ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με αέρα νικητή ο Ολυμπιακός για το 3-0 και το 2.62

BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 1  /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 1 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κατάμεστο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τον τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League (21:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" προηγούνται με 2-0 στη σειρά κι αν απόψε κερδίσουν θα κατακτήσουν το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πρώτο μετά από το 2016.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο και απόψε, κάτι που φαίνεται άλλωστε και στις αποδόσεις, με τους μπουκ να δίνουν φαβορί την έδρα στους 11,5 πόντους.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μετά τα όσα έγιναν στο Game 2, πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα βγάλει αντίδραση για να... παρατείνει τη στέψη των "ερυθρόλευκων". Οι "πράσινοι", για ένα ημίχρονο, έδειξαν ικανοί για το 1-1 στον δεύτερο τελικό. Προηγήθηκαν με 46-32 στο πρώτο μέρος και έμοιαζαν να ελέγχουν την κατάσταση. Παρόλα αυτά, στην τρίτη περίοδο, αρκούσε ένα πεντάλεπτο στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεξε επί μέρους σκορ 23-2 και μετέτρεψε το -14 σε +7!

Έκτοτε, οι κυπελλούχοι Ελλάδος δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους. Αντίθετα, οι παίκτες του κόουτς Βόβορα έμοιαζαν σοκαρισμένοι, με συνέπεια να σημειώσουν μόλις 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με 9/32 σουτ, ποσοστό δηλαδή 28%!

Είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπορεί να διαχειριστεί την επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού, ειδικά όταν είναι μαζί στο παρκέ οι τρεις κορυφαίοι αμυντικοί των "ερυθρόλευκων", ο Γουόκαπ, ο Φαλ και ο Παπανικολάου. Είναι χαρακτηριστικό πως το "τριφύλλι", μετά τη νίκη του στο ΣΕΦ τον περασμένο Νοέμβριο με 81-76, δεν έχει καταφέρει σε κανένα από τα επόμενα έξι αιώνια ντέρμπι να σκοράρει πάνω από 73 πόντους. Για την ακρίβεια σημειώνει κατά μέσο όρο μόλις 67,6.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι μπουκ δίνουν το line πόντων του Παναθηναϊκού στο 69,5, εκτιμώντας ότι θα παίξει εκεί γύρω κοντά στους 70. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει αέρα στα πανιά του, νιώθει ότι υπερέχει αισθητά έναντι του αιώνιου αντιπάλου και εκτός απροόπτου θα στεφθεί απόψε πρωταθλητής, επιδιώκοντας κατά πάσα πιθανότατα και ένα πανηγυρικό φινάλε.

Το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έμεινε κάτω από τους 80 στα πρώτα δύο παιχνίδια των τελικών. Λογικά σήμερα, με τη φόρα και την αυτοπεποίθηση που πήρε από το διπλό στο ΟΑΚΑ, θα τους ξεπεράσει. Σε τιμές διπλασιασμού το Over 82,5 του Ολυμπιακού. Αν πάει και σε διψήφια επίπεδα η διαφορά νίκης των Πειραιωτών, τότε χτίζουμε απόδοση άνω του 2.60. Υπενθυμίζεται ότι στα τελευταία δύο ντέρμπι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κέρδισε με +13 και +28.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Στα ειδικά των παικτών έχει ασφαλώς ενδιαφέρον το 5.00 του Κώστα Σλούκα να αναδειχθεί για τρίτο σερί τελικό κορυφαίος σκόρερ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έγραψε 16 πόντους στο Game 1 και 20 στο Game 2, έχοντας συνολικά 6/10 τρίποντα (60%) και 6/12 δίποντα (50%). Ο Σλούκας σουτάρει με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, εκτελεί με τρομερή ψυχολογία και με βάση τις επιδόσεις του στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, θα μπορούσε να δίνεται ακόμη και πρώτο φαβορί, μπροστά από τους Βεζένκοβ, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου.

Από εκεί και πέρα, μοιάζει αρκετά καλό combo στο 2.77 το να ευστοχήσουν σε πάνω από ένα τρίποντο τόσο ο Σάσα Βεζένκοβ όσο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Οι δυο τους "βομβάρδισαν" το καλάθι του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό, έχοντας ο πρώτος 5/7 τρίποντα και ο δεύτερος 4/7. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ευστοχία τους από την περιφέρεια ήταν καταλυτική για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο 2-0.

Τέλος, πληρώνει καλά το Over 7,5 πόντοι του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν σκιά του εαυτού του στο ΟΑΚΑ, διότι επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του στο Game 1. Απόψε, αναμένεται να έχει πιο γερά πατήματα και στη λογική ότι συνήθως παίζει καλά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο όριο, για να επιστρέψει απόδοση 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 1 -9,5 & Ολυμπιακός Over 82,5 πόντοι (απόδοση 2.62), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Σλούκας πρώτος σκόρερ (απόδοση 5.00), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Βεζένκοβ Over 1,5 εύστοχα τρίποντα & Ντόρσεϊ Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.77), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: ΜακΚίσικ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.20), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ