ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ανεβαίνουν Χοκς και Χιτ, με τα... δεύτερα οι Γουόριορς

Προγνωστικά NBA: Ανεβαίνουν Χοκς και Χιτ, με τα... δεύτερα οι Γουόριορς
© 2022 MARTA LAVANDIER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Για πρώτη φορά φέτος η Ατλάντα δείχνει σημάδια του τι πραγματικά μπορεί να κάνει με το εξαιρετικό δίδυμο Γιανγκ-Μάρεϊ στην περιφέρειά της. Κέρδισε τέσσερα διαδοχικά ματς, σκοράροντας κατά μέσο όρο 119,5 πόντους. Το εντυπωσιακό είναι πως την Τετάρτη, επικράτησε με 130-122 μέσα στο Ντάλας, με τον Τρέι Γιανγκ να παίρνει μόλις 11 προσπάθειες (season-low) και να μοιράζει 12 ασίστ.

Αν ο Γιανγκ συνεχίσει να κοιτάζει το καλό του συνόλου και όχι τη στατιστική του γραμμή, τότε μάλλον θα πρέπει να βάλουμε και τους Χοκς στην κουβέντα για την εξάδα της Ανατολής.

Στον αντίποδα, οι Νικς έχασαν δύο κολλητά ματς εντός έδρας από Τορόντο και Ουάσινγκτον, εμφανίζοντας σημάδια κάμψης, ειδικά επιθετικά, όπου κόντρα στους Γουίζαρντς σκόραραν μόλις 105 πόντους.

Ευκαιρία για την Ατλάντα απόψε να πετύχει μία νίκη απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστεί, από τον οποίο απέχει 1,5 παιχνίδι (21/01 02:30 Live από το SPORT24). Δίκαιο φαβορί ο άσος στο 1.65. Ανεβαίνει στο 2.40+ μαζί με το Under 236,5 το οποίο θεωρητικά μοιάζει ασφαλές όριο. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους φέτος, στο Μεγάλο Μήλο, το σύνολο πόντων δεν ξεπέρασε τους 211 και μαζί με την περσινή σεζόν, μετρούν 6/6 Under 228,5.

Κλίβελαντ - Γκόλντεν Στέιτ

Το Γκόλντεν Στέιτ τα έδωσε όλα χθες για να κερδίσει μέσα στη Βοστώνη, τελικά όμως λύγισε στην παράταση και απόψε όλα δείχνουν ότι θα... κάψει το παιχνίδι στο Κλίβελαντ (21/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Άλλωστε, οι Γουόριορς γνωστοποίησαν ότι δεν θα αγωνιστούν οι Στεφ Κάρι, Ντρέιμοντ Γκριν, Κλέι Τόμπσον και Αντριου Γουίγκινς, δηλαδή οι τέσσερις από τους πέντε βασικούς.

Ο Τζόρνταν Πουλ θα είναι κανονικά στο ροτέισον, όμως μένοντας στο παρκέ του TD Garden 43 λεπτά, μοιάζει απίθανο απόψε να έχει ικανά αποθέματα ενέργειας.

Στον αντίποδα, το Κλίβελαντ έχει αύριο το πολύ κρίσιμο ματς με το Μιλγουόκι, όπου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, κόντρα στους Μπακς. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να προστατευτεί απόψε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, που δίνεται αμφίβολος. Ακόμη βέβαια και να συμβεί αυτό, οι Καβς λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα να κερδίσουν τα δεύτερα των πρωταθλητών. Το πιθανότερο είναι πως θα κοιτάξουν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, για να τραβήξει νωρίς στον πάγκο τους βασικούς του ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.

Άλλωστε, οι Γουόριορς είναι από τις χειρότερες ομάδες φέτος εκτός έδρας (5-18) και πριν κερδίσουν στην Ουάσινγκτον είχαν 5/5 ήττες σε b2b παιχνίδια εκτός έδρας, οι τέσσερις εξ αυτών από 9 πόντους και πάνω. Στο 1.65 η διψήφια νίκη των Καβς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ντάλας - Μαϊάμι

Το Ντάλας θα διασταυρωθεί για πρώτη φορά με το Μαϊάμι φέτος (21/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετα μομέντουμ. Οι Μάβερικς μετρούν τρεις σερί ήττες, πέντε στα τελευταία έξι παιχνίδια τους κι έχουν ρεκόρ 3-6 μέσα στον Ιανουάριο.

Οι Χιτ από την άλλη, βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση με ρεκόρ 4-1 εσχάτως και πιο πρόσφατη νίκη το άνετο 124-98 στη Νέα Ορλεάνη. Συν τοις άλλοις, ο Έρικ Σποέλστρα μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Κάιλ Λάουρι, που επέστρεψε από τραυματισμό, την ώρα που ο Τζέισον Κιντ θα στερηθεί λόγω τραυματισμού τον δεύτερο σκόρερ του, Κρίστιαν Γουντ (18,4 πόντοι).

Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις την ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς και μάλιστα παίζοντας απόδοση φαβορί, ωστόσο αν υπάρχει μία άμυνα, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να φρενάρει τον Σλοβένο σούπερ σταρ, αυτή είναι των Χιτ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντόντσιτς φέτος μετράει κατά μέσο όρο 51,4 πόντους, ριμπάουντ και ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ κόντρα στο Μαϊάμι αυτός ο αριθμός πέφτει στο 41,4.

Από τα Χριστούγεννα και μετά, οι Χιτ έχουν την πέμπτη καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ (111,1 αμυντικό rating) και δέχονται τους λιγότερους πόντους (107,1). Στο 1.80 το διπλό.

Σαν Αντόνιο - Λ.Α. Κλίπερς

Οι Κλίπερς έπεσαν κάτω από το 50% χάνοντας δύο κολλητά ματς και εννιά στα τελευταία 11. Την Τετάρτη, το Λ.Α. ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στη Γιούτα. Λογικό, αφού έμειναν εκτός τόσο ο Καουάι Λέοναρντ όσο και ο Πολ Τζορτζ.

Αμφότεροι απόψε θα αγωνιστούν κανονικά στο Σαν Αντόνιο και οι Κλίπερς πιθανότατα θα επιστρέψουν στις νίκες (21/01 03:00 Live από το SPORT24). Οι Σπερς άλλωστε, είναι η χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ με 124,2 πόντους παθητικό ανά αγώνα και λογικά δεν θα προβάλουν ιδιαίτερες αξιώσεις απόψε.

Η ομάδα του Ταϊρόν Λου θα παίξει on the road εννιά φορές στα επόμενα δέκα ματς, επομένως οφείλει τα βατά παιχνίδια, όπως το αποψινό να τα παίρνει. Στις πρώτες δύο συναντήσεις της σειράς, οι Κλίπερς κέρδισαν με +7 στο Τέξας και με +22 στην Καλιφόρνια. Στο 1.80 απόψε το διπλό με -6,5.

Γιούτα - Μπρούκλιν

Το Μπρούκλιν μετράει 4/4 ήττες από την ημέρα που τραυματίστηκε ο Κέβιν Ντουράντ. Χθες, έπαιξε στο Φοίνιξ και βρέθηκε κάτω με 24 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο. Στην τέταρτη επιχείρησε ένα επικό comeback με τον Καϊρί Ιρβινγκ να πρωτοστατεί. Έφερε το ματς στη μία κατοχή λίγο πριν το φινάλε, αλλά τελικά λύγισε (117-112).

Απόψε, οι Νετς παίζουν back to back και όλα δείχνουν ότι θα υποστούν ακόμη μία ήττα χωρίς τον KD στη σύνθεσή τους (21/01 04:00 Live από το SPORT24). Οι Τζαζ είναι σε καλή φάση, με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Προέρχονται από το άνετο 126-103 επί των Κλίπερς, όπου ο Λάουρι Μάρκανεν έβαλε 34 πόντους και λογικά μπορούν να καλύψουν ένα χάντικαπ στο -5,5 για να απόδοση 1.75, κόντρα στο πληγωμένο και επιβαρυμένο Μπρούκλιν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλάντα – Νέα Υόρκη: 1 & Under 236,5 (απόδοση 2.42), 02:30
  • Κλίβελαντ – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -9,5 (απόδοση 1.65), 02:30
  • Ντάλας – Μαϊάμι: 2 (απόδοση 1.80), 02:30
  • Σαν Αντόνιο – Λ.Α. Κλίπερς: 2 -6,5 (απόδοση 1.80), 03:00
  • Γιούτα – Μπρούκλιν: 1 -5,5 (απόδοση 1.75), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ