ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Ισπανία: Ψάχνουν αντίδραση μέσω κυπέλλου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε αναμέτρηση στο Καμπ Νόου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Χετάφε
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε © 2022 UNCREDITED/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από τη φάση των "16" του Copa Del Rey.

Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα στη φάση των "16" του ισπανικού κυπέλλου. Στο Μπιλμπάο η Αθλέτικ υποδέχεται την Εσπανιόλ και είναι καθαρό φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες (21:00 Live από το SPORT24). Μάλιστα, ο άσος υποχώρησε από τα αρχικά 1.60 σε τιμές στο 1.45 κατά μέσο όρο.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεται από την ήττα με 3-1 στο ντέρμπι των Βάσκων κόντρα στη Σοσιεδάδ. Είχε προηγηθεί η ισοπαλία σε ένα ακόμη ντέρμπι με την Οσασούνα. Γενικά, η Αθλέτικ μετά τη διακοπή του Μουντιάλ δεν έχει ακόμη καταφέρει να κερδίσει (0-2-1) σε επίπεδο La Liga.

Στο κύπελλο πάντως, η Μπιλμπάο είναι μία ομάδα που παραδοσιακά πηγαίνει καλά. Πέρυσι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ τις σεζόν 2019/2020 και 2020/21 διεκδίκησε το τρόπαιο στον τελικό, χάνοντας από τη Σοσιεδάδ και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, η Εσπανιόλ είναι εμφανώς βελτιωμένη μετά τη διακοπή, έχοντας μαζέψει πέντε βαθμούς σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Έπειτα από το βαθμό στο Καμπ Νου, στο ντέρμπι της Βαρκελώνης με την Μπαρτσελόνα, την Κυριακή πέτυχε νέο σπουδαίο αποτέλεσμα εκτός έδρας, κερδίζοντας με 2-1 τη Χετάφε.

Χάρη σε αυτό το τρίποντο οι Καταλανοί βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πάντως προβληματίζεται για το αν θα κάνει ροτέισον κόντρα στην Αθλέτικ, δεδομένου ότι βασικός στόχος φέτος είναι η σωτηρία και όχι μία διάκριση στο Copa Del Rey. Εξάλλου, θα είναι δύσκολο για την Εσπανιόλ να βγάλει δύο σερί διπλά στο Σαν Μαμές φέτος, έχοντας μάλιστα εκτός για το αποψινό ματς τον πολύτιμο επιθετικό Μπρεθγουέιτ. Υπενθυμίζεται, ότι στις 4 Σεπτεμβρίου είχε κερδίσει στο Μπιλμπάο με 1-0 για το πρωτάθλημα.

Το πιθανότερο είναι πως η Αθλέτικ θα βγάλει απόψε αντίδραση, προκειμένου να φτιάξει την ψυχολογία της, εν όψει και του μεγάλου ματς με τη Ρεάλ, την ερχόμενη Κυριακή για τη La Liga. Ο άσος βέβαια ξερός στο 1.45 δεν αξίζει. Με Under 3,5 πάντως, ανεβαίνει σε τιμές διπλασιασμού. Σημειώνεται, ότι στις τελευταίες 16 συναντήσεις της Μπιλμπάο με την Εσπανιόλ, κανένα ματς δεν έληξε στο Over 3,5.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Διέξοδο διάκρισης μέσω του κυπέλλου αναζητάει και η Ατλέτικο, η οποία στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από την τετράδα. Οι ροχιμπλάνκος, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα, έχασαν άλλους δύο βαθμούς στο εκτός έδρας 1-1 με την Αλμερία. Την Κυριακή πάντως, οι Μαδριλένοι άξιζαν τη νίκη και είχαν ευκαιρίες για να την πάρουν, όπως μαρτυρούν και τα xGoals (1,08-2,08).

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα φρεσκάρει στο αποψινό ματς κυπέλλου με τη Λεβάντε (22:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24), ωστόσο στόχος είναι να κατεβάσει δυνατή ενδεκάδα. Υπάρχει μάλιστα, σοβαρή πιθανότητα να ξεκινήσει βασικός ο Ροντρίγκο Ντε Πολ. Ο Αργεντινός χαφ, που ήταν από τους στηλοβάτες στον θρίαμβο της εθνικής του ομάδας, στα γήπεδα του Κατάρ, παραμένει ανεξήγητα αναπληρωματική επιλογή στα πλάνα του Σιμεόνε. Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι ο Μοράτα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα αντί του Κορέα και θα κάνει επιθετικό δίδυμο με τον Γκριεζμάν.

Σε ό,τι αφορά στη Λεβάντε, είναι αήττητη 17 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Στο κύπελλο έχει ήδη κάνει μία μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με 3-2 της Χετάφε στη φάση των "32". Στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της La Liga 2 και βασικός της στόχος είναι η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Δεν θα είναι απλό για την Ατλέτικο να περάσει από τη Βαλένθια, ωστόσο η Λεβάντε οφείλει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο, επομένως τα 1.75 στο διπλό κρίνονται επαρκή, δεδομένου ότι μιλάμε για δύο ομάδες που της χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.02), 21:00
  • Λεβάντε – Ατλέτικο: 2 (απόδοση 1.75), 22:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ