TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Οι τελικές της Κόστα Ρίκα και το Over των Γερμανών

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ισπανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο Τζαμάλ Μουσιάλα στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ισπανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο © 2022 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γερμανία αντιμετώπισε κατάφατσα το φάσμα του αποκλεισμού μετά την ήττα από την Ιαπωνία στην πρεμιέρα. Το γκολ όμως του Νίκλας Φίλκρουγκ με την Ισπανία, σε συνδυασμό με την απρόσμενη ήττα της Ιαπωνίας από την Κόστα Ρίκα την επανάφεραν στη "ζωή".

Πλέον, η πρόκριση της Μάνσαφτ από τον όμιλο προσφέρεται μόλις στο 1.20, ενώ ήταν αουτσάιντερ μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής. Είναι προφανές πως οι μπουκ θεωρούν ότι η Ισπανία δεν πρόκειται να "χαριστεί" στην Ιαπωνία. Άλλωστε, το δήλωσε και ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε ότι η Φούρια Ρόχα θα παίξει για τη νίκη και την πρωτιά.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως την Ισπανία, θα τη βόλευε περισσότερο η δεύτερη θέση για να αποφύγει την πιθανή διασταύρωση με τη Βραζιλία στα προημιτελικά και με την Αργεντινή στα ημιτελικά. Οι Γερμανοί λοιπόν, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οφείλουν να ψάξουν μία μεγάλη σε έκταση νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Να βάλουν δηλαδή από νωρίς πολλά γκολ για να κρατήσουν σε εγρήγορση την Ισπανία, η οποία αν βλέπει ότι η Γερμανία αρχίζει να ψαλιδίζει τη διαφορά τερμάτων, θα αναγκαστεί να "παίξει" το ματς με την Ιαπωνία, ακόμη κι αν δεν το θέλει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα κυνηγήσει μία πειστική νίκη η Γερμανία

Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να κυνηγήσουμε το Over 1,5 ημίχρονο σε απόδοση διπλασιασμού. Υπενθυμίζεται, ότι η Ισπανία κέρδιζε με 3-0 την Κόστα Ρίκα στο 31'.

Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία χρειάζεται απόψε μία πειστική νίκη, αφενός για να προκριθεί, αφετέρου για να φτιάξει την ψυχολογία της. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ είναι μόλις με έναν πόντο μετά από δύο παιχνίδια, συνεπώς έχει ανάγκη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να χτίσει αυτοπεποίθηση εν όψει του πρώτου νοκ άουτ, αν τελικά καταφέρει να περάσει τον όμιλο.

Οι μπουκ θεωρούν αρκετά πιθανό το σκορ να πάει στο 4-0, αφού προσφέρουν το Over 3,5 κάτω από το 2.00. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να πάμε ένα κλικ πιο πάνω, στο Over 4,5 για να πάρουμε απόδοση τριπλασιασμού. Εδώ, ουσιαστικά κυνηγούμε ένα σκορ τύπου 5-0, αφού η Κόστα Ρίκα δύσκολα θα απειλήσει σοβαρά τη γερμανική άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κέρδισε έχοντας δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή

Η ομάδα του Λουίς Φερνάντο Σουάρες είχε μόλις 18% κατοχή στο παιχνίδι με την Ισπανία και ούτε μία τελική. Επίσης, κόντρα στην Ιαπωνία βρήκε γκολ με μόλις τέσσερις τελικές. Για την ακρίβεια, η Κόστα Ρίκα κέρδισε 1-0, αξιοποιώντας τη μοναδική τελική της στο στόχο, την οποία βρήκε στη διοργάνωση μετά από 184 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα (μαζί με τις καθυστερήσεις)!

Η Κόστα Ρίκα έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Παραγουάη το 1958 (είχε χάσει με 7-3 από τη Γαλλία και μετά κέρδισε 3-2 τη Σκωτία), που ενώ δέχθηκε επτά γκολ, κέρδισε το επόμενο παιχνίδι της σε Μουντιάλ. Ακόμη, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία, που κερδίζει αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μόλις δύο επαφές με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή!

Με αυτά τα στατιστικά, είναι μάλλον υπερβολή να δίνεται στο 2.35 το Under 4,5 τελικές της Κόστα Ρίκα, η οποία στα πρώτα δύο ματς του Μουντιάλ έχει κάνει συνολικά τέσσερις. Στην ίδια λογική παίζεται και το Under 1,5 τελικές στην εστία στο 2.12, ή το 1.65 για το Under 0,50 xGoals. Στα πρώτα δύο ματς η Κόστα Ρίκα έχει συνολικά 0,1 xGoals.

Τέλος, πάνω στο σενάριο ότι η Γερμανία μπορεί να πετύχει μία ευρεία νίκη, έχει νόημα να κυνηγήσουμε το πρώτο γκολ του Τζαμάλ Μουσιάλα στο Μουντιάλ. Παρότι είναι μόλις 19 ετών έχει ήδη αναλάβει ηγετικό ρόλο στη Μάνσαφτ και με την Ισπανία ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος παίκτης των Γερμανών.

Είχε 48 επαφές με την μπάλα, πέντε επιτυχημένες ντρίμπλες, τρεις πάσες κλειδιά, μία μεγάλη ευκαιρία, στην οποία αποσόβησε το γκολ ο Ουνάι Σιμόν, ενώ είχε συμμετοχή και στο τέρμα της ισοφάρισης. Κόντρα στην Κόστα Ρίκα, όπου το ματς λογικά θα είναι μονότερμα, θα βρει τις στιγμές του να ανοίξει λογαριασμό. Ακόμη και στο 2.50 το anytime του νεαρού άσου της Μπάγερν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κόστα Ρίκα – Γερμανία, 21:00

  • Over 4,5 (απόδοση 3.05)
  • Over 1,5 ημίχρονο (απόδοση 2.00)
  • Κόστα Ρίκα Under 1,5 τελικές στο στόχο (απόδοση 2.12)
  • Μουσιάλα Anytime (απόδοση 2.50)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ