WEEKLY BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με το δεξί η Εθνική Ελλάδας στην εποχή του Βασίλη Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης
Ο Βασίλης Σπανούλης EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EuroBasket 2025 κόντρα στην Τσεχία.

Ένας νέος κύκλος ανοίγει απόψε για την Εθνική Ελλάδος με την προκριματική φάση του EuroBasket 2025 και το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της γαλανόλευκης. Πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η Τσεχία.

Η ομοσπονδία αποφάσισε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου η Ελλάδα κατετάγη 15η, να γυρίσει σελίδα. Έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Ιτούδη και παρέδωσε τα ηνία στον Βασίλη Σπανούλη.

Παράλληλα, επέλεξε την επιστροφή της ομάδας στο ΣΕΦ, ένα στάδιο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την “επίσημη αγαπημένη”, καθώς εκεί πριν 37 χρόνια η παρέα του Γκάλη και του Γιαννάκη κατέκτησε στο EuroBasket 1987, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας, σε ομαδικό άθλημα. Υπενθυμίζεται, ότι στο ΣΕΦ θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι και το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου ευελπιστούμε να δώσει το "παρών" και ο Γιάννης Αντετουκούνμπο.

Σε πρώτη φάση βέβαια, ζητούμενο για την Εθνική και τον Βασίλη Σπανούλη, είναι η ομάδα να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις της, στα προκριματικά του EuroBasket 2025. Πέρα από την Τσεχία, στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία. Στα τελικά προκρίνονται οι πρώτες τρεις ομάδες, επομένως η Ελλάδα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά στην 12αδα μας, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποχρεώσεις για τη EuroLeague αυτή την εβδομάδα, έδωσε τη δυνατότητα στον Βασίλη Σπανούλη να στηριχθεί σε παίκτες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Αναλυτικά, οι 12 "εκλεκτοί" του Σπανούλη για το παιχνίδι με την Τσεχία είναι οι εξής: Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος, Μωραΐτης, Παπανικολάου, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κουζέλογλου.

Από την προεπιλογή έμειναν εκτός για το αποψινό ματς οι Λούντζης, Μαντζούκας, Ζούγρης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ενώ αποχώρησε πρόωρα λόγω τραυματισμού ο Μποχωρίδης. Επίσης, δεν υπολογίζονται για το τρέχων "παράθυρο" ο Σλούκας και ο Καλάθης, που ζήτησαν να πάρουν ανάσες.

Χωρίς Βέσελι η Τσεχία

Στον αντίποδα, η Τσεχία δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, απέτυχε στα προ-προκριματικά να κερδίσει ένα εισιτήριο για ένα Προολυμπιακό τουρνουά. Τον περασμένο Ιούλιο, μετά από σχεδόν μία δεκαετία, η τσεχική ομοσπονδία αντικατέστησε στον πάγκο τον εμβληματικό Ρόνεν Γκίνζμπουργκ με τον Ισπανό Ντιέγκο Οκάμπο.

Η Τσεχία ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον Γιαν Βέσελι, ο οποίος έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης. Αντίθετα, κανονικά ταξίδεψε ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Τόμας Σατοράνσκι. Από εκεί και πέρα, η αποστολή των Τσέχων έχει αρκετά έμπειρα παιδιά, όπως ο Χρούμπαν (Σολέ), ο Μπόχατσικ (Νίμπουργκ) και ο Μπάλβιν (Προμετέι).

Στο παρελθόν, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει δέκα φορές την Τσεχία και μετράει απέναντί της οκτώ νίκες. Είχε ωστόσο ηττηθεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά, στη Βικτόρια του Καναδά, με συνέπεια να μείνει εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επίσης, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η Εθνική μας χρειάζονταν νίκη 12+ πόντους για να προκριθεί στα προημιτελικά. Αντ' αυτού επικράτησε με 84-77 και αποκλείστηκε. Στο πιο πρόσφατο πάντως συναπάντημα με την Τσεχία, η Ελλάδα είχε προκριθεί στα προημιτελικά του EuroBasket 2022, επικρατώντας με 94-88.

Για το αποψινό ματς έχει ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι εικόνα θα παρουσιάσει η Εθνική μας, στο πρώτο της παιχνίδι με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο. Η Ελλάδα είναι λογικά το καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 1.25, αφού υπερέχει ποιοτικά και φυσικά έχει το αβαντάζ της έδρας. Όπως ενημέρωσε μάλιστα η ΕΟΚ, έχουν απομείνει λιγότερα από 1.000 διαθέσιμα εισιτήρια, άρα το ΣΕΦ αναμένεται κατάμεστο στο ντεμπούτο του Σπανούλη.

Ο άσος μπορεί να ανέβει στη Stoiximan στο 2.22, αν επιλέξουμε σε ένα Bet Builder να προσθέσουμε και το ενδεχόμενο να ευστοχήσουν σε τουλάχιστον ένα τρίποντο ο Ντίνος Μήτογλου και ο Τόμας Ουόκαπ.

Ο άσος του Ολυμπιακού, στην πρώτη του παρουσία με τα γαλανόλευκα, έκανε σπουδαίο τουρνουά στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας 12,8 πόντους κατά μέσο όρο και 42,3% (!) από το τρίποντο. Από την άλλη, ο Μήτογλου είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες φέτος του Παναθηναϊκού AKTOR. Έχει 12,8 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague (3ος σκόρερ των πράσινων) και εκτελεί από το τρίποντο με 35,7%. Στο Final-Eight του Κυπέλλου μάλιστα, ο Μήτογλου ευστόχησε σε τουλάχιστον έναν τρίποντο και στα τρία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ενώ στον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό είχε 4/6.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ