BIG GAMES BET

Προγνωστικά Ιταλία: Μονόδρομος η νίκη για τη Μίλαν, χτύπησε φόρμα η Ιντερ

Ο Λαουτάρο πανηγυρίζει το γκολ του
Ο Λαουτάρο πανηγυρίζει το γκολ του © 2023 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σπουδαίες αναμετρήσεις της Μίλαν με τη Λάτσιο και της Ρόμα με την Ιντερ για την 34η αγωνιστική της Serie A.

Σπουδαίες μάχες για τη μάχη της τετράδας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου στη Serie A. Στο Σαν Σίρο η Μίλαν υποδέχεται τη Λάτσιο (16:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24) και στο Ολίμπικο η Ρόμα την Ιντερ (19:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24), σε δύο κομβικά παιχνίδια για την είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Ο Στέφανο Πιόλι αποφάσισε στην εμβόλιμη αγωνιστική να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Η Μίλαν απέτυχε την Τετάρτη να κερδίσει εντός έδρας την προτελευταία Κρεμονέζε και πέταξε δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς. Για την ακρίβεια, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, οι ροσονέρι έμειναν και ικανοποιημένοι με το 1-1, δεδομένου ότι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με φάουλ του Μεσίας. Συμπλήρωσαν πάντως πέντε αγωνιστικές με μόλις μία νίκη (1-4-0) και υποχώρησαν στην έκτη θέση, στο -2 από την πρώτη τετράδα.

Αυτόματα λοιπόν, το σημερινό ματς με τη Λάτσιο έχει αναχθεί σε "τελικός" για τη Μίλαν. Ο Πιόλι είναι υποχρεωμένος να επαναφέρει στην ενδεκάδα τους βασικούς, έστω κι αν την Τετάρτη ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Champions League με την Ιντερ.

Στον αντίποδα, η Λάτσιο έκανε το καθήκον της με τη Σασουόλο. Επικράτησε με 2-0 μέσα στη Ρώμη και βρίσκεται πλέον στο +6 από την πέμπτη θέση. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, μετά τις απανωτές ήττες από Τορίνο και Ιντερ αντέδρασε υποδειγματικά και κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την έξοδο στο επόμενο Champions League.

Ο έμπειρος Ιταλός προπονητής πάντως, έχει να διαχειριστεί ορισμένες σημαντικές απουσίες για το παιχνίδι στο Μιλάνο, καθώς μετά τον βασικό χαφ Κατάλντι τέθηκε νοκ άουτ και ο έμπειρος μέσος Βεσίνο (2 γκολ). Συν τοις άλλοις έχασε τη χθεσινή προπόνηση ο πολύτιμος εξτρέμ Τζακάνι (10 γκολ, 6 ασίστ) και το πιθανότερο είναι πως τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Πέδρο.

Ένα ακόμη πρόβλημα για τη Λάτσιο είναι η κάκιστη παράδοση που έχει στο Σαν Σίρο με αντίπαλο στη Μίλαν. Στις τελευταίες 32 επισκέψεις της εκεί, έχει βγάλει μόνο ένα διπλό, αυτό που έκανε τη σεζόν 2019/20. Την τελευταία εξαετία πάντως, το ρεκόρ είναι 5-0-1 υπέρ της Μίλαν.

Μολονότι, οι ροσονέρι δεν εμπνέουν ιδιαίτερη σιγουριά, ο άσος έχει υποχωρήσει από τα αρχικά 2.00 στο 1.80 κατά μέσο όρο, καθώς η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος για αυτούς.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Παλεύει με τις απουσίες ο Μουρίνιο

Λίγο αργότερα, η Ρόμα θα φιλοξενήσει την Ιντερ στο Ολίμπικο σε ένα εξίσου σημαντικό ματς για την τετράδα. Εδώ ασφαλώς υπάρχει και η πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα ότι στον πάγκο της Ρόμα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, που το 2010 είχε οδηγήσει την Ιντερ στο τρεμπλ και πάντα στην καρδιά των νερατζούρι θα έχει μία ξεχωριστή θέση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη Ρόμα σε θέσεις Champions League, ωστόσο τα προβλήματα απουσιών δυσχεραίνουν το έργο του και το "κοντό" ρόστερ των "τζιαλορόσι" δεν του επιτρέπει περιθώρια ελιγμών.

Η Ρόμα είναι φανερό πως δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο βαρύ πρόγραμμα και δεν αποκλείεται τελικά να ρίξει όλη την προσοχή της στο Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Λεβερκούζεν.

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μουρίνιο έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς. Έχασε με 3-1 στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα, χωρίς να είναι χειρότερη. Ακολούθησε το εντός έδρας 1-1 με τη Μίλαν, σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις, όπου προηγήθηκε στο 90+3' και όμως ισοφαρίστηκε στο 90+7'. Και μεσοβόμαδα, στην εμβόλιμη αγωνιστική που προηγήθηκε, απέτυχε να περάσει από τη Μόντσα, αφού έμεινε ξανά στο 1-1.

Στον αντίποδα, η Ιντερ έχει χτυπήσει φόρμα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και δείχνει πανέτοιμη να κάνει ένα πολύ γερό φίνις. Το σύνολο του Σιμόνε Ιντσάγκι μετράει τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Έμπολι, Λάτσιο και Βερόνα, σημειώνοντας συνολικά 12 γκολ! Ειδικά την Τετάρτη, οι νερατζούρι ήταν απολαυστικοί στη Βερόνα, επικρατώντας με το επιβλητικό 6-0. Από δύο γκολ σημείωσαν ο Τζέκο και ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ο Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει για το αποψινό ματς τον μπακ/χαφ Τσελίκ, που είναι τιμωρημένος, αλλά και τον Ελ Σααράουι (5 γκολ), ο οποίος σκόραρε με τη Μόντσα, αλλά τραυματίστηκε. Από εκεί και πέρα, παραμένουν εκτός ο ηγετικός στόπερ Σμόλινγκ (3 γκολ), οι κεντρικοί αμυντικοί Κουμπούλα, Γιορέντε, ο μπακ Κάρσντορπ και ο φορ Μπελότι. Επίσης, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να βοηθήσει ο Ντιμπάλα (11 γκολ, 6 ασίστ). Ο Αργεντινός σταρ της Ρόμα έχασε τα δύο προηγούμενα ματς και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι απλά εναλλακτική επιλογή στον πάγκο.

Με τη Ρόμα λοιπόν πληγωμένη από τις πολλές απουσίες και την Ιντερ να βρίσκει καλό επιθετικό ρυθμό, το διπλό στο 2.55-2.60 σηκώνει ρίσκο. Σημειώνεται ότι οι νερατζούρι σκοράρουν στο Ολίμπικο σταθερά εδώ και μία οκταετία και ότι έχουν να χάσουν εκεί για το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2016/17. Έκτοτε το ρεκόρ τους είναι στο 2-3-0. Πέρυσι είχαν κερδίσει με 3-0 μέσα στη Ρώμη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μίλαν – Λάτσιο: 1 (απόδοση 1.80), 16:00
  • Ρόμα – Ιντερ: 2 (απόδοση 2.60), 19:00
TAGS BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ