμένο ρόλο και φέτος. Δικαίως πρώτο φαβορί μαζί με τον Γκριν, στο 3.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Διαγωνισμός τριπόντων: Νικητής Φρεντ ΦανΦλιτ (απόδοση 5.50)
  • Διαγωνισμός καρφωμάτων: Νικητής Όμπι Τόπιν (απόδοση 3.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ