BIG GAMES BET

Προγνωστικά Ιταλία: Με... αέρα από τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση η Ρόμα

Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Φέγενορντ για τα προημιτελικά του Europa League 2022-2023 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη του Πάσχα 20 Απριλίου 2023
Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Φέγενορντ για τα προημιτελικά του Europa League 2022-2023 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη του Πάσχα 20 Απριλίου 2023 © 2023/ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση της Αταλάντα κόντρα στη Ρόμα για τη Serie A.

Με την αναμέτρηση της Αταλάντα κόντρα στη Ρόμα ολοκληρώνεται απόψε η 31η αγωνιστική της Serie A (21:45 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24). Η Αταλάντα βρίσκεται στο -5 από την πρώτη εξάδα και κυνηγάει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη, η Ρόμα στοχεύει στην πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προέρχεται από τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, σε ένα δραματικό ματς με τη Φέγενορντ, την περασμένη Πέμπτη. Στην Ολλανδία, η Ρόμα είχε ηττηθεί με 1-0. Στον επαναληπτικό του Ολίμπικο, χρειάστηκε ένα γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα στο 89’ (2-1) για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, έδειξε πως έχει περισσότερες αντοχές και βρήκε άλλα δύο τέρματα με τους Ελ Σαράουι και Πελεγκρίνι για το θριαμβευτικό 4-1.

Στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα, η Ρόμα δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 3-0 εντός έδρας την Ουντινέζε, παρά το γεγονός ότι η αντίπαλος είχε πέναλτι για να μειώσει σε 2-1 (το έπιασε ο Ρούι Πατρίσιο). Έφτασε έτσι τις τρεις διαδοχικές νίκες στη Serie A, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Στον αντίποδα, η Αταλάντα έχει κερδίσει μόνο την Έμπολι και την καταδικασμένη Κρεμονέζε στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Την προηγούμενη Δευτέρα άντεξε στο Αρτέμιο Φράνκι και πήρε την ισοπαλία 1-1 με κορυφαίο τον γκολκίπερ Σπορτιέλο. Οι μπεργκαμάσκι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι με το οποίο δέχθηκαν την ισοφάριση (56’), ωστόσο συνολικά δεν άξιζαν κάτι περισσότερο, όπως φανερώνουν και τα xGoals (2,07-0,72). Ακόμη κι αν βγάλουμε το πέναλτι (0,76 xGoals), πάλι οι φάσεις της Φιορεντίνα ήταν περισσότερες. Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι τέλειωσε το 90λεπτο με μόλις έξι τελικές.

Γενικά, η Αταλάντα δεν πείθει ότι μπορεί να τερματίσει πάνω από έβδομη φέτος και πιθανότατα θα περιμένει το κύπελλο να πάει σε ομάδα της πρώτης εξάδας (Γιουβέντους ή Ιντερ) για να βγει τουλάχιστον στο Europa Conference League. Μεγάλο πρόβλημα φέτος ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει την έδρα της. Στα τελευταία εννιά ματς εκεί έχει υποστεί πέντε ήττες. Από το ξεκίνημα της σεζόν, δεν έχει κερδίσει κανένα μεγάλο παιχνίδι στο Μπέργκαμο. Έφερε ισοπαλία με τη Μίλαν (1-1) και έχασε από Λάτσιο (2-0), Νάπολι (2-1) και Ιντερ (3-2).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Ρόμα από την πλευρά της είναι σαφώς πιο επιβαρυμένη σωματικά, καθώς έχει να διαχειριστεί και την πρόκληση της Ευρώπης. Μετά πάντως την τελευταία εξέλιξη στο θέμα της Γιουβέντους, που πήρε πίσω τους -15 βαθμούς, αλλά και τις χθεσινές νίκες των Μίλαν και Ιντερ, δεν έχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Με δεδομένο μάλιστα, ότι στις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα παίξει και με τις δύο ομάδες του Μιλάνου, είναι υποχρεωμένη απόψε να χτυπήσει αποτέλεσμα στον ιταλικό βορρά.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι είχε κερδίσει με 4-1 την Αταλάντα εκτός έδρας και σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στο Μπέργκαμο 12 σερί σεζόν (11/12 Goal/Goal), μετρώντας πέντε διπλά. Από το αποψινό ματς θα απουσιάσει ο σημαντικός στόπερ Σμόλινγκ (3 γκολ), ωστόσο και η Αταλάντα θα παίξει ξανά χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ, Λούκμαν (13 γκολ).

Παρότι η αποστολή των πρωτευουσιάνων δεν θα είναι εύκολη, οι αποδόσεις του διπλού, ακόμη και στο 3.25 με 0% γκανιότα, προκαλούν για κόντρα. Η Ρόμα είναι ξεκάθαρο ότι υπερέχει σε τακτικό επίπεδο, λόγω Μουρίνιο, και η Αταλάντα είναι προφανές πως δεν μπορεί να σηκώσει αποδόσεις φαβορί, έχοντας κάνει φέτος μόλις έξι νίκες στο Gewiss Stadium σε 14 αγώνες.

Εναλλακτικά, για όποιον θέλει να κατεβάσει το ρίσκο, στέκεται και το Χ2 με Over 1,5 στο 2.30, στη λογική ότι εδώ και 15 χρόνια στα ματς Αταλάντα – Ρόμα, μόνο μία φορά εμφανίστηκε σκορ στο Under 1,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αταλάντα – Ρόμα: 2 (απόδοση 3.25), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ