ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Το 4.00 του Ράμος και το 9.00 του Εμπαπέ

Ο Γκονσάλο Ράμος της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ελβετία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουσαΐλ", Λουσαΐλ | Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Ο Γκονσάλο Ράμος της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ελβετία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουσαΐλ", Λουσαΐλ | Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα ειδικά των παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αλλαγές των αποδόσεων, ποιοι είναι τα φαβορί για πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ, ποιοι έχουν το πάνω χέρι για το βραβείο του πολυτιμότερου νέου ποδοσφαιριστή.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η φάση των "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μάθαμε έτσι τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών. Ασφαλώς, τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η εμφατική νίκη της Πορτογαλίας επί της Ελβετίας. Όχι ότι οι Πορτογάλοι δεν ήταν φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο δεν μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενο ότι το σκορ θα πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η Πορτογαλία επικράτησε με 6-1 και πρωταγωνιστής δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Γκονσάλο Ράμος, δημιούργησε ακόμη περισσότερο θόρυβο. Ο Φερνάντο Σάντος τόλμησε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον 37χρονο σούπερ σταρ και να εμπιστευτεί τον 21χρονο φορ της Μπενφίκα.

Η επιλογή του δικαιώθηκε απόλυτα, με τον Ράμος να σημειώνει τρία γκολ και να έχει και μία ασίστ, στην πρώτη του συμμετοχή, ως βασικός σε τελική φάση του Μουντιάλ. Για τον νεαρό επιθετικό, αυτή ήταν μόλις η τέταρτη συμμετοχή του με το εθνόσημο. Στα ματς του ομίλου έπαιξε ως αλλαγή για λίγα λεπτά κόντρα σε Ουρουγουάη και Γκάνα.

Με την εμφάνισή του όμως κόντρα στην Ελβετία πρόλαβε κι έγραψε ιστορία. Έγινε ο νεότερος παίκτης μετά τον Πελέ το 1958, που πετυχαίνει χατ τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο του ματς ως βασικός σε Μουντιάλ, μετά τον Μίροσλαβ Κλόζε το 2002. Επίσης, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον Τόμας Σκούχραβι το 1990, στο Τσεχοσλοβακία – Κόστα Ρίκα 4-1.

Φυσικά, μιλάμε για το μοναδικό χατ τρικ μέχρι στιγμής στο φετινό Μουντιάλ και το τέταρτο ιστορικά από Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Είχαν προηγηθεί αυτά του Ρονάλντο το 2018 κόντρα στην Ισπανία, του Παουλέτα το 2002 απέναντι στην Πολωνία και του θρυλικού Εουσέμπιο, που είχε σκοράρει τέσσερα γκολ (τα δύο με πέναλτι) το 1966 κόντρα στη Βόρεια Κορέα.

Στην ιστορία της Πορτογαλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα, πρώτος σκόρερ είναι ο Εουσέμπιο με εννιά γκολ, ακολουθεί ο Ρονάλντο με οκτώ και ο Παουλέτα με τέσσερα. Είναι ασφαλώς εντυπωσιακό, ότι ο Ράμος ανέβηκε ήδη στην τέταρτη θέση όλων των εποχών, με τρία τέρματα, έχοντας αγωνιστεί μόλις 85 λεπτά.

Φαβορί ο Μπέλινγχαμ, καραδοκεί ο Ράμος

Με την εκθαμβωτικά κατορθώματά του απέναντι στην Ελβετία, το νέο παιδί-θαύμα της Μπενφίκα, με τα 14 τέρματα φέτος σε πρωτάθλημα και Champions League, μπήκε εντελώς ξαφνικά στην κουβέντα για τον πολυτιμότερο νέο παίκτη της διοργάνωσης.

Με την Ισπανία και τη Γερμανία να αποχωρούν από το τουρνουά πρόωρα, βγήκαν από την εξίσωση οι Γκάβι, Πέδρι και Μουσιάλα. Μέχρι την Τρίτη, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Αγγλίας μέχρι τα προημιτελικά.

Ωστόσο, αν η Αγγλία αποκλειστεί από τη Γαλλία και η Πορτογαλία ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαρόκου, ένα σενάριο δηλαδή διόλου απίθανο, τότε δεν αποκλείεται ο Ράμος να προσπεράσει τον χαφ της Ντόρτμουντ. Πόσο μάλλον, αν σκοράρει και κόντρα στο Μαρόκο.

Στην παρούσα φάση, ο Μπέλινγχαμ είναι καθαρό φαβορί στο 1.75 για να αναδειχθεί πολυτιμότερος νέος παίκτης του Μουντιάλ. Αντίθετα, ο Ράμος προσφέρεται στο 4.00. Για λόγους απόδοσης, αξίζει να ρισκάρουμε στο μομέντουμ του Πορτογάλου στράικερ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλο το 9.00 του Εμπαπέ

Ενδιαφέρουσα είναι η μονομαχία και για τον παίκτη με τις περισσότερες ασίστ στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μετά από τέσσερις αγώνες προπορεύονται με τρεις τελικές πάσες ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Χάρι Κέιν. Κι εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο το τι θα γίνει στα προημιτελικά, διότι όποια ομάδα προκριθεί θα έχει μπροστά της τουλάχιστον δύο ακόμη παιχνίδια, τον ημιτελικό και τον μεγάλο ή μικρό τελικό. Εδώ φαβορί είναι ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε απόδοση 3.25, ενώ ο φορ της Τότεναμ εντοπίζεται στο 5.00.

Στη μάχη πάντως για τον καλύτερο πασέρ του τουρνουά δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός και παίκτες, που έχουν μοιράσει μέχρι τώρα δύο ασίστ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Βινίσιους, που προσφέρεται κι αυτός στο 5.00, όπως ο Κέιν και φυσικά ο Κιλιάν Εμπαπέ, που δίνει 9.00.

Ειδικά οι αποδόσεις του Εμπαπέ είναι ελκυστικές, δεδομένου ότι ο 23χρονος Γάλλος άσος κυνηγάει να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986, με συμμετοχή σε 10 γκολ. Ο Μαραντόνα είχε τότε σκοράρει πέντε γκολ και είχε μοιράσει ισάριθμες ασίστ. Ο Εμπαπέ στο τουρνουά του Κατάρ έχει ήδη πέντε γκολ και δύο ασίστ. Επομένως, αν οι "τρικολόρ" παίξουν ακόμη τρία παιχνίδια, έχει καλές πιθανότητες να γράψει συμμετοχή σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Από το 1966 και μετά, εκτός από τον Μαραντόνα, στην ίδια λίστα ανήκουν και οι Γιόχαν Κρόιφ (1974, τρία γκολ – επτά ασίστ), Γκερντ Μίλερ (1970 δέκα γκολ – τρεις ασίστ) και Εουσέμπιο (1966 εννιά γκολ – μία ασίστ).

Τέλος, στη μάχη για το "χρυσό" παπούτσι έχει πάρει ξεκάθαρα κεφάλι με πέντε τέρματα ο Εμπαπέ, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν έχει περισσότερα από τρία. Μάλιστα, οι Μοράτα και Βαλένσια έχουν ήδη αποχωρήσει από το τουρνουά. Αυτοί που έχουν τρία γκολ και συνεχίζουν στη διοργάνωση είναι οι Μέσι, Ράσφορντ, Σακά, Ζιρού, Χάκπο, Ρισάρλισον και φυσικά ο Ράμος.

Ο Εμπαπέ προσφέρεται πλέον, μόλις στο 1.45, για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έδινε 10.00. Δεύτερο φαβορί είναι ο Ρισάρλισον με απόδοση 8.00 από 30.00, που ήταν πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρίτο ο Μέσι στο 11.00 από 15.00. Τέταρτο ο Ζιρού με την απόδοσή του να έχει πέσει στο μισό, δηλαδή στο 25.00 από 50.00

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ράμος πολυτιμότερος νέος παίκτης (απόδοση 4.00)
  • Εμπαπέ πρώτος στις ασίστ (απόδοση 9.00)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ