TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Ιταλία: Η Ρόμα "κλειδώνει" την έξοδο στο Europa League, στο 2.65

Προγνωστικά Ιταλία: Η Ρόμα "κλειδώνει" την έξοδο στο Europa League, στο 2.65
@2023 DENES ERDOS/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την τελευταία αγωνιστική της Serie A.

Με έξι παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε το ιταλικό πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στη μάχη της παραμονής και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Βερόνα και Σπέτσια είναι ισόβαθμες με 31 βαθμούς και μόνο μία από τις δύο θα καταφέρει στο τέλος να σωθεί. Η Βερόνα παίζει στο Σαν Σίρο με την αδιάφορη βαθμολογικά Μίλαν (22:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24), η οποία έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο επόμενο Champions League. Από την άλλη, η Σπέτσια αγωνίζεται στο Ολίμπικο με τη Ρόμα (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24), η οποία είναι έκτη και σε περίπτωση που δεν κερδίσει, ενδέχεται να χάσει τη θέση της στο επόμενο Europa League.

Η Ρόμα προέρχεται από την οδυνηρή ήττα της Τετάρτης, στον τελικό του Europa League, στα πέναλτι από τη Σεβίλλη. Αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος ευρωπαϊκός τελικός στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έριξε περισσότερο την ευθύνη στη διαιτησία του Αντονι Τέιλορ. Γενικά, ο ιταλικός οργανισμός "έδειξε" ως υπεύθυνο τον Άγγλο διαιτητή, για το γεγονός ότι οι τζιαλορόσι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο και κατ' επέκταση να εξασφαλίσουν μία θέση στους ομίλους του Champions League, της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουδαπέστη, στη Ρόμα είναι υποχρεωμένοι να μαζέψουν τα κομμάτια τους και παρά το βαρύ κλίμα και τη δεδομένη κόπωση, θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα με μία νίκη, προκειμένου να κλειδώσουν τουλάχιστον τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2023/24.

Σε αντίθεση περίπτωση, δηλαδή αν η Ρόμα δεν επικρατήσει της Σπέτσια, κινδυνεύει να υποχωρήσει έβδομη, εφόσον την ίδια ώρα η Γιουβέντους κερδίζει την αδιάφορη βαθμολογικά Ουντινέζε. Φυσικά, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Ρόμα θα... υποβιβαστεί στα προκριματικά του Conference League και θα κάνει ένα βήμα πίσω συγκριτικά με ό,τι κατάφερε φέτος. Με βάση λοιπόν τη συνολική της παρουσία την τρέχουσα σεζόν, δεν της αξίζει κάτι τέτοιο.

Χωρίς τον Μουρίνιο στον πάγκο

Ο Μουρίνιο θα απουσιάσει από το αποψινό παιχνίδι, λόγω τιμωρίας, επομένως ίσως ο τελικός με τη Σεβίλλη να ήταν το τελευταίο ματς του Πορτογάλου στον πάγκο της Ρόμα. Ο Special One σε δηλώσεις του μετά την ήττα από τους Σεβιγιάνους άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην βρίσκεται στη Ρώμη την ερχόμενη σεζόν.

Όπως και να έχει, το θέμα με την παραμονή ή όχι του Μουρίνιο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Τώρα, προέχει η Ρόμα να ολοκληρώσει τη Serie A με μία νίκη, ώστε να βάλει στοπ στο απογοητευτικό της σερί. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν να κερδίσουν στο πρωτάθλημα από τις 16 Απριλίου και το 3-0 επί της Ουντινέζε. Έκτοτε, το ρεκόρ τους είναι στο 0-4-3, με πιο πρόσφατο αποτέλεσμα την ήττα με 2-1 στο "Αρτέμιο Φράνκι" από τη Φιορεντίνα.

Η... καθίζηση πάντως των τζιαλορόσι στο Καμπιονάτο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το τελευταίο δίμηνο η ομάδα είχε ρίξει όλο το βάρος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Δεν θυμίζει ομάδα με το μαχαίρι στα δόντια

Στον αντίποδα, η Σπέτσια μάχεται για τη σωτηρά της και τις περισσότερες φορές, το κίνητρο της επιβίωσης αποδεικνύεται πιο ισχυρό. Το συγκρότημα πάντως του Λεονάρντο Σέμπλιτσι έχει μόλις μία νίκη στις τελευταίες 11 αγωνιστικές και ειδικά την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα που κατεβαίνει με το μαχαίρι στα δόντια προκειμένου να σωθεί. Ηττήθηκε με 4-0 εντός έδρας από την Τορίνο και συμπλήρωσε πέντε ματς στα οκτώ πιο πρόσφατα, που έμεινε άσφαιρη.

Το θετικό για τη Σπέτσια είναι ότι ακόμη και να ηττηθεί απόψε στο Ολίμπικο, μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να σωθεί, αν ηττηθεί ταυτόχρονα και η Βερόνα στο Μιλάνο από τη Μίλαν. Και αυτό διότι στην Ιταλία, όταν ισοβαθμούν δύο ομάδες για την παραμονή ή τον τίτλο, παύουν να ισχύουν τα κλασικά κριτήρια ισοβαθμίας (μεταξύ τους αγώνες, διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση), αλλά διεξάγεται μπαράζ.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρόμα θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στη Βουδαπέστη, προκειμένου να κλείσει με θετική νότα τη σεζόν. Ο άσος άνοιξε στο 2.00 και έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ακόμη και στο 1.90 πάντως παραμένει αποδεκτός, με δεδομένη τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο αντίπαλων.

Με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο, παίζεται και το combo με το Under 3,5 σε απόδοση 2.65, στη λογική ότι η Ρόμα μετράει 8/9 Under 2,5 στα τελευταία επίσημα ματς και η Σπέτσια πέντε Under 2,5 στα έξι πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα – Σπέτσια: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.65), 22:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ