ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Ισπανία: Βασκική μάχη για την 7η θέση, κάνει και ο βαθμός στη Βαλένθια

Προγνωστικά Ισπανία: Βασκική μάχη για την 7η θέση, κάνει και ο βαθμός στη Βαλένθια
@2023 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα - Βαλένθια για τη La Liga.

Με δύο σημαντικά παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 36η αγωνιστική της La Liga. Στη Μαγιόρκα, το σύνολο του Χαβιέρ Αγκίρε υποδέχεται τη Βαλένθια, με το διπλό να είναι φαβορί κοντά στο 2.40, καθαρά λόγω βαθμολογικού κινήτρου (20:30 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Οι νησιώτες βρίσκονται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, έχουν συνεπώς εξασφαλίσει την παραμονή τους. Από την άλλη, η "νυχτερίδες", μετά τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ρεάλ φάνηκε πως έκαναν το καθοριστικό βήμα σωτηρίας, ωστόσο οι νίκες των Βαγιαδολίδ και Χετάφε περιέπλεξαν ξανά την κατάσταση.

Η Βαλένθια είναι στο +2 από την τελευταία τριάδα και ασφαλώς δεν έχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση, δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί το "εξάποντο" με την προτελευταία Εσπανιόλ και την τελευταία στροφή έχει το δύσκολο παιχνίδι με την Μπέτις στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν.

Είναι πάντως εμφανές πως η Βαλένθια βελτιώθηκε κατακόρυφα από τότε που ανέλαβε ο Ρούμπεν Μπαράχα. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει ρεκόρ 4-1-1 και διόρθωσε αισθητά τη βαθμολογία της.

Από την άλλη, η Μαγιόρκα γνώρισε μία φυσιολογική ήττα με 3-0 στην Αλμερία, την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο μέσα στο νησί της παραμένει εξαιρετικά αξιόπιστη. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα (7-4-1), παραδόξως από την ουραγό Έλτσε.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο βαθμός δεν πρόκειται να κακοπέσει στη Βαλένθια, σε μία μάλιστα δύσκολη έδρα όπως αυτή της Μαγιόρκα. Το Χ2 είναι χαμηλά, στο 1.35, ωστόσο μαζί με Under 2,5 φτάνει στο 1.95. Η Μαγιόρκα μετράει 14/16 Under 2,5 στα τελευταία παιχνίδια της εντός έδρας, ενώ η Βαλένθια έχει 12/18 στις προηγούμενες αγωνιστικές.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Λίγο αργότερα ακολουθεί το βασκικό ντέρμπι ανάμεσα στην Οσασούνα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 2-1 τη Θέλτα στο Σαν Μαμές την προηγούμενη αγωνιστική και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγώνες (0-1-3).

Χάρη σε αυτό το τρίποντο η Αθλέτικ πήρε κεφάλι για τη μάχη της 7ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Conference League. Επίσης, αν κερδίσει απόψε θα αναπτερώσει τις ελπίδες της και για την έκτη θέση. Σημειώνεται ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Έλτσε και την αδιάφορη βαθμολογικά Ρεάλ.

Στον αντίποδα, η Οσασούνα έχασε με 3-0 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο και συμπλήρωσε τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς (1-0-3). Παραμένει πάντως σε απόσταση βολής από το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο και απόψε θα παίξει τα ρέστα της για να πιάσει την Αθλέτικ στη βαθμολογία.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο ομάδες είχαν διασταυρωθεί και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Και τα δύο ματς έληξαν με 1-0 για λογαριασμό των γηπεδούχων, ωστόσο η Οσασούνα ισοφάρισε σε 1-1 στην παράταση, στον επαναληπτικό του Σαν Μαμές. Προκρίθηκε έτσι στον μεγάλο τελικό της Σεβίλλης, αλλά εκεί ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεάλ.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε την Οσασούνα η οποία θα τα δώσει όλα για να κερδίσει και από την άλλη την Αθλέτικ που μετράει πέντε διαδοχικά Goal/Goal εκτός έδρας. Στο 1.80 το αμφίσκορο, δύσκολο να έρθει No/Goal και τέταρτο σερί μεταξύ τους παιχνίδι φέτος, μετά από αυτά στο Copa Del Rey και στον πρώτο γύρο της La Liga.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαγιόρκα – Βαλένθια: Χ2 & Under 2,5 (απόδοση 1.95), 20:30
  • Οσασούνα – Μπιλμπάο: Goal/Goal (απόδοση 1.80), 22:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ