BIG GAMES BET

Προγνωστικά και Ανάλυση για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague

Ο Ολυμπιακός στο Final Four  του Κάουνας 2022/23
Ο Ολυμπιακός στο Final Four του Κάουνας 2022/23 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει φέτος ότι ο Ολυμπιακός έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και βρίσκεται απολύτως δίκαια μία νίκη μακριά από το τέταρτο ευρωπαϊκό του αστέρι. Τελευταία αποστολή για τους ερυθρόλευκους αυτή απέναντι στη Ρεάλ, η οποία διέψευσε πανηγυρικά τα προγνωστικά στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (20:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Ολυμπιακός και Ρεάλ θα συναντηθούν για τέταρτη φορά σε τελικό της EuroLeague. Το 1995 είχε επικρατήσει η Ρεάλ με τον αχτύπητο Άρβιντας Σαμπόνις να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

Ακολούθησε ο τελικός του 2013, όταν με τον κόουτς Μπαρτζώκα στο τιμόνι οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει το back to back, κερδίζοντας στο Λονδίνο με το επιβλητικό 100-89 και τον Βασίλη Σπανούλη (22 πόντοι) να μετατρέπεται σε τρίποντη καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η "βασίλισσα" πήρε πίσω το αίμα της δύο χρόνια μετά. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημα έδρας και πανηγύρισε το 9ο ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 78-59. Οι Μαδριλένοι ανέβηκαν άλλη μία φορά στην κορυφή της Ευρώπης το 2018 και απόψε διεκδικούν το 11ο στέμμα της πλούσιας ιστορίας τους.

Σε μία πολύ περίεργη και ιδιαίτερη σεζόν, στη μετά-Λάσο εποχή, με τον Τσους Ματέο να δέχεται έντονη κριτική, η Ρεάλ ξεπέρασε προβλήματα, γκρίνια, μουρμούρες και αμφισβήτηση, για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το έκανε μάλιστα εντυπωσιακά, με μία πρωτοφανής ανατροπή στα playoffs επί της Παρτίζαν και ένα επικό... κλειδαμπάρωμα της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό.

Η Ρεάλ δέχθηκε μόλις 24 πόντους από την Μπάρτσα στο δεύτερο ημίχρονο και συνολικά κάτω από 70 σε ένα αμυντικό σεμινάριο με κεντρικό πρόσωπο προφανώς τον Βάλτερ Ταβάρες. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν εμφανώς ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των μερένχες, αφού σε 33 λεπτά συμμετοχής είχε 20 πόντους, 15 ριμπάουντ, τέσσερα μπλοκ (!) και +17 στο plus/minus! Απέναντί του, οι Βέσελι και Σανλί έμοιαζαν με... νάνοι, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς τρομαγμένος από τη σκιά του Μαδριλένου γίγαντα τραβήχθηκε μακριά από το καλάθι και επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ εκνευριστικής αστοχίας (1/10 σουτ, 0/7 τρίποντα).

Φτιαγμένος για τον τίτλο

Τον φετινό Ολυμπιακό ωστόσο δεν τον τρομάζει τίποτα. Στον ημιτελικό με τη Μονακό άλλο σύνολο, υπό το βάρος του φαβορί, θα μπορούσε πολύ εύκολα να λυγίσει μετά το αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο και το -12 με εννιά χαμένες βολές. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο βγήκαν από τα αποδυτήρια με μάτι που γυαλίζει κι έκαναν τη Μονακό να μοιάζει με... εφηβική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Μονεγάσκοι έχασαν την ψυχραιμία τους, ο Μάικ Τζέιμς άρχισε τις... ποικιλίες και το συγκρότημα του κόουτς Μπαρτζώκα έφτασε τελικά με χαρακτηριστική άνεση στην πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν, με τον τρόπο που αγωνίζεται και στέκεται "φωνάζει" ότι είναι φτιαγμένος για να πάρει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Αντίθετα, η Ρεάλ μοιάζει σαν να έχει υπερβεί φέτος το ταβάνι της, δεδομένου μάλιστα ότι στο πιο κρίσιμο σημείο της διοργάνωσης παίζει χωρίς τα δύο καλά της τεσσάρια, τον Ντεκ και τον Γιαμπουσέλε. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό στο 1.55 και το χάντικαπ στους 3,5 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει δύο φορές φέτος τη Ρεάλ, στην κανονική περίοδο. Τη νίκησε μέσα στη Μαδρίτη, στο ισπανικό στιλ μπάσκετ, με 89-87, τη νίκησε και στο ΣΕΦ με τον δικό του τρόπο, αφού την περιόρισε μόλις στους 60 πόντους! Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει φέτος το κορυφαίο αμυντικό rating (108,2) στην Ευρώπη και με σημαιοφόρο τον Τόμας Γουόκαπ μπορεί να πιέσει ασφυκτικά την περιφερειακή γραμμή των Μαδριλένων.

Σημειώνεται ότι κόντρα στη Μονακό, ο Γουόκαπ ήταν άποντος και όμως το διάστημα που αγωνίστηκε είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο plus/minus (+19). Το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Ολυμπιακός, κρατώντας τη Ρεάλ κάτω από τους 75 πόντους προσφέρεται στο 2.10. Το Bet Builder μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 3.65 αν ταυτόχρονα σημειώσει έξι πόντους ο Γουόκαπ, ο οποίος απόψε αναμένεται πιο aggressive και στην επίθεση. Υπενθυμίζεται, ότι στη regular season είχε 9 και 18 πόντους αντίστοιχα στα δύο ματς με τη Ρεάλ.

Προγνωστικά EuroLeague

Φυσικά, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η επική μονομαχία του Φαλ με τον Ταβάρες. Ο Μπαρτζώκας με τον Γάλλο σέντερ άλλαξε τη φιλοσοφία και την προτίμησή του στους undersized ψηλούς. Μάλιστα, στα κομβικά ματς, έχει αποφασίσει να δίνει πάνω από 25 λεπτά χρόνο συμμετοχής στον Παριζιάνο άσο. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και απόψε, δεδομένου μάλιστα ότι ο Φαλ ματσάρει πολύ καλύτερα απέναντι στον Ταβάρες, συγκριτικά με τους Μπολομπόι και Μπλακ.

Ο Φαλ πάντως δεν έχει καθοριστικό ρόλο μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Στον ημιτελικό για παράδειγμα, πέρα από τους 12 πόντους που πέτυχε είχε και 4 ασίστ. Σταθερά, όταν η μπάλα ακουμπάει καλά στον Γάλλο πύργο δημιουργούνται σουτ εξαιρετικών προϋποθέσεων, είτε από την περιφέρεια, είτε από κάθετα κοψίματα μέσα στη ρακέτα, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Φαλ. Στο 1.65 το Over 2,5 ασίστ του Γάλλου απόψε. Στο 2.62 αν μοιράσει και ο Κώστας Σλούκας τουλάχιστον πέντε. Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ είχε επτά με τη Μονακό! Επίσης, μοίρασε έξι στο Game 3 και στο Game 5 κόντρα στη Φενέρ, ενώ στην κανονική περίοδο είχε συνολικά 13 ασίστ στις δύο αναμετρήσεις με τη Ρεάλ.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το 1.85 για τους 17+ πόντους του Σάσα Βαζένκοβ, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και ανακηρύχθηκε δικαίως MVP της λίγκας. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε 19 πόντους κατά μέσο όρο στα δύο ματς με τη Ρεάλ στην κανονική περίοδο. Μαζί με το 1+ εύστοχο τρίποντο του... σεληνιασμένου Κώστα Παπανικολάου, χτίζουμε combo σε τιμές άνω του 2.35.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Ρεάλ, 20:00

  • 1 & Under 75,5 Ρεάλ & Γουόκαπ 6+ πόντοι (απόδοση 3.65)
  • Φαλ Over 2,5 ασίστ & Σλούκας 5+ ασίστ (απόδοση 2.62)
  • Βεζένκοβ 17+ πόντοι & Παπανικολάου 1+ εύστοχο τρίποντο (απόδοση 2.37)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ