ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά MundoBasket: Με τα Over του Φοντέκιο και του Μούσα

Προγνωστικά MundoBasket: Με τα Over του Φοντέκιο και του Μούσα
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ιταλία - Γεωργία και Βοσνία - Γαλλία για τα προκριματικά του MundoBasket.

Η Ιταλία απόψε φιλοξενεί τη Γεωργία στην Μπρέσια (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24), στο τελευταίο της παιχνίδι πριν το EuroBasket. Η αναμέτρηση αφορά τα προκριματικά του MundoBasket, εκεί όπου η "σκουάντρα ατζούρα" έχει ρεκόρ 4-1 και η ομάδα του Ηλία Ζούρου 3-2.

Ιταλία - Γεωργία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτσέκο έχει δώσει μέσα στον Αύγουστο τέσσερα φιλικά προετοιμασίας. Από αυτά κέρδισε μόνο την Τσεχία κι έχασε από τη Σερβία και δις από τη Γαλλία.

Την Τετάρτη, η Ιταλία μπήκε με το δεξί στη β' φάση των προκριματικών του MundoBasket, κερδίζοντας στη Ρίγα της Λετονίας με 97-89 την Ουκρανία.

Τη Γεωργία την είδαμε στο τουρνουά Ακρόπολις, όπου γνώρισε τρεις ήττες από Τουρκία, Ελλάδα και Πολωνία. Την Τετάρτη, το σύνολο του Ηλία Ζούρου επικράτησε της Ολλανδίας με 77-66 για τα προκριματικά του MundoBasket, ωστόσο η νίκη επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος θα χάσει το EuroBasket.

Ο κόουτς Ζούρος είναι πλέον αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να διαχειριστεί το σοκ της απώλειας, ίσως του κορυφαίου πάουερ-φόργουορντ στην Ευρώπη.

Με αυτά τα δεδομένα, το χάντικαπ έχει φτάσει στους 15,5 πόντους και καθιστά την επιλογή σημείου αντιστοιχηματική. Λογικά, η Ιταλία δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει μέσα στην έδρα της, ωστόσο δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με τόσο μεγάλα χάντικαπ.

Αντίθετα, έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Over 17,5 πόντοι του Σιμόνε Φοντέκιο σε τιμές διπλασιασμού. Ο νέος άσος των Γιούτα Τζαζ έχει πλέον αναλάβει ηγετικό ρόλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ιταλών.

Υπενθυμίζεται ότι έκανε σούπερ τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 19,3 πόντους κατά μέσο όρο. Στο πρόσφατο ματς με την Ουκρανία είχε 20 πόντους (2/3 τρίποντα) σε 33 λεπτά συμμετοχής. Επίσης στη φιλική ήττα από τη Σερβία, σημείωσε 25 πόντους (5/8 τρίποντα) σε 23 λεπτά, ενώ εξαιρετικός ήταν και στο πρώτο από τα δύο φιλικά με τη Γαλλία, όπου έβαλε 24 με 4/9 τρίποντα.

Βοσνία - Γαλλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σεράγεβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη φιλοξενεί την πανίσχυρη Γαλλία (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), που θεωρείται από τα φαβορί του ερχόμενου EuroBasket. Αυτό το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο του 11ου προκριματικού ομίλου για το MundoBasket και ασφαλώς φαβορί είναι οι "τρικολόρ" με το χάντικαπ να τοποθετείται στους 16,5 πόντους.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έχει ρεκόρ 6-1 και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση. Αντίθετα, η Βοσνία με ρεκόρ 3-4 έχει απόψε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Η ποιοτική διαφορά πάντως των δύο ομάδων δεν είναι εύκολο να καλυφθεί μόνο το "θέλω".

Οι Γάλλοι στα τελευταία τρία παιχνίδια τους έβαλαν κατά μέσο όρο 95 πόντους. Την Τετάρτη έκαναν επίδειξη δύναμης με το 95-60 επί της Τσεχίας. Εντελώς αντίθεση η εικόνα της Βοσνίας, η οποία παρότι έχει στις τάξεις της τον NBAer Γιουσούφ Νούρκιτς ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από το Μαυροβούνιο με 88-69.

Από το ναυάγιο στην Ποντγκόριτσα, οι μόνοι διασώθηκαν ήταν ο Τζον Ρόμπερσον και ο Τζάναν Μούσα. Ο νέος άσος της Ρεάλ σημείωσε 19 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Είχε πραγματοποιήσει μία εξίσου γεμάτη εμφάνιση στη φιλική ήττα από την Εσθονία με 21 πόντους.

Ο Μούσα προέρχεται από μία οργιαστική χρονιά στην ACB με τη φανέλα της Μπρέογκαν, καθώς ολοκλήρωσε τη regular season με 20 πόντους κατά μέσο όρο! Με δεδομένο ότι θα παίξει και απόψε 30+ λεπτά, το Over 16,5 στο 1.70 κρίνεται εφικτό για τον 23χρονο σμολ-φόργουορντ. Αν ζητήσουμε παράλληλα και το μικρότερο δυνατό Over στους 150,5 πόντους χτίζουμε απόδοση άνω του 2.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοσνία-Ερζεγοβίνη – Γαλλία: Μούσα Over 16,5 & Over 150,5 (απόδοση 2.02), 21:00
  • Ιταλία – Γεωργία: Φοντέκιο Over 17,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ