ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Ιταλία: Μονόδρομος η νίκη για τη Γιουβέντους, με... ευρωπαϊκό αέρα η Ρόμα για το 2.00

Προγνωστικά Ιταλία: Μονόδρομος η νίκη για τη Γιουβέντους, με... ευρωπαϊκό αέρα η Ρόμα για το 2.00
AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ρόμα - Σαλερνιτάνα και Έμπολι - Γιουβέντους για τη Serie A.

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής στη Serie A. Στο Ολίμπικο η Ρόμα υποδέχεται τη Σαλερνιτάνα (19:30 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), μετά την ιστορική επιτυχία της πρόκρισης σε ευρωπαϊκό τελικό για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε πέρυσι το Conference League και φέτος θα διεκδικήσει το Europa League, με αντίπαλο τη Σεβίλλη στον τελικό της Βουδαπέστης. Η Ρόμα κατάφερε την Πέμπτη να υπερασπιστεί στο Λεβερκούζεν, τη νίκη της με 1-0 στη Ρώμη. Παίζοντας με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, κράτησε το 0-0 σε μία αναμέτρηση όπου οι τελικές ήταν 23-1 για τους Γερμανούς!

Τώρα, η Ρόμα στρέφει ξανά την προσοχή της στο πρωτάθλημα, όπου έχει υποχωρήσει στην έβδομη θέση, αφού είναι χωρίς νίκη πέντε αγωνιστικές (0-3-2). Οι τζιαλορόσι γνωρίζουν ότι εφόσον κατακτήσουν το Europa League θα παίξουν του χρόνου στο Champions League, ωστόσο αν αυτό δεν συμβεί, κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και τελείως εκτός Ευρώπης, αν για παράδειγμα κατακτήσει το κύπελλο η Φιορεντίνα και η τιμωρία της Γιουβέντους είναι μικρότερη των δέκα βαθμών.

Η Ρόμα λοιπόν δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το παιχνίδι με τη Σαλερνιτάνα, αν και οι επιλογές του Μουρίνιο παραμένουν περιορισμένες, αφού οι Ντιμπάλα (11 γκολ, 6 ασίστ), Σμόλινγκ (3 γκολ) και Ελ Σαράουι (5 γκολ) δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι. Συν τοις άλλοις, τραυματίστηκε την Πέμπτη ο Σπινατσόλα (1 γκολ, 4ασίστ) και προστέθηκε στις γνωστές απουσίες των Κουμπούλα, Γιορέντε και Κάρσντορπ.

Το θετικό για τη Ρόμα είναι πως η Σαλερνιτάνα είναι πλέον βαθμολογικά αδιάφορη, αφού εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της, μετά την ήττα της Βερόνα από την Αταλάντα, στο Μπέργκαμο. Ο άσος είναι χαμηλά, στο 1.50, ωστόσο μπορεί να φτάσει στον διπλασιασμό με Under 3,5. Η Ρόμα μετράει έξι διαδοχικά Under 2,5 και 13/14 Under 3,5 στα τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Αντίστοιχα, η Σαλερνιτάνα, μετά το βαρύ 8-2 από την Αταλάντα, έχει 8x8 Under 3,5 εκτός έδρας, εκ των οποίων τα έξι στο Under 2,5.

Υπό την απειλή "καμπάνας" η Γιουβέντους

Λίγο αργότερα, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στο "Κάρλο Καστελάνι" με την Έμπολι (21:45 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Η Γιούβε έρχεται από τον οδυνηρό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Europa League, αφού έχασε 2-1 στη Σεβίλλη, με γκολ στο πέμπτο λεπτό της παράτασης.

Πλέον, η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, περιμένοντας παράλληλα την τιμωρία της για το περιβόητο σκάνδαλο με τις οικονομικές παρατυπίες σε αγοραπωλησίες παικτών. Φυσικά, σε περίπτωση που η αφαίρεση βαθμών είναι διψήφια, -11 πρότεινε ο εισαγγελέας, τότε η Γιούβε κινδυνεύει να μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης.

Υπό την απειλή λοιπόν της βαθμολογικής "καμπάνας" η "γηραιά κυρία" δεν έχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση και υποχρεούται να κυνηγήσει απόψε τη νίκη, έστω και χωρίς τους τιμωρημένους Ντανίλο, Κουαδράδο και τον τραυματία Φατζιόλι. Η Έμπολι από την άλλη καθάρισε με την παραμονή και σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν. Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ισοπαλία 1-1 στη Γένοβα από την ουραγό Σαμπντόρια με γκολ στο 93'.

Στο 1.75 το διπλό της Γιουβέντους, που μετράει τρεις σερί νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα σε Λέτσε, Αταλάντα και Κρεμονέζε, ενώ από το 2014/15 έχει βγάλει πέντε διπλά σε ισάριθμες επισκέψεις της στην έδρα της Έμπολι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα – Σαλερνιτάνα: 1 & Under 2,5 (απόδοση 2.00), 19:30
  • Έμπολι – Γιουβέντους: 2 (απόδοση 1.75), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ