ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Με το 1.87 του Εμπαπέ και το 2.10 του Μπέλινγχαμ

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με την Εθνική Αγγλίας
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με την Εθνική Αγγλίας 2022 ABBIE PARR / AP PHOTO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Γαλλία - Πολωνία και Αγγλία - Σενεγάλη από τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Με ακόμη δύο νοκ άουτ αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό της Γαλλίας με την Πολωνία (17:00 ANT1, Live από το SPORT24). Εδώ, οι "τρικολόρ" είναι καθαρό φαβορί με τον άσο να μην ξεπερνάει το 1.35.

Είναι αλήθεια πως θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν η Γαλλία δεν προκριθεί στα προημιτελικά απέναντι σε έναν αντίπαλο, που βρέθηκε μάλλον από... σπόντα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η ομάδα του Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς πέρασε ως δεύτερη από τον τρίτο όμιλο, πίσω από την Αργεντινή, ωστόσο σε κανένα από τα τρία ματς της πρώτης φάσης δεν έπεισε με την απόδοσή της.

Στο 0-0 με το Μεξικό δεν είχε άλλη φάση πέρα από το χαμένο πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Στο 2-0 επί της Σαουδικής Αραβίας είχε για κορυφαίο παίκτη τον Βόιτσιεχ Σέσνι, που έπιασε πέναλτι. Τέλος, στην ήττα με 2-0 από την Αργεντινή ήταν τυχερή που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Σέσνι απέκρουσε ξανά πέναλτι και η Πολωνία έπαιξε κυριολεκτικά ταμπούρι. Είναι ενδεικτικό ότι τα xGoals ήταν 0,32-3,72 και οι τελικές 4-25!

Ανάλογη εικόνα αναμένεται να δούμε και απόψε. Με την Πολωνία δηλαδή να περιμένει στο μισό γήπεδο τη Γαλλία. Για τους Πολωνούς αυτή η τακτική αποτελεί μονόδρομος, διότι μεσοαμυντικά έχουν βαριά κορμιά κι αν δώσουν χώρους στους Γάλλους, θα εκτεθούν από την ταχύτητα των Εμπαπέ και Ντεμπελέ.

Στη λογική ότι η Γαλλία μπορεί να ξεπεράσει τις 20 τελικές, όπως έκανε κόντρα σε Αυστραλία και Δανία, μπορούμε να ζητήσουμε το Over 4,5 τελικές του Εμπαπέ στο 1.87. Ο 23χρονος ηγέτης των Γάλλων βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Μάλιστα, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον ξεκούρασε με την Τυνησία, αφού τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο 63'.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών για τη Γαλλία. Στα ματς με Αυστραλία και Δανία, όπου σημείωσε τρία γκολ, είχε συνολικά 13 τελικές προσπάθειες και 141 επαφές με την μπάλα! Είναι εντυπωσιακό ότι σε λιγότερο από 2,5 ματς έχει γράψει 2,4 xGoals και είναι δεύτερος στη σχετική κατηγορία σε ολόκληρο το τουρνουά, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι, που έχει 2,8 σε τέσσερις αγώνες και με δύο εκτελέσεις πέναλτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Και στο Αγγλία – Σενεγάλη (21:00 ANT1, Live από το SPORT24) υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και προφανώς είναι τα "τρία λιοντάρια". Εδώ βέβαια, ο άσος αγγίζει το 1.60, αφού η ομάδα του Αλιού Σισέ μοιάζει πιο επικίνδυνος αντίπαλος απ' ότι η Πολωνία για τη Γαλλία. Αν μάλιστα, έπαιζε και ο Σάντιο Μανέ, η αποστολή των Άγγλων θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση, για το σύνολο του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα είναι τεράστια αποτυχία αν δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Σενεγάλης.

Στα ειδικά στοιχήματα των παικτών έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να βρει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο ο Τζουντ Μπέλινγχαμ σε απόδοση 2.10. Ο χαφ της Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 6-2 επί του Ιράν και είχε δύο τελικές στο 3-0 επί της Ουαλίας, εκ των οποίων η μία on target. Δεν έκανε τελική μόνο στο 0-0 με τις ΗΠΑ, όπου η Αγγλία έπαιξε φανερά για την ισοπαλία.

Κόντρα στην αθλητική και μαχητική Σενεγάλη, οι Αγγλοι θα χρειαστούν τα πατήματα του Μπέλινγχαμ στην αντίπαλη περιοχή για να ασκήσουν περαιτέρω πίεση. Με τον Κέιν να τραβιέται συχνά πυκνά έξω από το κουτί για να φτιάχνει παιχνίδι, ο 19χρονος άσος λειτουργεί ορισμένες φορές ως κρυφός επιθετικός στο σύστημα του Σαουθγκέιτ.

Όποιος παρατηρήσει τα heat map του Μπέλινγχαμ στο Μουντιάλ και ειδικά στα ματς με Ιράν και Ουαλία θα διαπιστώσει ότι ο τύπος βρίσκεται παντού μέσα στο γήπεδο και είναι ο ορισμός του box to box χαφ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γαλλία – Πολωνία: Εμπαπέ Over 4,5 τελικές (απόδοση 1.87), 17:00
  • Αγγλία – Σενεγάλη: Μπέλινγχαμ 1+ τελική στο στόχο (απόδοση 2.10), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ