ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αλλάζει τις ισορροπίες ο Ζάιον, σημάδια ανάκαμψης οι Κλίπερς

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς
Ο Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς © 2023 MARCIO JOSE SANCHEZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Πέντε παιχνίδια περιλαμβάνει απόψε το πρόγραμμα του NBA. Στη Φιλαντέλφεια, οι Σίξερς υποδέχονται τους Λέικερς (28/11 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες εκτός έδρας. Τελευταία το Σάββατο μέσα στο Κλίβελαντ, το οποίο πάντως έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Ντάριους Γκάρλαντ, που τραυματίστηκε. Ο Ντάρβιν Χαμ χρησιμοποίησε μόλις οκτώ παίκτες και είδε τους επτά από αυτούς να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Αντονι Ντέιβις (32).

Στον αντίποδα, οι Σίξερς, μετά από δύο κολλητές ήττες, απάντησαν κάνοντας μεγάλο διπλό στην Οκλαχόμα, με τον Τζόελ Εμπίντ να αγγίζει το triple-double (35 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ). Ο Εμπίντ στις τρεις τελευταίες μονομαχίες του με τον Αντονι Ντέιβις, σημείωσε 28, 26 και 38 πόντους αντίστοιχα. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως σε αυτά τα τρία ματς, αγωνίστηκε 119 λεπτά και στο συγκεκριμένο το διάστημα οι Σίξερς έγραψαν +49 απέναντι στους Λέικερς!

Δεν θα είναι καθόλου απλό για την άμυνα του LA να... φρενάρει τον περσινό MVP της λίγκας. Ούτως ή άλλως, οι Σίξερς είναι εμφανές πως έχουν περισσότερες λύσεις ως ομάδα, διατηρούν το τρίτο καλύτερο net rating (6,5) και μετρούν έξι σερί νίκες κόντρα στους Λέικερς, ανεξαρτήτως έδρας.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Νικ Νερς έχει και ισχυρό κίνητρο απόψε, καθώς μετράει τρεις σερί ήττες εντός έδρας από Ιντιάνα, Βοστώνη και Κλίβελαντ, επομένως θα προσπαθήσει να επανέλθει στις επιτυχίες. Στο 1.85 ο άσος με -5,5 πόντους.

Επιστρέφει ο Ζάιον

Η Γιούτα μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες και όμως κέρδισε 105-100 το Σάββατο τη Νέα Ορλεάνη, παρότι έλειψαν ο Λάουρι Μάρκανεν και ο Τζόρνταν Κλάρκσον, δηλαδή οι δύο κορυφαίοι παίκτες της! Ακόμη και ο Γουόκερ Κέσλερ, που επέστρεψε μετά από απουσία επτά αγώνων, δεν ξεκίνησε βασικός.

Οι Τζαζ υποδέχονται ξανά απόψε τους Πέλικανς (28/11 02:00 Live από το SPORT24), ωστόσο τα δεδομένα τώρα θα είναι διαφορετικά, αφού οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πίσω τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Ο σταρ των "πελεκάνων" πήρε ανάσες το Σάββατο, διότι το ματς ήταν b2b και ο Γουίλι Γκριν παραδέχθηκε πως η ομάδα του εμφάνισε σημάδια κόπωσης.

Με τον Γουίλιαμσον κανονικά στο παρκέ και τους Μάρκανεν και Κλάρκσον αμφίβολους, το προβάδισμα πάει δικαιωματικά στους Πέλικανς. Το διπλό είναι φαβορί στο 1.50 και με 24+ πόντους του Ζάιον φτάνει στο 2.15. Υπενθυμίζεται, ότι ο ηγέτης των "πελεκάνων" έρχεται από την καλύτερή του εμφάνιση, με 32 πόντους κόντρα στους Κλίπερς, ενώ στα τελευταία έξι ματς κόντρα στους Τζαζ δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 25.

Βελτιώνονται οι Κλίπερς

Οι Κλίπερς μπορεί να έχουν ακόμη αρνητικό ρεκόρ (4-6) με τον Τζέιμς Χάρντεν στη σύνθεσή τους, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται πως βελτιώνεται, αφού μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Το Σάββατο μάλιστα, συνέτριψαν 107-88 τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Καϊρί Ιρβινγκ.

Τώρα, στο Λος Άντζελες έρχονται οι πρωταθλητές Νάγκετς (28/11 05:30 Live από το SPORT24), που χθες κέρδισαν 132-120 το Σαν Αντόνιο, εντός έδρας. Το ρεκόρ τους πάντως είναι στο 3-5 από τις 12 Νοεμβρίου και μετά και απόψε δίνουν b2b, επομένως η πιθανότητα να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες ο Μάικλ Μαλόουν είναι υπαρκτή.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 14 Νοεμβρίου, οι Νάγκετς είχαν λυγίσει 111-108 τους Κλίπερς, σε ένα ματς όπου το LA ήταν απόλυτα ανταγωνιστικό κι άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Θεωρητικά, το μομέντουμ είναι ιδανικό για τους Κλίπερς, προκειμένου να πάρουν ακόμη μία μεγάλη νίκη μετά από αυτή κόντρα στο Ντάλας. Άλλωστε, το Ντένβερ έχει ρεκόρ 5-5 από τότε που τραυματίστηκε ο Τζαμάλ Μάρεϊ και μόνο άτρωτο δεν δείχνει. Στο 1.88 ο άσος με -5,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Λ.Α. Λέικερς: 1 -5,5 (απόδοση 1.85), 02:00
  • Γιούτα – Νέα Ορλεάνη: 2 & Ζάιον 24+ πόντοι (απόδοση 2.15), 04:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Ντένβερ: 1 -5,5 (απόδοση 1.88), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ