ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Το 5.10 του Ρονάλντο και το 5.50 στο Αγγλία - Γαλλία

Ο Κίλιαν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Πολωνία
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Πολωνία @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους προημιτελικούς Μαρόκο - Πορτογαλία και Αγγλία - Γαλλία.

Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί είχαν άφθονο δράμα, αφού κρίθηκαν αμφότεροι στα πέναλτι. Πολύ πιθανό να δούμε και απόψε ματς λεπτομερειών, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο τίποτα δεν είναι δεδομένο και σίγουρο.

Πόσοι για παράδειγμα περίμεναν ότι το Μαρόκο θα φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά, έχοντας μάλιστα δεχθεί μόλις ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες και αυτό με αυτογκόλ του στόπερ Ανγκέρ. Οι Μαροκινοί φιλοδοξούν σήμερα να γίνουν η πρώτη ομάδα της Αφρικής, που φτάνει στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ (17:00 ANT1, Live από το SPORT24). Τρεις χώρες της ηπείρου προσπάθησαν κάτι παρόμοιο στο παρελθόν αλλά δεν κατάφεραν. Το Καμερούν το 1990, η Σενεγάλη το 2002 και η Γκάνα το 2010, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Μαρόκου, καθώς σε 11 νοκ άουτ αναμετρήσεις ομάδων της Αφρικής με ομάδες της Ευρώπης, ο απολογισμός είναι 9-2 υπέρ των ευρωπαίων. Το ίδιο βέβαια ίσχυε και στους "16", απέναντι στην Ισπανία, όπου μέχρι τότε, μόνο μία αφρικανική ομάδα είχε αποκλείσει ευρωπαϊκή.

Το θετικό για τα "λιοντάρια του Ατλαντα" είναι ότι νιώθουν σαν το σπίτι τους στο Κατάρ, καθώς ο αραβικός κόσμος είναι μαζί τους. Με την Ισπανία έμοιαζε σαν να έπαιζαν στη Ραμπάτ ή την Καζαμπλάνκα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και απόψε. Από την άλλη όμως, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι το σύνολο του Ρεγκραγκί είναι πιο επιβαρυμένο από την Πορτογαλία, καθώς έδωσε παράταση στους "16" σε αντίθεση με τους Πορτογάλους, που έκαναν περίπατο απέναντι στην Ελβετία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κάθε περίπτωση, το Μαρόκο δύσκολα θα αλλάξει τακτική. Στόχος του θα είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ματς στο 0-0. Δεν θα είναι εύκολο πάντως, ο Σοφιάν Αμραμπατ να κάνει ξανά το τέλειο ματς, όπως με την Ισπανία, όπου είχε εννιά ανακτήσεις μπάλας και τέσσερα τάκλιν. Εξάλλου, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού στόπερ Ανγκέρ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή με τη “φούρια ρόχα”. Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί μοιραία θα διαταραχθεί η αμυντική συνοχή της τετράδας.

Οσο για την επίθεση, το Μαρόκο κόντρα στην Ισπανία έκανε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στην παράταση με τον Σεντίρα. Στην κανονική διάρκεια είχε μόλις τέσσερις τελικές και 0,34 xGoals υπέρ. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο 0-0 με την Κροατία για τον όμιλο, όπου έγραψε μόλις 0,54 xGoals. Το ενδεχόμενο να μη σκοράρει στην κανονική διάρκεια το Μαρόκο προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.00.

Σε ό,τι αφορά στην Πορτογαλία, το βασικό θέμα συζήτησης είναι ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει στον πάγκο, στο ματς με την Ελβετία, δικαιώθηκε πανηγυρικά. Η εμφάνιση του Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ και είχε μία ασίστ, έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια και μοιραία πολλοί είπαν πως ο άσος της Μπενφίκα ωθεί τον Κριστιάνο προς τη σύνταξη.

Φυσικά αυτή η εξέλιξη τρέφει ακόμη περισσότερο τον εγωισμό του Ρονάλντο, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ (118 γκολ) στην ιστορία της εθνικής Πορτογαλίας και έχει τις περισσότερες συμμετοχές (195). Ο Σάντος ακόμη κι αν ξεκινήσει ξανά τον Γκονσάλο Ράμος, θα περάσει κάποια στιγμή ως αλλαγή τον Κριστιάνο.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ της Πορτογαλίας έχει σημειώσει οκτώ γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, εκ των οποίων τα τρία κόντρα σε αφρικανικές ομάδες. Το 2014 απέναντι στην Γκάνα. Το 2018 κόντρα στο Μαρόκο και στο φετινό τουρνουά, πάλι κόντρα στην Γκάνα, στη φάση των ομίλων. Το ενδεχόμενο να διπλασιάσει τα τέρματά του και απέναντι στους Μαροκινούς προσφέρεται στο 2.40. Πιο ενδιαφέρον πάντως είναι το ενδεχόμενο να πετύχει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης, σε απόδοση 5.10!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Το πολύ μεγάλο ματς της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία (21:00 ANT1, Live από το SPORT24). Οι Άγγλοι, ίσως με το κορυφαίο ρόστερ της ιστορίας τους από τη μέση και μπροστά. Και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι, με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Βασικό ζητούμενο για τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα είναι η αναχαίτιση του άσου της Παρί. Είναι δεδομένο πως η Αγγλία θα παίξει με ντουμπλαρίσματα, αφού ακόμη και ο ταχύτατος Κάιλ Γουόκερ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει μόνος του το 23χρονο ηγέτη των "πετεινών".

Από την άλλη, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα ανταποκριθεί η αμυντική γραμμή των Γάλλων απέναντι στην επίθεση της Αγγλίας, δεδομένου ότι δεν έχει κρατήσει σε κανένα ματς στο Μουντιάλ το μηδέν. Φυσικά, κομβική θα είναι και η μάχη του κέντρου με την Αγγλία να υπερισχύει αριθμητικά έχοντας την τριάδα Μπέλινγχαμ, Χέντερσον, Ράις απέναντι στο δίδυμο Τσουαμενί-Ραμπιό. Ο Γκριεζμάν είναι μεν εργατικός ποδοσφαιριστής, όμως ο ρόλος του είναι περισσότερο συνδετικός. Αντίθετα, ο Μπέλινγχαμ μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ενέργεια στο κομμάτι της ανάκτησης της κατοχής, απ' ότι ο άσος της Ατλέτικο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Γαλλία επιχειρεί φέτος κάτι που μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Να κατακτήσει back to back τον παγκόσμιο τίτλο, κάτι που έκανε τελευταία φορά η Βραζιλία το 1962. Στο ματς με την Πολωνία η εμφάνισή της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, παρόλα αυτά η ατομική της ποιότητα έκανε τη διαφορά και οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ έγραψαν ουκ ολίγα ρεκόρ. Ο Εμπαπέ έφτασε τα 9 γκολ σε Μουντιάλ, τα περισσότερα από παίκτη κάτω των 24 ετών (ξεπέρασε τον Πελέ). Ο Γιορίς έπιασε τον Λιλιάν Τουράμ στην πρώτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές (142) στην εθνική Γαλλίας. Και φυσικά ο Ζιρού έμεινε μόνος πρώτος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών για τους "πετεινούς", αφού έφτασε τα 52 γκολ, ένα παραπάνω από αυτά του Τιερί Ανρί.

Στοιχηματικά, υπάρχουν επιχειρήματα για να στηρίξεις και τις δύο πλευρές. Οπως μας δίδαξαν οι δύο πρώτοι προημιτελικοί, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και απόψε συγκλονιστική μάχη, μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε, η Αγγλία είναι μαθημένη σε αγωνιώδη παιχνίδια, γεμάτα σασπένς. Στο περσινό Euro για παράδειγμα έχασε στα πέναλτι τον τίτλο από την Ιταλία και πέρασε στην παράταση τη Δανία, στα ημιτελικά.

Επίσης, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Κολομβίας στους "16" και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Κροατία, στη διαδικασία της παράτασης. Πέναλτι έπαιξε και η Γαλλία πέρυσι, στο επικό 3-3 με την Ελβετία για τους "16" του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ενδεχόμενο να δούμε και στο Αγγλία – Γαλλία πέναλτι, όπως συνέβη και στους δύο χθεσινούς προημιτελικούς προσφέρεται ακόμη και στο 5.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαρόκο – Πορτογαλία, 17:00

  • Ρονάλντο να πετύχει το τελευταίο γκολ (απόδοση 5.10)
  • Μαρόκο Under 0,5 (απόδοση 2.04)

Αγγλία – Γαλλία, 21:00

  • Να κριθεί στα πέναλτι (απόδοση 5.50)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ